Sådan får du bedre WiFi på kontoret

Sådan får du bedre WiFi på kontoret

Sådan får du bedre WiFi på kontoret 1920 669 GladTeknik A/S

WiFi er den trådløse internetforbindelse vi alle benytter til alle mulige formål, både i hjemmet og på kontoret. Og især på kontoret er det enormt vigtigt at forbindelsen er hurtig og stabil, for at ikke gå ud over ens produktivitet, koncentration og effektivitet. Måske har du prøvet at ikke kunne arbejde på grund af manglende eller ustabil internetforbindelse, eller måske har du prøvet at sidde i et online-møde hvor forbindelsen gjorde det svært eller umuligt at have en gunstig dialog. På nogle kontorer er det også bare blevet et accepteret onde, at der er dårlig forbindelse i et eller flere rum og mødelokaler. Det er dog yderst uhensigtsmæssigt og kan potentielt være dyrt for din virksomhed. Heldigvis er WiFi på kontoret noget man sagtens kan optimere på, hvilket vi i dag vil komme ind på.

Kortlæg dit trådløse netværk

Når du skal optimere på dit kontors trådløse netværk er det vigtigt at du kortlægger det. Det vil sige at du skaber dig et overblik over hvordan det er sat op, herunder med hvilken teknologi (802.11ac, 802.11a, 802.11b/g/n, 2,4 GHz, 5 GHz, kanalvalg osv.), hvilke routere og eventuelle wifi-forlængere der er benyttet, samt ikke mindst hvor de er placerede. Alle disse tekniske elementer har nemlig indflydelse på hvor god, hurtig og stabil jeres trådløse internetforbindelse er på kontoret.

Overvej at udskifte udstyret

Vi besøger regelmæssigt virksomheder og kunder der viser sig at have meget forældet udstyr til deres trådløse internet. Nogle har måske betalt en del for at få det sat op til at starte med og er tøvende med at udskifte det, men det kan altså gøre en markant forskel. 802.11a teknologien er eksempelvis fra 1999 og 802.11g er fra 2003. Så selvom de stadig virker, så er de håbløst forældede og ikke hensigtsmæssige til brug et sted hvor internethastighed og stabilitet er vigtigt. Teknologien udvikler sig hele tiden i takt med de stigende behov fra kontorfolk og privatforbrugere, og der bør din virksomhed også følge med. Den aktuelle teknologi hedder 802.11ac som i de teoretiske hastigheder er 3 gange hurtigere end dens forgænger 802.11n som er fra 2007. Det er også derfor man som privatforbruger kan opleve at ens internetudbyder ikke ønsker udstyret retur – simpelthen fordi teknologien er blevet forældet.

Placer udstyret højt

Routere og eventuelle forlængere (såkaldte WiFi extenders) fungerer langt bedre hvis de er placeret højt. I et kontormiljø er det sjældent et decideret problem, men derhjemme har vi tendens til at gemme vores router under sofaen, i et skab eller andre steder hvor signalet blokeres. Så placer dem højt og fordel dem jævnt, så signalet fungerer hurtigt og stabilt på hele kontoret.

Få opsat et mesh-netværk på store kontorer

Det giver næsten sig selv at et stort kontormiljø kræver mere end et lille. Befinder din virksomhed sig i et stort kontormiljø og har I problemer med det trådløse netværk, bør I få opsat et mesh-netværk. Et mesh-netværk består af flere enheder der arbejder sammen om at skabe et hurtigt og stabilt trådløst netværk til hele kontoret. To meget anerkendte udbydere af udstyr hertil er Ubiquiti og Google Mesh WiFi. Har I allerede et mesh-netværk på kontoret som mod forventning ikke fungerer optimalt trænger det nok til en optimering. I dét tilfælde anbefaler vi at I får en specialist til at kigge på det.

Få specialiseret hjælp til kontor-WiFi

Som virksomhedsejer eller medarbejder er den trådløse internetforbindelse og netværk næppe det man ønsker at bruge meget tid på eller har tid til overhovedet. Derfor anbefaler vi at du søger hjælp hos en WiFi-specialist. I GladTeknik har vi specialiserede WiFi-teknikere som kan hjælpe med opgaven. Vi tilbyder naturligvis udkørende teknisk hjælp, så I hurtigt kan få det maksimale ud af jeres forbindelse og ikke mindst jeres egen produktivitet. Dét er der god økonomi i.