Du tænker måske, at den største risiko for virksomhedens IT-sikkerhed er hackere eller et dårligt antivirusprogram. Men har du overvejet, hvor stor en risiko medarbejderne i sig selv kan være? Det kan du læse mere om i dagens blogindlæg!
Cyberangreb
Cyberangreb er verdens 13. største økonomi, og danske virksomheder bliver i stigende grad udsat for disse ondsindede angreb. To tredjedele af alle danske virksomheder har allerede været udsat for cyberangreb, hvilket for nogle har kostet flere millioner.
Cyberangreb målrettes ofte medarbejdernes digitale adfærd. Det kan fx være en medarbejder, der, uden at tænke over det, klikker ind på en mail med en mistænkelig vedhæftet fil med et negativt formål. Blot dette ene lille klik kan være årsagen til et cyberangreb på din virksomhed. Det er derfor, medarbejdere er den største risiko for virksomhedens IT-sikkerhed, da man ofte ser, at de ikke kender til disse fælder.
Medarbejdere og IT-sikkerhed
Det er vigtigt at forstå, at I som virksomhed aldrig kan blive 100% sikret. I kan dog gøre meget for at blive så sikre som muligt. Et vigtigt aspekt i den overordnede sikkerhed er virksomhedens medarbejdere. Vi oplister herunder nogle råd om, hvordan I som virksomhed bedst kan håndtere medarbejdere og IT.
- Risikovurdering:
Vi anbefaler, at I først og fremmest udvikler en risikovurdering. Her handler det om at kortlægge, hvilke risici din virksomhed er udsat for, så I kan vurdere hvilket sikkerhedsniveau, der er nødvendigt. På denne måde kan I danne jer overblik over, hvor I er mest sårbare og lettest kan blive udsat for cyberangreb. Vi anbefaler, at I løbende laver en risikovurdering, så den altid er opdateret.
- IT-sikkerhedspolitik:
Hvordan ved man som medarbejder, om en vedhæftet fil i en e-mail er ondsindet, eller hvordan man laver et stærkt password? Et enkelt forkert tryk på en ondsindet e-mail kan – som tidligere nævnt – være årsag til et cyberangreb. Det er altså enormt vigtigt at uddanne medarbejderne i, hvordan de begår sig online, og hvad de skal være opmærksomme på. Derfor er det alfa og omega at lave en IT-sikkerhedspolitik med konkrete retningslinjer. IT-sikkerhedspolitikken kunne bl.a. indeholde punkter som fortrolighed, adgangskoder, brug af e-mail, internet osv.
- Hjemmearbejdspladser:
Flere og flere arbejder hjemmefra, og angrebsfladen for cyberkriminelle er dermed blevet meget større. Virksomheden har ikke samme kontrol over medarbejderne, når de arbejder hjemmefra, og I skal som virksomhed derfor være mere opmærksomme. Vi anbefaler, at I etablerer en VPN-forbindelse, der kan sørge for at kryptere trafikken mellem hjemmet og arbejdspladsen. Derudover er det vigtigt, at medarbejderne er opmærksomme på ikke at bruge virksomhedens netværksforbindelse til at surfe på private sager, eller måske endda koble hele familien op på virksomhedens netværk.
Hjælp fra GladTeknik
Hos GladTeknik er vi klar til at hjælpe med at forbedre jeres IT-sikkerhed. Vi har fx eksperter i VPN og antivirusprogrammer, som begge kan være med til at fremme jeres IT-sikkerhed. Derudover vil vi hellere end gerne hjælpe jer med at lave en vurdering af jeres IT-sikkerhedsniveau og finde ud af, hvad der skal til, før I er sikret bedst muligt. Som tidligere nævnt anbefaler vi at uddanne medarbejderne i IT-sikkerhed, så de ved, hvordan de forholder sig kritisk online. Vi vil hos GladTeknik gerne hjælpe med at udvikle en sikkerhedspolitik, så medarbejderne ikke længere udgør en risiko for virksomheden.
Du kan blot ringe til os på 41 33 34 35, så vi fællesskab kan finde ud af, hvad der giver bedst mening ud fra jeres nuværende situation.