Vand i computeren, hvad gør jeg?

Vand i computeren, hvad gør jeg?

Vand i computeren, hvad gør jeg? 1920 1280 GladTeknik A/S

Vand i computeren er et ret almindelige problem. Vi modtager jævnligt henvendelser fra folk der har fået vand i deres PC eller Mac, eller andre væsker for den sags skyld såsom kaffe i computeren. Vand i computeren kan opstå på mange måder, men det mest gængse er at man kommer til at vælte et glas vand, hvor vandet ryger udover computeren eller tastaturet. Har du lige spildt vand i computeren? Så bør du ikke gå i panik, men i stedet holde hovedet koldt. Din computer kan godt reddes, hvis du gør de nødvendige ting. Det vil vi forklare i dette blogindlæg.

Gør dette hvis du spilder vand i computeren

  1. Sluk computeren med det samme og fjern strømforsyningen.
  2. Afmonter batteriet hvis det er muligt.
  3. Yd din computer førstehjælp ved at forsigtigt fjerne overskydende vand med køkkenrulle. Pas på at du ikke får skubbet vandet ned i computeren.
  4. Vend din computer på hovedet og placer et viskestykke under den, så mere vand kan løbe ud.
  5. Indlever din computer til en ekspert i væskeskader.

Når der ikke længere løber vand ud af din computer og den lader til at være tør, anbefaler vi at du indleverer den hos en ekspert i væskeskader – eksempelvis os i GladTeknik. Det skyldes at der stadig kan være vandrester og fugt inde i computeren som du ikke lige kan ske og disse kan skabe problemer hvis du blot begynder at bruge computeren igen. Så hold den fortsat slukket og skynd dig at lave en aftale om indlevering på et af vores mange værksteder. Vi sikrer desuden samtidigt at dine data, herunder filer, billeder, dokumenter osv. ikke går tabt i processen.