Windows 11, hvad er nyt?

Windows 11, hvad er nyt?

Windows 11, hvad er nyt? 2560 1711 GladTeknik A/S

Som du måske har læst, er Microsoft på vej med en ny version af Windows. Windows 11 er det formodede navn på den nye version af styresystemet.

Men hvad er egentlig nyt i Windows 11 og hvad skal du være opmærksom på? Det ser vi på i dagens blogindlæg.

Hvornår kommer Windows 11?

Microsoft afholder en dedikeret begivenhed om Windows 11 den 24. juni 2021, hvor det ventes, at Microsoft frigiver den næste generation af Windows. Den eksakte plan for udgivelsen er ikke kendt endnu, men hvis ikke den nye version bliver gjort tilgængelig for alle fra begyndelsen, kan det være, at Microsoft starter med at frigive en tidlig version til særligt inviterede såsom udviklere. Det forventes også, at der vil være en stabil frigivelse af Windows 11 i efteråret 2021 – muligvis i oktober –  da det vil følge Microsofts normale udrulningsproces.

Hvad er nyt i Windows 11?

De eksakte ændringer og nye funktionaliteter i Windows 11 er ikke offentligt kendte endnu, da de ventes at blive præsenteret på Microsofts dedikerede begivenhed den 24. juni 2021. Så indtil videre er oplysninger om, hvad der er nyt i Windows 11 baseret på (løse) rygter. Hvad de reelle ændringer vil bestå af, må vi se til den tid.

(Opdatering den 2. juli 2021: I denne artikel “Hvordan opgraderer man til Windows 11?” fortæller vi alt, hvad vi ved, om Windows 11.)

Nyt design

Windows 11 byder på en række ændringer af designet – både store og små. De mindre ændringer er blandt andet ændrede ikoner, ny start-menu, der bl.a. er centreret i bunden, og en ændret søgemenu.

Indstillingerne bliver også redesignet. Efter sigende er hensigten at skabe et mere rent og intuitivt layout.

Microsoft Store

Herudover ventes det, at Microsoft Store får et gennemgribende redesign og en opdatering, der skal give et mere moderne layout samt øge antallet af applikationer, udviklere kan få præsenteret i Microsoft Store. Det drejer sig om flere typer af applikationer og brug af tredjeparts handelsplatforme i disse. Det bliver en opdatering, der skal imødekomme udviklere verden over bedre. Dette kommer også slutbrugerne til gode.

Nyt handlecenter

I den nye version af Windows vil handlecenteret være redesignet, så lyd, Wi-Fi, Bluetooth m.m. styres på en let tilgængelig og brugervenlig måde. Ligeledes ventes det, at notifikationer vil få en “ryd alt”-knap, så man nemt kan fjerne alle de notifikationer, der ligger.

Nye mindre funktioner

Udover opdateringer af designet kommer der også nye mindre funktioner i den nye version af Windows. Eksempelvis en ny såkaldt snap-funktion, der gør det muligt med få klik at ændre størrelsen på et åbent vindue og “snappe” det til et hjørne af skærmen. I praksis kan det eksempelvis gøre det let hurtigt at opdele skærmen med flere vinduer, der er åbne på en gang, uden at skulle trække i dem manuelt.

En anden ny funktion er flere “touch gestures”, dvs. funktioner der aktiveres ved brug af fingrene på den bærbares touchpad. Helt konkret er der tale om, at hvis man swiper med tre fingre, vil en applikation blive minimeret eller maksimeret. Trykker man med fire fingre, kan man skifte mellem virtuelle skriveborde.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias