Gør din computer hurtigere med en forårsrengøring

Gør din computer hurtigere med en forårsrengøring

Gør din computer hurtigere med en forårsrengøring 1920 1277 GladTeknik A/S

De fleste har oplevet, at deres computer med tiden er blevet langsommere og langsommere. Hvad der engang var en lynende hurtig – eller i hvert fald tilstrækkelig hurtig – computer, er over årene blevet til en langsommelig maskine. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at rette op på dette og igen få en hurtig computer. Du kan gøre det året rundt men lad os kalde det en forårsrengøring.

Rens din computer for støv

Støv i computerenEn af de skjulte syndere, der både gør din computer langsommere og mindre holdbar, er støv. Støv sætter sig nemlig nemt inde i din computer, trods det at køleren puster meget af det ud igen.

Når vi her hos GladTeknik renser computere for støv, har de oftest aldrig før været til indvendig rens. Det er nemlig noget, mange ikke tænker over er nødvendigt, men det er til gengæld noget, der kan gøre en stor forskel. Ved at rense din computer for støv, vil dens ydeevne blive optimeret. Det skyldes blandt andet, at køleevnen vil fungere bedre og derfor skal den bruge mindre energi på dette. Selve kølingen vil også larme mindre, hvilket er et plus for de fleste.

Du må dog for guds skyld ikke bruge en støvsuger på din computer. Støvsugere er nemlig statisk ladede, hvilket kan ødelægge din computer fuldstændigt. Det bedste er at bruge en kompressor med væskefilter. Er du ikke tryg ved selv at gøre det, kan du naturligvis indlevere den hos os og få den renset fra 349 kr. på bærbare og stationære computere. Rensning af iMacs koster fra 549 kr.

Ryd op i dine mapper og filer

Noget andet, der kan forbedre ydeevnen og dermed hastigheden på din computer, er at rydde op i dine mapper og filer. Helt konkret betyder det, at du bør gennemgå din computer og slette alt det, du ikke længere skal bruge. Du sparer hurtigt adskillige Gigabyte plads og gør dermed din computer “lettere”, hvilket også gør den hurtigere. Du bør også sørge for, at der ikke ligger filer og mapper på din computers skrivebord, da det også er med til at gøre den sløv.

Rens computeren med et program

Afhængigt om du er PC- eller Mac-bruger findes der en lang række programmer, der kan udføre en softwaremæssig rensning af din computer. Disse programmer finder oftest en masse midlertidige filer og andre ting, der fylder uden at skulle bruges, som de sletter.

På den måde bliver din computer optimeret til at fungere hurtigere. Til  Mac anbefaler vi CleanMyMac.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias