5 fordele ved at lagre dine filer i skyen

5 fordele ved at lagre dine filer i skyen

5 fordele ved at lagre dine filer i skyen 1920 1536 GladTeknik A/S

Du har måske hørt om at det er muligt at lagre sine filer i skyen. Men hvad betyder det egentligt og hvad er fordelene? Det ser vi på i dagens blogindlæg.

At gemme filer i skyen, cloud-løsninger, online drev. Kært barn har mange navne. At lagre filer i skyen har modsat navnet ikke noget med skyer eller himlen at gøre. Derimod handler det om at gemme sine filer på en internetopkoblet server, i modsætning til at have dem lagret på sin computer lokalt. Det har en række fordele der gør det værd at overveje.

Der findes mange løsninger til at gemme sine filer i skyen, men nogle af de mere kendte er løsninger som Dropbox, OneDrive, Google Drev, iCloud og Amazon S3.

1. Du kan tilgå dine filer fra alle computere

En af fordelene er, at du ved at lagre dine filer i skyen kan tilgå dem fra alle computere med adgang til internettet. Det skyldes at filerne er gemt på en ekstern server som altid er forbundet til internettet. Så at tilgå filerne fra en ny computer gøres blot ved at logge ind på denne.

2. Du mister ikke dine filer, hvis din computer går i stykker

Alle computere kan gå i stykker eller mistes. Det gælder både PC og Mac. Derfor er det i sig selv en risici at udelukkende have sine filer liggende lokalt på computeren. For hvad hvis den brænder sammen, stjæles, tabes eller mistes? Så har du måske mistet dine filer for evigt.

Så en stor fordel ved at have sine filer liggende i skyen er, at hvis ens computer går i stykker, stjæles eller mistes, så ligger filerne stadig i skyen og kan hentes ned eller tilgås fra en ny computer.

3. Kan beskyttes med 2-faktor login

Vi har flere gange skrevet om hvor vigtigt det er at beskytte alle sine logins med 2-faktor login. Det er oftest også en mulighed de steder hvor man kan lagre sine filer i skyen. Dette giver et ekstra lag af beskyttelse, som sikrer dine filer mod uautoriseret adgang.

4. Kan fungere som almindelige mapper på din computer

Noget der holder nogle fra at overgå til at lagre deres filer i skyen, er tanken om at det hele så kun vil foregå i browseren, hvilket kan være besværligt ift. at bare have det liggende i sine mapper på computeren. Sådan behøver det heldigvis ikke at være, da mange udbydere såsom Google Drev, Dropbox og Apples iCloud alle kan ligge side og side med dine almindelige mapper, så du let kan tilgå dine filer og altid sørge for at gemme dem i skyen uden at kompleksiteten øges.

5. Automatiske backups

En anden stor fordel ved at lagre sine filer i skyen er, at der tages automatiske backups. Mange tænker først på backups den dag de mangler den, så at have sine filer et sted hvor der automatisk tages backups er en stor fordel. Selv hvis man i disse cloud-løsninger kommer til at slette en fil, så ligger disse som regel i en papirkurv i en periode (eksempelvis en måned) så de let kan gendannes. Derudover sørger udbyderne af cloud-løsninger for at sikre deres infrastruktur og beskytte dine filer.

Brug for hjælp til din computer?

Som nævnt kan alle computere gå i stykker eller få brug for en computer reparation. I GladTeknik står vores hold af dygtige og passionerede teknikere klar til at hjælpe dig, uanset om du har behov for en opgradering, en reparation eller andet. Blot kontakt os for spørgsmål eller opret din sag her på vores hjemmeside.