Gendan slettede filer og billeder

Gendan slettede filer og billeder

Gendan slettede filer og billeder 1280 853 GladTeknik A/S

Det kan hænde, at du kommer til at slette dine filer og billeder på computeren ved en fejl. Måske troede du, at du allerede havde flyttet dem til et andet sted, eller at du havde taget backup; eller måske ved du slet ikke, hvad der skete. Ikke desto mindre er det en angstprovokerende situation, for hvad i alverden gør du for at få dine vigtige filer og elskede billeder tilbage på din computer? De slettede filer kan være alt lige fra skoleopgaver, arbejdsdokumenter, feriebilleder, bryllupsinvitationer og andre ting. Uanset hvad er det forfærdeligt at miste dem.

Gendan slettede filer

Hvis du opdager, at du – eller en anden – har slettet filer fra din computer, som du ikke kan hente i papirkurven, er det først og fremmest vigtigt, at du ikke gemmer nye ting på computeren eller installerer nye programmer. For når du gør det, risikerer du, at harddisken overskrives og dermed vil muligheden for at gendanne de slettede filer forsvinde, da de gamle (slettede) oplysninger helt forsvinder. Vi råder dig derfor til at slukke computeren og få den indleveret hos os på et af vores værksteder, og så hjælper vi dig, så godt vi kan.

Vi har eksperter i datarecovery, som lige præcis ved, hvordan dine filer kan gendannes. Der findes programmer, der lover at hjælpe med at gendanne slettede filer, men medmindre du selv er ekspert i det, vil vi råde dig til at ikke kaste dig ud i det, især hvis det er meget vigtigt, at du får dine filer genskabt. Det er bedre at indlevere din computer til en ekspert i datagendannelse, eksempelvis hos os i GladTeknik.

Hvis dine filer lå i skyen

Hvis dine filer lå i skyen, dvs. online-løsninger såsom Google Drive, Dropbox, iDrive eller noget andet, kan du som regel gendanne slettede filer i ca. 30 dage ved at logge ind på din konto og finde funktionen til at gendanne dem. Der er dog ingen garanti, men det er forsøget værd. Nogle gange vil du også kunne kontakte løsningens tekniske support og få yderligere hjælp, muligvis mod betaling. Ønsker du hjælp til at gendanne filer fra cloudløsninger kan vi også hjælpe med det.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias