Skærm siger “Intet signal” når jeg starter computeren, hvad gør jeg?

Skærm siger “Intet signal” når jeg starter computeren, hvad gør jeg?

Skærm siger “Intet signal” når jeg starter computeren, hvad gør jeg? 1920 1281 GladTeknik A/S

Når man tænder sin stationære computer plejer skærmen også at vise, at der er signal. Men hvad gør man hvis det modsatte er tilfældet og skærmen viser teksten “Intet signal” når computeren tændes? Det ser vi på i dagens indlæg, samt hvad du kan gøre for at få løst problemet.

Intet signal når computeren tændes

At mangle signal mellem en stationær computer og en skærm er ofte et problem der kan løses nemt, såsom at sikre at alle kabler er korrekt monteret. Men hvis ens eksterne skærm siger at der ikke er noget signal fra ens computer når man tænder den, kan det til tider også skyldes noget lidt mere avanceret der kræver en anden løsning. Derfor er det essentielt at undersøge hvad problemet skyldes, så den rette løsning kan udføres.

Tjek at kablerne er korrekt monteret

Det giver nok sig selv, men for at skærmen kan modtage et signal fra computeren, kræver det at de rette kabler er monteret og ikke mindst monteret korrekt. Prøv gerne at afmontere dem og koble dem til på ny.

Indstil skærmen korrekt

Hvis din eksterne skærm har flere indgange, f.eks. HDMI, Displayport og USB-C, så sørg for at din skærm er indstillet til at vise signalet fra det kabel du har valgt at benytte. Det vil sige det kabel som er forbundet mellem din computer og din skærm. Det kan ske, at indstillingen er blevet skiftet over på en anden port og at dét er årsagen til problematikken. Løsningen er derved at skifte tilbage til den korrekte indstilling.

Test skærmen med en anden computer

For at undersøge om selve skærmen fungerer korrekt, bør du teste den med en anden computer. Det vil helt lavpraktisk sige, at du bør forbinde den til en anden computer og se om det vil virke. Hvis det gør det, så er problematikken sandsynligvis i din computer, eksempelvis hardwaren eller BIOS.

Test med et andet kabel

Det vil være godt hvis du tester med et andet kompatibelt kabel. På den måde kan du undersøge om det kan være selve kablet der fejler.

Tjek om al hardware er korrekt monteret i bundkortet

Hvis du har forsøgt alle de ovenstående ting og har identificeret at din skærm virker med andre computere, så er fejlen sandsynligvis at finde i din computer, eksempelvis i din hardware. Hvis noget ikke sidder korrekt monteret, kan det skabe forstyrrelser der resulterer i fejl som at skærmen siger at der intet signal er. Det kan eksempelvis være RAM-blokkene der ikke ser 100% korrekt i bundkortet. Tjek derfor at alt er korrekt monteret og prøv at starte computeren op igen, inden du går videre.

Nulstil BIOS

Hvis al hardware er korrekt monteret og det fortsat ikke virker, kan det være at fejlen skyldes din computers BIOS. BIOS står for Basic Input/Output System og er din computers vigtigste program til at starte den op. BIOS’en er bygget ind i bundkortet, der forbinder al hardwaren, og sikrer at de starter korrekt op. Det der nogle gange kan ske er, at denne BIOS af den ene eller anden årsag ikke er indstillet korrekt, eksempelvis efter en opdatering, manuel ændring eller hvis der er tale om en computer eller et bundkort der er købt brugt og hvor noget af hardwaren er skiftet ud. Så når man oplever at skærmen ikke modtager signal fra computeren ved opstart, kan det til tider være årsagen. Løsningen er dermed at nulstille BIOS’en. Metoden til at gøre dette kan læses i bundkortets manual (kan eventuelt findes på nettet, hvis man ikke længere har den selv). Hvis bundkortet har et CMOS-batteri der kan afmonteres kan det i mange tilfælde også være en metode til at nulstille BIOS’en. Batteriets funktion er at give strøm til bundkortet, så BIOS-indstillingerne huskes, selv når strømmen er slukket. Ved at fjerne CMOS-batteriet og lade bundkortet dræne for strøm i noget tid, opnås denne nulstilling. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at holde tænd-knappen inde efter batteriet er fjernet, for at hurtigere aflade bundkortet helt.

Nulstilling af BIOS, uanset metoden hertil, er dog noget vi altid anbefaler at du lader en professionel computer reparatør om. Såfremt du har forsøgt dig med de lettere muligheder nævnt i dette blogindlæg, og du fortsat oplever problemer, vil vi anbefale at du indsender din computer og skærm til reparation, så vi kan løse problemet for dig. Blot opret din sag her på vores hjemmeside, og indlever den på vores værksted. Så tager vi os af den.