Sådan bruger du din iMac som ekstern skærm

Sådan bruger du din iMac som ekstern skærm

Sådan bruger du din iMac som ekstern skærm 1920 1275 GladTeknik A/S

Hvis du både har en iMac og en MacBook, har du måske tænkt på at bruge din iMac som ekstern skærm til din MacBook. Det er faktisk muligt i nogle tilfælde, hvilket vi gennemgår i dag.

Brug din iMac som ekstern skærm

Nogle gange har du brug for ekstra plads på skærmen. Det gælder især, hvis du primært arbejder på en mindre computer såsom en MacBook. Det kan også være, du bare har brug for at få vist noget information på en skærm ved siden af for at optimere dit arbejde.

Hvis du har en ekstern skærm, kan du med de rette kabler forbinde din MacBook til den, men du kan i nogle tilfælde også bruge din iMac. Det kan være praktisk og spare plads på skrivebordet, især hvis din iMac altid står der i forvejen. For andre er det en måde at spare udgiften til en helt ny ekstern skærm.

Om du kan bruge din iMac som ekstern skærm til din MacBook afhænger af en række ting og det er ikke altid, det kan lade sig gøre. Der er en række krav, der skal være opfyldt, for at det overhovedet er muligt. Derfor er du nødt til at kontrollere, om dine enheder lever op til kravene, inden du køber nye kabler m.m.

Metoden til at bruge en iMac som ekstern skærm hedder Target Display Mode. Denne funktion er bygget ind i nogle modeller og styresystemer, men blev senere udfaset af Apple.

Krav til Target Display Mode

Som nævnt er der en række betingelser, der skal være opfyldt, for at Target Display Mode fungerer.

iMac modeller der understøtter det

 • iMac (27″, Late 2009)
  • Kabel der skal bruges: Mini DisplayPort til Mini DisplayPort
 • iMac (27″, Mid 2010)
  • Kabel der skal bruges: Mini DisplayPort til Mini DisplayPort
 • iMac (Mid 2011-Mid 2014)
  • Kabel der skal bruges: Thunderbolt

Som du kan se i den korte liste ovenfor, er det begrænset, hvilke modeller der understøtter muligheden. iMac-modeller, der er ældre eller nyere end ovennævnte, understøtter ikke muligheden. Det samme gælder iMac 5k, som heller ikke understøtter Target Display Mode.

Det lader desuden til, at det ved iMac 21″-modellen, også indenfor de årgange, der er nævnt ovenfor, er forskelligt, om funktionen fungerer eller ej.

Hvis den MacBook, du forbinder til din iMac, har USB-C porte, kan der bruges et Apple Thunderbolt 3 (USB-C) til Thunderbolt 2-mellemstik for at forbinde de to.

Krav til MacOS

Ligesom det kun er nogle iMac-modeller, der understøtter muligheden, er det heller ikke alle MacOS versioner, der understøtter det. Det skyldes, at Apple fjernede understøttelsen i de nyere udgaver af MacOS.

MacOS versionen på den iMac, du bruger, skal være OSX version 10.6.1 eller nyere op til High Sierra. MacOS nyere end High Sierra understøtter ikke versionen.

Sådan aktiveres Target Display Mode

Hvis dine enheder lever op til kravene og du har de rigtige kabler, skal du gøre følgende for at aktivere Target Display Mode:

 1. Din iMac skal være tændt og logget ind
 2. Forbind din MacBook med det rigtige kabel
 3. Tryk CMD+F2 på tastaturet på din iMac. Hvis det ikke virker, kan du prøve CMD+fn+F2

Hvis du ikke kan få det til at virke, kan du prøve at genstarte dine computere og prøve igen. Sørg for at bruge et originalt tastatur fra Apple, da det ikke er alle tastaturer, der kan bruges. Hvis det fortsat ikke virker, er der sandsynligvis en eller flere betingelser, som ikke er opfyldt.

Overvej at sælge din iMac i stedet

Hvis du ikke bruger din gamle iMac længere, vil vi opfordre dig til at overveje at sælge den i stedet. Det er der flere årsager til. Ofte kan du få en langt bedre ekstern skærm for de penge, du kan sælge din gamle iMac for, hvilket vil give dig en bedre oplevelse. Dertil bruger en iMac betydeligt mere strøm end en ekstern skærm gør, så det er hverken godt for din elregning eller miljøet.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias