Husker du at opdatere din WordPress-hjemmeside?

Husker du at opdatere din WordPress-hjemmeside?

Husker du at opdatere din WordPress-hjemmeside? 640 426 GladTeknik A/S

De fleste virksomheder har en hjemmeside der på den ene eller anden måde er en del af driften. Enten i form af at være et digitalt visitkort eller en decideret integreret og vigtig del af virksomheden. WordPress er det mest populære CMS (Content Management System) som også mange virksomheder benytter til deres hjemmesider. En vigtig opgave som nogle glemmer er dog, at få opdateret sin WordPress-installation løbende. Hvorfor er det vigtigt og hvordan gør man det? Det fortæller vi i dagens blogindlæg.

Derfor er det vigtigt at opdatere WordPress

Hvis du har en WordPress-baseret hjemmeside, har du måske lagt mærke til, at der løbende ligger tilgængelige opdateringer inde i systemet. Disse opdateringer kan både være vedrørende selve WordPress-systemet, dit tema eller de plugins du har installeret. Det er meget vigtigt at løbende opdatere alle disse, da de udover fejlrettelser og funktionsforbedringer ofte også indebærer sikkerhedsopdateringer. Sikkerhedsopdateringer kan eksempelvis være at lukke potentielle huller i koden som er fundet. Et element der gør det ekstra vigtigt at holde det hele ajour er, at når det kommer til nye lukkede sikkerhedshuller, så bliver disse ofte offentliggjort på internettet. Det er rigtig positivt ift. at udviklere og hjemmeside-administratorer ved hvad der sker, men vi skal huske at hackere også sidder og læser med på dette. Så når der er blevet lukket et sikkerhedshul, kan hackerne relativt nemt sætte deres robotter til at lede efter WordPress-hjemmesider der endnu ikke har fået opdateret og derfor er ekstra sårbare. Det er derfor man bør sætte opdatering af WordPress som en prioriteret opgave i sin virksomhed eller organisation, så man beskytter sin hjemmeside og dens data bedst muligt.

Sådan opdaterer du WordPress

At ajourføre WordPress med de afventende opdateringer er ikke kompliceret. Det skal blot huskes, og ikke mindst gøres på den rigtige måde. Vi anbefaler at du altid tager en ny fuld backup af din hjemmeside og dens database inden du gennemfører en eller flere opdateringer. På den måde har du noget at rulle tilbage til, såfremt opdateringen medfører en uventet fejl. Det kunne eksempelvis være hvis to plugins modarbejder hinanden i deres nye opdateringer og derfor får hjemmesiden til at fejle.

Selve opdateringen af WordPress, plugins og tema-filer sker i WordPress-kontrolpanelet under ‘Opdateringer’. Herfra kan du sætte flueben i de ting du ønsker at opdatere og gennemføre dette. Selve processen plejer at gå hurtigt. Men igen vil vi minde om at du inden denne proces udføres bør tage en ny fuld backup. Vi vil også anbefale at du kun gennemfører disse opdateringer, såfremt du ikke har en tidsmæssig bagkant lige efter. For som nævnt kan der potentielt opstå problemer, så det er bedst at have tid til at løse dette såfremt det sker.

Du kan også få udlicitere opgaven

At opdatere WordPress er som nævnt ikke en synderligt kompliceret opgave. Det skal blot prioriteres, huskes og gøres på den rette måde. Mange hjemmeside-ejere kan godt finde ud af dette selv, men der er også mange der ikke kan, eller som blot ikke ønsker at bruge deres dyrebare tid på det. Du kan dog sagtens udlicitere opgaven, så det bliver håndteret for dig løbende og du kan sove trygt om natten. I GladTeknik tilbyder vi selv dette i noget som vi kalder en serviceaftale til hjemmesider. Vores serviceaftale til WordPress-hjemmesider indebærer både løbende opdatering af WordPress, plugins og tema-filer, samt ugentlige backups lagret på en ekstern og sikker server, samt opsætning af ekstra sikkerhedsforanstaltninger og ikke mindst monitorering heraf. Det er altså en samlet pakke der både sikrer hjemmesidens drift, beskytter mod hacking og som sørger for at der altid er brugbare backups at rulle tilbage til såfremt der bliver behov for det. For mange er en sådan pakkeløsning med til at give ro i maven og frigøre noget tid til kerneopgaver. Hvis du er interesseret i at vi hjælper dig med din WordPress-hjemmeside, så kontakt os gerne.