Hvilket mailprogram skal man vælge?

Hvilket mailprogram skal man vælge?

Hvilket mailprogram skal man vælge? 1920 1075 GladTeknik A/S

E-mail er en teknologi som de fleste af os bruger, både privat og i vores arbejde. Eftersom e-mail i høj grad er et produktivitetsværktøj, er det vigtigt at det fungerer optimalt. Der findes rigtig mange mailprogrammer, så det kan være svært at finde ud af hvilket et man skal vælge. Det prøver vi at gøre dig klogere på i dagens blogindlæg.

Sådan vælger du det rette e-mail program

Et e-mail program, eller mailklient som det også kaldes, er det program som du benytter til at læse og sende mails. Faktisk er ikke alle mailklienter decideret programmer som installeres på din computer, da der også findes webmail der er en mailklient som virker direkte i din browser, f.eks. i Google Chrome, Microsoft Edge eller i Apples Safari.

For at vælge det rette e-mail program er der en række ting du kan overveje, heriblandt om der er et specifikt program du foretrækker at bruge, om den virksomhed du er ansat i kræver at du benytter noget bestemt, om du vil have mail og kalender kombineret i én løsning og naturligvis hvad du har adgang til. Nogle mailprogrammer er gratis og andre koster penge. Der er som sådan ikke ét svar på hvilket mailprogram der er bedst og hvad du skal vælge. Det afhænger af hvad det skal bruges til, dine præferencer og mere til.

Microsoft Outlook

Outlook er et af de mest populære mailprogrammer som Microsoft står bag. Det virker både på Windows og MacOS, samt mobile enheder i form af apps. Outlook får man adgang til via Office-pakken, enten via et Office365-abonnement eller ved at købe Office-pakken som en engangsbetaling.

Outlook er meget udbredt blandt virksomheder og organisationer, og har indbygget rigtig mange funktionaliteter i sig, herunder kalender og diverse mødefunktioner. Fordi Outlook kan rigtig mange ting, er det også et lidt tungere program, så hvis man har ekstremt mange e-mails, mapper m.m. kan det nogle gange give nogle udfordringer.

Apple Mail

Mail-programmet på Macs hedder blot Mail, men omtales også som Apple Mail. Det findes kun til MacOS og iOS (iPhone og iPad) og bruges ofte af folk med en Mac-computer. Apple Mail har den fordel at det kun er et mailprogram, hvilket gør det mere simpelt og dermed ikke kræver ligeså mange ressourcer. Der er eksempelvis ikke bygget kalender ind i det, da det ligger i et særskilt program på MacOS. Så om Apple Mail er løsningen for en kommer i høj grad an på hvordan man foretrækker at det fungerer.

Apple Mail medfølger i MacOS og skal altså ikke købes via et abonnement eller lignende.

Mozilla Thunderbird

Mozilla er skaberne af Firefox-browseren. De har også et mailprogram kaldet Thunderbird som er gratis tilgængeligt. Ligesom Outlook har Thunderbird både mail- og kalenderfunktioner. Dertil findes der en række tilføjelser man kan installere for ekstra funktioner og tilpasninger.

Mozilla Thunderbird bestræber sig på at være en hurtig og sikker mailklient.

Windows Mail

Hvis din computer benytter Window som styresystem, er der installeret et mailprogram på det kaldet Windows Mail. Det er også Microsoft der har lavet det, men i modsætning til Outlook er det en betydeligt mere simpel løsning. Det vil sige at det ikke har ligeså mange funktioner og at det ser anerledes ud. Windows Mail er en udmærket løsning til de simple behov.

Webmail baserede løsninger

Som alternativ til de traditionelle mailprogrammer findes også en række webmail-baserede løsninger. Disse fungerer direkte i din browser og har deres egne fordele og ulemper. Nedenfor ser du nogle af disse løsninger.

Gmail

En af de browserbaserede mailklienter som mange vælger er Gmail. Gmail er faktisk ikke kun til brug for gmail-mailadresser. Det kan også benyttes i virksomheder med virksomhedens eget domænenavn, men hvor man blot gør brug af Gmail-interfacet og dets funktioner. Det er en god løsning, hvis man godt kan lide den måde Gmail fungerer på. En af de fordele denne løsning har er, at opsætningen er ens på alle ens devices uden man skal indstille tingene manuelt, da opsætningen er gemt i skyen og derfor er den samme uanset hvilken computer man logger ind fra. Det gælder også autosvar og mailsignaturer.

Outlook.com

Selvom Outlook mest er kendt som et traditionelt mailprogram der installeres på ens computer, så findes der også en webmail udgave kaldet Outlook.com. Og lige netop webmail-udgaven er tilgængelig for både betalende brugere og gratister. Outlook.com er det som tidligere hed Hotmail, som for nogle år siden blev rebrandet og fik en visuel og funktionel overhaling. Microsoft ønsker naturligvis at få folk til at overveje at betale for den fulde version, så hvis man benytter deres gratis løsning er der en række begræsninger såsom mindre plads og at man ikke kan bruge sit eget domæne til formålet.

Webmail hos hostingudbyder

Hvis man har sin e-mail konto via ens hostingudbyder, hvor man evt. også har sin hjemmeside lagret, så tilbyder denne ofte et webmail-interface hvorfra man kan logge ind og læse og sende mails. Det er ofte en meget simplificeret løsning som dog kan fungere udmærket til de lette behov. Løsningen kan sagtens kombineres med opsætning i et almindeligt mailprogram.

ProtonMail

ProtonMail er en af de løsninger som mange ikke har hørt om før. ProtonMail er en ekstra sikker e-mail konto baseret i Schweiz. Der benyttes såkaldt end-to-end kryptering, hvilket betyder at ens mails er krypteret hele vejen fra afsendelse til modtagelse og derfor ikke kan læses eller tilgås af andre, heller ikke på et offentligt tilgængeligt netværk. Det er også en langt mere anonym løsning end eksempelvis Gmail, hvor ens adfærd benyttes til annonceringsformål. ProtonMail er webmailbaseret og findes både i en gratis- og betalt version.

Brug for hjælp til din mail?

Ønsker du hjælp til opsætning af din mail? Hvis du har en ny mailkonto du skal have opsat eller en eksisterende som ikke fungerer som forventet, er du velkommen til at tage kontakt til os. Vores teknikere tilbyder også mail support og kan derfor hjælpe med en lang række forskellige ting vedrørende e-mail konti og mailprogrammer.