Vand i computeren, hvad gør jeg?

Vand i computeren, hvad gør jeg?

Vand i computeren, hvad gør jeg? 1920 1280 GladTeknik A/S

Vand i computeren er et almindelige problem. Vi modtager jævnligt henvendelser fra kunder, der har fået vand eller andre væsker i deres computer fx kaffe.

Væske i computeren kan opstå på mange måder; den gængse er, at du vælter et glas vand, og vandet ryger ud over computeren eller tastaturet.

Har du lige spildt væske i computeren? Du skal ikke gå i panik. Din computer kan reddes, hvis du gør de nødvendige ting. Det forklarer vi i dette blogindlæg.

Hvis du har spildt væske i computeren

  1. Sluk computeren med det samme og fjern strømforsyningen
  2. Afmonter batteriet hvis det er muligt
  3. Yd førstehjælp ved forsigtigt at fjerne overskydende vand med køkkenrulle. Pas på at du ikke får skubbet vandet ned i computeren
  4. Vend den på hovedet og placer et viskestykke under den, så mere vand kan løbe ud
  5. Indlever den hos en ekspert i væskeskader.

Når der ikke længere løber vand ud af computeren, og den lader til at være tør, anbefaler vi, at du indleverer den hos en ekspert i væskeskader – eksempelvis os i GladTeknik.

Det skyldes, at der stadig kan være vandrester og fugt i computeren. Disse kan skabe problemer, hvis du begynder at bruge computeren igen. Tænd den aldrig og lav en aftale om at indlevere den på vores værksted. Vi sikrer, at dine data – filer, billeder, dokumenter osv. – ikke går tabt i redningsaktionen.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias