Mangler din iMac plads på harddisken? Gør dette

Mangler din iMac plads på harddisken? Gør dette

Mangler din iMac plads på harddisken? Gør dette 1920 1275 GladTeknik A/S

De fleste af os har oplevet at få vist en besked på computeren om, at den er ved at løbe tør for plads på harddisken. Dette gælder også iMacs, hvor det ikke er simpelt at udskifte harddisken med en større. Så hvad gør du, hvis du har en iMac, der mangler plads? Det kigger vi på i dagens blogindlæg.

Slet programmer du ikke længere bruger

Noget, der kan fylde meget på din iMacs harddisk, er de installerede programmer. Nogle programmer kan fylde op til adskillige gigabytes. Derfor er det ved pladsmangel oplagt at se, om der er nogle af disse, du ikke længere bruger og kan undvære. I så fald kan du slette dem ved at trække dem fra programmappen ned i papirkurven og derefter tømme papirkurven.

Ryd op i filer og dokumenter

En anden måde, at frigøre mere plads på harddisken, er at rydde op i filer og dokumenter. Det kan være, du har duplikerede mapper og filer liggende, eller bare har nogle ting, du ved, du ikke længere har brug for og kan slette. Ligesom ved programmer kan du slette disse ved at trække dem ned i papirkurven og derefter tømme papirkurven. Enkelte filer og dokumenter fylder som regel ikke så meget, men hvis du sletter mange, bliver det alligevel til en del. Nogle filer, såsom videoer, kan fylde en del, så der kan sagtens være meget at hente ved en god oprydning.

Flyt filer over i skyen

Hvis du har filer, du gerne vil gemme, men som du sjældent har brug for, kan du overveje at flytte dem over i skyen. Det vil sige at flytte dem over på en ekstern server, så de ikke ligger på din computer. Udover at du sparer plads på din harddisk, vil du også opnå, at du ikke mister disse filer, hvis din computer bryder sammen en dag. Eksempler på sådanne eksterne lagringssteder er Google Drive, Dropbox, Amazon S3 og OneDrive. Der findes mange andre tilsvarende services.

Hvis du har store filer, eller det samlet set drejer sig om mange filer, bør du overveje, hvilken løsning der er mest hensigtsmæssig for dig, bl.a. i forhold til pris. Dropbox kender de fleste, og den er let tilgængelig, men den kan også blive dyr, hvis du har meget, du vil lagre der.

Opgrader din iMac med en større harddisk

I stedet for regelmæssigt at rydde op på din iMac, kan du opgradere til en større harddisk. Med mindre du selv er uddannet tekniker, anbefaler vi ikke, at du prøver at gøre det selv. Det skyldes, at de fleste iMac-modeller er limet sammen. Det kræver derfor specialudstyr og -viden at afmontere, reparere og samle dem igen.

Vi anbefaler derfor, at du opretter en sag her og indleverer din iMac til reparation på vores værksted, hvorefter en af vores teknikere gør det for dig. Du får naturligvis først et tilbud på opgraderingen inklusive selve harddisken, der opgraderes til. Vi råder dig til at vælge en tilstrækkeligt stor harddisk med rigeligt plads, så du undgår at skulle opgradere den igen.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias