Min Mac viser et spørgsmålstegn, hvad gør jeg?

Min Mac viser et spørgsmålstegn, hvad gør jeg?

Min Mac viser et spørgsmålstegn, hvad gør jeg? 800 525 GladTeknik A/S

Hvor Windows er kendt for sine fejlbeskeder vist med en blå skærm, bruger MacOS i højere grad ikoner på den grå skærm, når den starter, for at vise, at der opstår en fejl. En af disse fejl er, at Mac ved start viser et spørgsmålstegn. I dagens blogindlæg forklarer vi, hvad det betyder og hvad du kan gøre for at få det løst.

Mappe med spørgsmålstegn

Hvis din Mac starter og viser et mappe-ikon med et spørgsmålstegn, betyder det, at harddisken, din Mac bruger til at starte MacOS med, ikke længere er tilgængelig eller ikke virker. Det kan skyldes, at harddisken er gået i stykker, eller at den ikke længere indeholder et fungerende MacOS styresystem. I andre tilfælde kan problemet skyldes et beskadiget kabel eller krypteringsproblemer.

Mac starter ikke. Viser spørgsmålstegn.

Sådan løser du problemet

Løsningen på problemet afhænger af, hvad årsagen er. Det kan som nævnt kan være forskelligt. Hvis harddisken virker, men mangler et fungerende MacOS, er løsningen naturligvis at genetablere dette. Hvis du ikke ved, hvordan du skal gøre, anbefaler vi, at du indleverer din Mac til reparation.

Hvis din Macs harddisk at stået af, skal du have den udskiftet med en ny. Især ældre Macs, både MacBooks og iMacs, der har en HDD-harddisk vil med tiden stå af. HDD-diske er en ældre type med en roterende skive, der netop gør dem mere sårbare overfor skader og slitage.

SSD-diske holder længere, er hurtigere og mere stabile. En SSD-disk kan dog også gå i stykker. I begge tilfælde vil en en reparation af din Mac, hvor vi skifter harddisken, være nødvendig.

Hvis ikonet med spørgsmålstegnet kun vises i kort tid, når du starter din Mac, men den ellers kan starte, kan du prøve at nulstille din Macs NVRAM. Nogle gange vil det afhjælpe problemet. Det gør du sådan:

  1. Sluk din Mac
  2. Tænd for din Mac og hold knapperne Command (⌘) + Option (alt) + P + R nede, inden den grå startskærm vises
  3. Hold fortsat knapperne nede indtil du hører start-lyden for anden gang
  4. Slip knapperne og lad din Mac starte

Hvis du fortsat oplever problemet, er dette ikke løsningen for dig. Vi anbefaler, at du får professionel hjælp til din Mac og indleverer den til reparation hos os.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din Mac, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias