Windows 11, hvad er nyt?

Windows 11, hvad er nyt?

Windows 11, hvad er nyt? 2560 1711 GladTeknik A/S

Som du måske har læst er Microsoft på vej med en ny version af Windows. Windows 11 er det formodede navn på Microsofts nye version af styresystemet. Men hvad er egentligt nyt i Windows 11 og hvad skal du være opmærksom på? Det ser vi på i dagens blogindlæg.

Hvornår kommer Windows 11?

Microsoft afholder en dedikeret begivenhed om Windows 11 den 24. juni 2021, hvor det forventes at Microsoft frigiver den næste generation af Windows. Den eksakte plan for udgivelsen er ikke kendt endnu, men hvis ikke den nye version bliver gjort tilgængelig for alle til at starte med, kan det være at Microsoft starter med at frigive en tidlig version af særligt inviterede såsom udviklere. Det forventes desuden, at der vil være en stabil frigivelse af Windows 11 i efteråret 2021, muligvis i oktober, da det vil følge Microsofts normale udrulningsproces.

Hvad er nyt i Windows 11?

De eksakte ændringer og nye funktionaliteter i Windows 11 er ikke offentligt kendte endnu, da dette forventes at blive præsenteret på Microsofts dedikerede begivenhed den 24. juni 2021. Så indtil videre er oplysninger om hvad der er nyt in Windows 11 baseret på rygter. Hvad de reelle ændringer bliver må vi se til Microsofts begivenhed.

Nyt design

Windows 11 byder på en række designændringer, både store og små. Af de mindre ændringer er der tale om ting såsom ændrede ikoner, en ny start-menu der bl.a. er centreret i bunden og en ændret søgemenu.

Indstillingerne bliver også redesignet. Eftersigende er hensigten at skabe et mere rent og intuitivt layout.

Herudover forventes det, at Microsoft Store får et gennemgribende redesign og opdatering, der skal give et mere moderne layout, samt udvide de applikationer som udviklere kan få præsenteret i Microsoft Store, herunder flere typer af applikationer og også brug af tredjeparts handelsplatforme i disse applikationer. Generelt en opdatering der lader til at blive gjort for at bedre imødekomme udviklere verden over, hvilket også kommer slutbrugerne til gode.

Nyt handlecenter

I den nye version af Windows vil der være et redesignet handlecenter, hvor lyd, WiFi, Bluetooth m.m. styres på en let tilgængelig og brugervenlig måde. Ligeledes forventes det, at notifikationer vil få en “ryd alt”-knap, så man nemt kan fjerne alle de notifikationer der ligger.

Nye små funktioner

Udover designopdateringer, er der også nye mindre funktioner, som lader til at komme i den nye version af Windows. Eksempelvis en ny såkaldt snap-funktion, der med få klik gør det nemt at ændre størrelsen på et åbent vindue og “snappe” det til et bestemt hjørne af skærmen. I praksis kan dette eksempelvis gøre det let at hurtigt få opdelt sin skærm med flere vinduer åbne samtidigt, uden at skulle trække i dem manuelt.

En anden ny funktion er flere touch gestures, dvs. funktioner der sker ved brug af fingre på ens bærbars touchpad. Helt konkret er der tale om at hvis man swiper med tre fingre, vil en applikation blive minimeret eller maksimeret. At trykke med fire fingre vil lade en skifte mellem virtuelle skriveborde.