Husker du at opdatere din WordPress-hjemmeside?

Husker du at opdatere din WordPress-hjemmeside?

Husker du at opdatere din WordPress-hjemmeside? 640 426 GladTeknik A/S

De fleste virksomheder har en hjemmeside, der på den ene eller anden måde er en del af driften. Enten fordi den er et digitalt visitkort eller fordi den er en decideret integreret og vigtig del af virksomheden.

WordPress er det mest populære CMS (Content Management System), som også mange virksomheder bruger til deres hjemmesider. En vigtig opgave er løbende at opdatere installationen af WordPress. Hvorfor er det vigtigt og hvordan gør man? Det fortæller vi i dagens blogindlæg.

Derfor er det vigtigt at opdatere WordPress

Hvis du har en hjemmeside, der er baseret på WordPress, har du måske lagt mærke til, at der løbende ligger tilgængelige opdateringer i systemet. Disse opdateringer kan både vedrøre selve WordPress, dit tema eller de plug-ins, du har installeret.

Det er vigtigt, at at alle disse altid er opdaterede, da opdateringerne, udover at rette fejl og at forbedre funktioner, ofte også indebærer at sikkerheden bliver opdateret.

Sikkerhedsopdateringer kan eksempelvis være at lukke huller i koden. Et element, der gør det ekstra vigtigt at holde det hele ajour, er, at når det kommer til nye lukkede sikkerhedshuller, så bliver disse ofte offentliggjort på internettet.

Det er positivt, fordi udviklere og administratorer af hjemmesiderne ved, hvad der sker, men du skal huske, at hackerne læser med. Når der er blevet lukket et sikkerhedshul, kan hackerne nemt sætte deres robotter til at lede efter hjemmesider, der er baseret på WordPress, og som endnu ikke har opdateret, og derfor er ekstra sårbare.

Derfor bør det at opdatere WordPress være en prioriteret opgave i din virksomhed eller organisation. På den måde beskytter du din hjemmeside og dens data bedst muligt.

Sådan opdaterer du WordPress

At ajourføre WordPress med de afventende opdateringer er ikke kompliceret. Du skal bare gøre det rigtigt. Du skal altid tage en ny fuld backup af din hjemmeside (det vil sige både filer og database), inden du gennemfører en eller flere opdateringer. På den måde har du noget at “rulle tilbage til”, hvis opdateringen medfører en uventet fejl. Det kan eksempelvis være, at to plug-ins modarbejder hinanden i deres nye opdateringer og derfor får hjemmesiden til at fejle.

Selve opdateringen af WordPress, plug-ins og temafilerne sker i kontrolpanelet i WordPress under “Opdateringer”. Her kan du sætte flueben i de ting, du vil opdatere og gennemføre det. Selve processen plejer at gå hurtigt.

Vi anbefaler også, at du kun gennemfører disse opdateringer, hvis du ikke har en tidsmæssig bagkant lige efter. For som nævnt kan der opstå problemer, så det er bedst at have tid til at løse dem, hvis det sker.

Du kan også udlicitere opgaven

At opdatere WordPress er som nævnt ikke en synderligt kompliceret opgave. Det skal blot prioriteres, huskes og gøres rigtigt. Mange ejere af hjemmesider kan finde ud af det selv, men der er også mange, der ikke kan, eller som bare ikke vil bruge tid på det.

Du kan udlicitere opgaven, så det løbende bliver håndteret for dig og du kan sove trygt. I GladTeknik tilbyder vi selv dette i en serviceaftale til hjemmesider. Aftalen indebærer både løbende opdatering af WordPress, plug-ins, temaer, ugentlige backups lagret på en ekstern og sikker server samt det at sætte ekstra sikkerhedsforanstaltninger op. Sidst, men ikke mindst, monitorerer vi hele din side.

Det er altså en samlet pakke, der både sikrer hjemmesidens drift, beskytter mod hacking og sørger for, at der altid er brugbare backups at rulle tilbage til, hvis der bliver behov for det. For mange er en pakkeløsning med til at give ro i maven og frigøre tid. Hvis du er interesseret i, at vi hjælper dig med din hjemmeside, der er baseret på Wordpres, skal du bare kontakte os via vores kontaktformular, så giver vi dig et uforpligtende tilbud.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias