Sådan bruger du din iMac som ekstern skærm

Sådan bruger du din iMac som ekstern skærm

Sådan bruger du din iMac som ekstern skærm 1920 1275 GladTeknik A/S

Hvis du både har en iMac og en MacBook har du måske tænkt om du vil kunne bruge din iMac som ekstern skærm til din MacBook. Det er faktisk muligt i nogle tilfælde, hvilket vi gennemgår i dag.

Brug din iMac som ekstern skærm

Nogle gange har mange brug for ekstra skærmplads. Det gælder især hvis man primært arbejder på en mindre computer såsom en MacBook. Det kan også være man blot har brug for at få vist noget information på en skærm ved siden af, for at optimere sit arbejde. Hvis man har en ekstern skærm tilgængelig kan man med de rette kabler forbinde sin MacBook til den, men man kan faktisk også benytte sin iMac i nogle tilfælde. At benytte sin iMac som ekstern skærm kan for nogle være mere praktisk og spare noget plads på skrivebordet, især hvis iMac’en altid står der i forvejen. For andre er det en måde at spare omkostningen til en helt ny ekstern skærm på.

Om du kan bruge din iMac som ekstern skærm til din MacBook afhænger af en række ting og det er ikke i alle tilfælde det kan lade sig gøre. Der er en række krav som skal være opfyldt for det overhovedet er muligt, så tjek om dine enheder lever op til disse inden du køber nye kabler m.m.

Metoden til at benytte sin iMac som en ekstern skærm hedder Target Display Mode. Denne funktion er bygget ind i nogle modeller og styresystemer, men blev udfaset af Apple senere hen.

Krav til Target Display Mode

Som nævnt er der en række betingelser der skal være opfyldt for at Target Display Mode fungerer. Hvis ikke dine enheder opfylder disse betingelser, kan du næppe benytte din iMac som ekstern skærm.

iMac modeller der understøtter det

 • iMac (27″, Late 2009)
  • Kabel der skal bruges: Mini DisplayPort til Mini DisplayPort
 • iMac (27″, Mid 2010)
  • Kabel der skal bruges: Mini DisplayPort til Mini DisplayPort
 • iMac (Mid 2011-Mid 2014)
  • Kabel der skal bruges: Thunderbolt

Som du kan se i den korte liste ovenfor, er det begrænset hvilke modeller der understøtter muligheden. iMac-modeller der er ældre eller nyere end ovennævnte understøtter ikke muligheden. Det samme gælder iMac 5k som heller ikke understøtter Target Display Mode.
Det lader desuden til at det ved iMac 21″ modellen, også indenfor de årgange nævnt ovenfor, er lidt forskelligt om funktionen fungerer eller ej.

Hvis den MacBook man forbinder til iMac’en har USB-C porte, kan der bruges et Apple Thunderbolt 3 (USB-C) til Thunderbult 2-mellemstik for at forbinde de to.

Krav til MacOS

Ligesom det kun er nogle iMac-modeller der understøtter muligheden, er det heller ikke alle MacOS versioner der understøtter det. Det skyldes at Apple fjernede understøttelsen i de nyere udgaver af styresystemet MacOS.

MacOS versionen på den iMac der benyttes skal være OSX version 10.6.1 eller nyere op til High Sierra. MacOS nyere end High Sierra understøtter ikke versionen.

Sådan aktiveres Target Display Mode

Hvis dine enheder lever op til kravene nævnt i denne artikel og du har de rette kabler, så skal du gøre følgende for at aktivere Target Display Mode:

 1. Din iMac skal være tændt og logget ind
 2. Forbind MacBook’en med det rette kabel
 3. Tryk CMD+F2 på tastaturet på din iMac. Hvis det ikke virker kan du prøve CMD+fn+F2

Hvis du ikke kan få det til at virke, kan du prøve at genstarte dine computere og prøve igen. Sørg desuden for at bruge et originalt Apple-tastatur, da ikke alle tredjepart-tastaturer virker til dette. Hvis det fortsat ikke virker, er der sandsynligvis en eller flere betingelser som ikke er opfyldt.

Overvej at sælge din iMac i stedet

Hvis du ikke bruger din gamle iMac længere, vil vi opfordre dig til at overveje at sælge den i stedet. Det er der flere årsager til. Ofte kan du få en langt bedre ekstern skærm for de penge du kan sælge din gamle iMac for, hvilket vil give dig en bedre oplevelse. Dertil bruger en iMac betydeligt mere strøm end en ekstern skærm gør, så det er hverken godt for din elregning eller miljøet.