5 fordele ved at lagre dine filer i skyen

5 fordele ved at lagre dine filer i skyen

5 fordele ved at lagre dine filer i skyen 1920 1536 GladTeknik A/S

Du har måske hørt om, at det er muligt at lagre dine filer i skyen. Men hvad betyder det egentlig og hvad er fordelene? Det ser vi på i dagens blogindlæg.

At gemme filer i skyen, cloudløsninger, onlinedrev. Kært barn har mange navne. At lagre filer i skyen har – modsat navnet – ikke noget med skyer eller himlen at gøre. Derimod handler det om at gemme sine filer på en server, der er forbundet til internettet i modsætning til at have dem lagret på din computer eller fx en ekstern harddisk. Det har en række fordele, der gør det værd at overveje.

Der findes mange løsninger til at gemme sine filer i skyen, men nogle af de mere kendte er løsninger som Dropbox, OneDrive, Google Drev, iCloud og Amazon S3.

1. Du kan tilgå dine filer fra alle computere

En af fordelene er, at du, ved at lagre dine filer i skyen, kan tilgå dem fra alle computere, der har adgang til internettet. Det skyldes, at filerne er gemt på en server, som altid er forbundet til internettet. Du tilgår dine filer fra andre computere bare ved at logge ind på tjenesten.

2. Du mister ikke dine filer, hvis din computer går i stykker

Alle computere kan gå i stykker eller mistes. Derfor er det en risiko udelukkende have sine filer liggende på computeren. For hvad hvis den brænder sammen, tabes, stjæles eller mistes på anden vis? Så har du måske mistet dine filer for evigt.

En stor fordel ved at have dine filer liggende i skyen er, at hvis din computer går i stykker, bliver stjålet eller du på anden vis mister den, ligger filerne stadig i skyen og kan hentes ned eller tilgås fra en anden computer.

3. Kan beskyttes med 2-faktor login

Vi har flere gange skrevet om, hvor vigtigt det er, at beskytte alle dine logins med 2-faktor login. Det er oftest også en mulighed de steder, hvor man kan lagre sine filer i skyen. Dette giver et ekstra lag af beskyttelse, som sikrer dine filer mod uautoriseret adgang.

4. Kan fungere som almindelige mapper på din computer

Noget, der holder nogle fra at overgå til at lagre deres filer i skyen, er tanken om, at det hele så kun vil foregå i browseren, hvilket kan være besværligt i stedet for bare have det liggende i mapper på computeren.

Sådan behøver det heldigvis ikke at være, da mange udbydere såsom Google Drev, Dropbox og iCloud alle kan ligge side om side med dine almindelige mapper, så du let kan tilgå dine filer og altid kan sørge for at gemme dem i skyen uden at kompleksiteten øges.

5. Automatiske backups

En anden stor fordel ved at lagre dine filer i skyen er, at der tages automatiske backups. Mange tænker først på backup den dag, de mangler den. At have sine filer et sted, hvor der tages backup automatisk, er en stor fordel.

Selv hvis man i disse cloudløsninger kommer til at slette en fil, ligger den som regel i en papirkurv i en periode (eksempelvis en måned) så den let kan gendannes. Derudover sørger udbyderne af cloudløsninger for at sikre deres infrastruktur og beskytte dine filer.

Brug for hjælp til din computer?

Som nævnt kan alle computere gå i stykker eller få brug for en reparation. I GladTeknik er vores hold af dygtige og passionerede teknikere klar til at hjælpe, uanset om du har behov for en opgradering, en reparation eller noget helt andet.

Hvis vi skal hjælpe dig med din computer, skal du bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere den på vores værksted, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias