Mangler din iMac plads på harddisken? Gør dette

Mangler din iMac plads på harddisken? Gør dette

Mangler din iMac plads på harddisken? Gør dette 1920 1275 GladTeknik A/S

De fleste af os har oplevet at få vist en besked på computeren om, at den er ved at løbe tør for plads på harddisken. Dette gælder også iMacs, hvor det ikke er ligetil at udskifte harddisken med en større. Så hvad gør du hvis du har en iMac der mangler plads? Det kigger vi på i dagens blogindlæg.

Slet programmer du ikke længere bruger

En af de ting der kan fylde meget på din iMacs harddisk er de installerede programmer. Nogle programmer kan fylde op mod adskillige gigabytes. Derfor er det ved pladsmangel oplagt at se om der er nogle af disse som du ikke længere bruger og derfor godt kan undvære. I så fald kan du slette dem ved at trække dem fra program-mappen ned i papirkurven og derefter tømme papirkurven.

Ryd op i filer og dokumenter

En anden måde at frigøre mere plads på harddisken, er ved at rydde op i filer og dokumenter. Det kan være du har duplikerede mapper og filer liggende, eller blot har nogle ting liggende som du ved du ikke længere har brug for og derfor kan slette. Ligesom ved programmer kan du slette disse ved at trække dem ned i papirkurven og derefter tømme den. Enkelte filer og dokumenter fylder som regel ikke så meget, men hvis du sletter rigtig mange bliver det alligevel til en del. Nogle filer, såsom videoer kan fylde en del, så der kan sagtens være en del af hente på en god oprydning i din iMac.

Flyt filer over i skyen

Hvis du har filer du gerne vil gemme, men som du ved du sjældent har brug for at tilgå, kan du overveje at flytte disse over i skyen. Det vil sige at flytte dem over på en ekstern server, så de ikke ligger direkte på din computer. Udover at du sparer plads på din harddisk vil du også opnå den fordel, at du ikke mister disse filer hvis din computer bryder sammen en dag. Eksempler på sådanne eksterne lagringssteder er Google Drive, Dropbox, Amazon S3 og OneDrive. Der findes herudover mange andre tilsvarende services også. Hvis du har store filer eller det samlet set drejer sig om rigtig mange filer, bør du overveje hvilken løsning der er mest hensigtsmæssig for dig, bl.a. i forhold til pris. Dropbox kender de fleste, hvilket er let tilgængelig, men den kan også blive dyr hvis du har rigtig meget du vil lagre der.

Opgrader din iMac med en større harddisk

I stedet for at regelmæssigt rydde op på din iMac kan du vælge at opgradere din iMac med en større harddisk. Medmindre du selv er uddannet tekniker vil vi ikke anbefale at du prøver selv at gøre det, da de fleste iMac-modeller er limet sammen og derfor kræver specialudstyr og viden til at afmontere, reparere og samle dem. Vi vil derfor anbefale at du opretter en sag her på vores hjemmeside og indleverer din iMac til reparation på vores værksted, hvorefter en af vores Mac-teknikere gør det for dig. Du får naturligvis et tilbud på opgraderingen inklusiv selve harddisken der opgraderes til. Vi vil råde dig til at vælge en tilstrækkelig stor harddisk med rigeligt plads, så du undgår at opgradere den igen.