Gør din computer hurtigere med en forårsrengøring

Gør din computer hurtigere med en forårsrengøring

Gør din computer hurtigere med en forårsrengøring 1920 1277 GladTeknik A/S

De fleste har oplevet at deres computer med tiden er blevet langsommere og langsommere. Hvad der engang var en lynende hurtig eller hvert fald tilstrækkelig hurtig computer, er over årene blevet til en langsommelig maskine. Heldigvis er der meget du kan gøre for at rette op på dette og igen få en hurtig computer. Du kan gøre det året rundt, men lad os blot kalde det en forårsrengøring af din computer.

Rens din computer for støv

Støv i computerenEn af de skjulte syndere der både gør din computer langsommere og mindre holdbar er støv. Støv sætter sig nemlig nemt inde i din computer, trods køleren puster meget af det ud igen. Når vi her hos GladTeknik renser computere for støv har de oftest aldrig før været til indvendig rens. Det er nemlig noget som mange ikke tænker over er nødvendigt, men til gengæld noget der kan gøre en stor forskel. Ved at rense din computer for støv, vil dens ydeevne blive optimeret. Det skyldes blandt andet, at køleevnen vil fungere bedre og den derved skal bruge mindre energi på dette. Selve kølingen vil også larme mindre, hvilket er et plus for de fleste.
Du må dog for guds skyld ikke benytte en støvsuger på din computer. Støvsugere er nemlig statisk ladede, hvilket kan ødelægge din computer fuldstændigt. Det bedste er at benytte en kompressor med væskefilter. Er du ikke tryg ved selv at gøre det kan du naturligvis indlevere den hos os og få den renset fra 349 kr. på bærbare og stationære computere. Rensning af iMacs koster fra 549 kr.

Ryd op i dine mapper og filer

En ting der kan forbedre ydeevnen, og dermed hastigheden på din computer, er at rydde op i dine mapper og filer på computeren. Helt konkret betyder det, at du bør gennemgå din computer og slette alt der ikke længere skal bruges. Du sparer hurtigt adskillige GigaByte i plads og gør dermed din computer “lettere”, hvilket også gør den hurtigere. Ligeledes bør du sørge for, at der ikke ligger filer og mapper på din computers skrivebord, da det også er med til at gøre den sløv.

Rens computeren med et program

Afhængigt om du er PC- eller Mac-bruger findes der en lang række programmer der kan udføre en software-mæssig rensning af din computer. Disse programmer findes oftest en masse midlertidige filer og andre ting der fylder uden at skulle bruges, som de så sletter. På den måde bliver din computer optimeret til at fungere hurtigere. Til PC kan vi anbefale CCleaner og til Mac kan vi anbefale CleanMyMac. Begge programmer er gratis, dog med flere muligheder hvis man køber deres Pro-version. Ligeledes er rens af computeren noget vi her hos GladTeknik foretager fra kun 349 kr.