To oversete ting der kan gøre din bærbar meget hurtigere

To oversete ting der kan gøre din bærbar meget hurtigere

To oversete ting der kan gøre din bærbar meget hurtigere 1920 1440 GladTeknik A/S

De fleste mennesker vil gerne have en hurtig bærbar der fungerer problemfrit uden lange ventetider hver gang man klikker på noget eller skal loade noget, hvad enten det er på internettet eller på selve computeren. De løsninger folk oftest kigger på er ting såsom at køre et renseprogram på computeren der rydder op i filer, caching og programmer der ikke længere benyttes, eller også indsætter de flere RAM i deres computer. I dag vil vi fortælle om to ofte oversete ting der kan gøre din gamle computer meget hurtigere.

Skift harddisk til en SSD-harddisk

Harddisken er en essentiel del af din computer, hvorpå filer og programmer lagres. Dog er alle harddiske ikke bygget ens, langt fra! En langsom harddisk kan faktisk betyde at din computer arbejder væsentligt langsommere, fordi den bruger længere tid og flere ressourcer på at benytte harddisken, eksempelvis når du åbner mapper, filer, søger efter noget, starter et program osv.
Løsningen på dette er at udskifte din gamle harddisk med en SSD-harddisk. SSD står for Solid State Drive, som kan erstatte din HDD (Hard-Disk Drive) for en bedre ydeevne. En SSD-harddisk har ingen disk eller dele som bevæger sig. I stedet lagres information på mikrochips, hvilket er langt hurtigere end en HDD som har en disk og en bevægearm. En SSD forbruger også mindre strøm, hvilket er godt for din computers batteri og din elregning. Benytter du en stationær computer vil der være de samme fordele ved at skifte en gammel HDD-harddisk ud med en SSD-harddisk.

Skift batteri

På samme måde som harddisken er din bærbare computers batteri en vital del af dens funktion. Med tiden bliver alle batterier sløve, hvilket betyder de bliver dårligere til at holde strøm og bliver dyrere i drift, men det medfører tit også at din computer generelt bliver sløvere, fordi den bruger mere kraft på batteriet. Derfor kan det være fordelagtigt at skifte et gammelt computer-batteri ud med et nyt. På mange computere kan du følge dit batteris tilstand. På Mac gøres dette ved alt holde alt-knappen inde og trykke med musen på batteri-ikonet i toppen.

Brug for hjælp til at skifte harddisk eller batteri?

Her i GladTeknik kan vi hjælpe dig med at skifte harddisken eller batteriet på din bærbare computer, eller harddisken på din stationære computer. Vi tilbyder gode priser og løser i 9 ud af 10 tilfælde opgaven på 24 timer. Udover de ovennævnte tips er der en lang række andre ting man kan gøre, for at få en hurtig computer og få det meste ud af den. Det er altsammen noget vi hjælper med.