6 tips til et bedre trådløst netværk

6 tips til et bedre trådløst netværk

6 tips til et bedre trådløst netværk 1920 669 GladTeknik A/S

En hurtig og stabil internetforbindelse er for mange næsten ligeså essentielt i et hjem, som rent drikkevand, strøm og varme. Selvom der findes alternativer, er det svært at leve uden adgang til internettet. Især her i Danmark hvor de meste af digitaliseret og hvor mange af os har brug for at kunne arbejde i hjemmet eller har fritidsaktiviteter der indebærer adgang til internettet. Det er ligeledes frustrerende at betale for en 100 Mbit/s forbindelse, men kun opnå 20 Mbit/s. Men hvad gør man så, når ens trådløse internet ikke fungerer optimalt? Der findes flere forskellige ting der kan være i vejen med din internetforbindelse, heriblandt:

  • Ustabil forbindelse
  • Udfald i forbindelsen
  • Langsom internetforbindelse
  • Routere og gadgets der ikke vil spille sammen
  • WiFi der ikke vil virke

Listen er ikke udtømmende, men fælles for alle er at de kan løses på den ene eller anden måde. Nedenfor giver vi nogle råd til hvad du kan gøre og som ofte er de problematikker vi hjælper vores kunder med at løse i deres hjem eller på kontoret.

1. Placering af routeren

Det er ikke ligegyldig hvor du placerer din router, som er den enhed der skaber dit trådløse netværk. De fleste routere er dog desværre ikke så kønne, hvorfor mange vælger at pakke dem væk i skabe, skuffer, under sofaen eller på anden måde får dem ude af syne. Dog er det afgørende hvor du placerer din router, hvis du skal have en hurtig og stabil internetforbindelse. Det bedste er at placere den så højt som muligt og med frit “udsyn”, så signalet ikke blokeres. Signalet kan både blokeres af vægge, møbler, skabe, skuffer, men også usynlige ting såsom radiosignaler fra mikrobølgeovne eller andre routere.

2. Opdater og genstart din router

Routere får også software-opdateringer, ligesom vores telefoner, computere og andre gadgets. Det vil nogle gange indebære en forbedring af routerens performance og det er derfor vigtigt at du sikrer at den er ajourført. Nogle gange sker dette automatisk, men ikke altid. Derudover kan en god gammeldags genstart af routeren også behjælpe eventuelle problemer og ustabilitet. Hvis ikke det gør det, kan du prøve at nulstille din router så den henter oplysninger fra din internetudbyder på ny. Det kan nogle gange også gøre udslaget.

3. Skift WiFi-kanal

Hvis du bor i en etageejendom eller anden slags bolig med mange naboer, er din router omringet af andre routere der også laver trådløst internet. Mange af routerne vil køre på de samme frekvens-kanaler, hvilket kan forstyrre signalet. Derfor kan det hjælpe at skifte WiFi-kanalen til noget andet, gerne en der ikke er i brug af andre.

4. Overvej en ny router

Mange danskere har routere i hjemmet der efterhånden har mange år på bagen. Det kan være det er adskillige år siden de bestilte bredbåndsforbindelsen og derfor har kørt med den samme router siden dengang. Dog er teknologien indenfor trådløst internet også noget der hele tiden er i udvikling. Der er de sidste mange år kommet nyere teknologier til såsom 5GHz og 802.11ac, der begge er skabt til at opnå mere stabile og hurtigere WiFi-forbindelser i hjemmet. Derfor bør du overveje om din router har udtjent sin værnepligt og bør udskiftet. Nogle gange kan man få en ny router direkte hos sin internetudbyder og ellers kan man selv købe en.

5. Stort hus? Så bør du få opsat et netværk der dækker hele boligen

Hvis du bor i et stort hus med flere etager, mange kvadratmeter og rum, kan det være en udfordring at få en enkelt router til at dække hele hjemmet. Også selvom du har placeret den et ellers optimalt sted. For at komme udenom dette, kan man opsætte et netværk der dækker hele hjemmet med hurtigt og stabilt trådløst internet. Der findes flere forskellige løsninger på markedet, heriblandt mesh-netværk og WiFi-extenders. Sidstnævnte anbefaler vi som regel ikke, da andre løsninger er bedre.

6. Få kompetent hjælp til dit WiFi

Selvom de fleste kan finde ud af at genstarte og fysisk flytte en router for at optimere forbindelsen, så er det ikke altid nok. Der er langt flere ting der kan have indflydelse på ens trådløse netværk og det bliver hurtigt meget teknisk at løse selv. I GladTeknik tilbyder vi kompetent WiFi- og netværkshjælp, hvor vi kommer ud til dig og hjælper med at få det maksimale ud af forbindelsen. Vi hjælper både med opsætning af router og netværket i din bolig, samt optimering af et eksisterende netværk. Som mange af vores kunder siger skal det trådløse netværk “bare virke”, og det er netop det vi sørger for.