Har du problemer med trackpad på din MacBook?

Har du problemer med trackpad på din MacBook?

Har du problemer med trackpad på din MacBook? 1920 1280 GladTeknik A/S

Trackpad er den indbyggede mus i bærbare Macs såsom MacBook Air og MacBook Pro. Det er en vigtig komponent i computeren, da vi bruger den hver dag til at navigere musen rundt på computeren. Det er derfor vigtigt at den fungerer ordentligt og præcist. Men ligesom andre komponenter kan der opstå problemer med trackpad’en af forskellige årsager. I dagens blogindlæg ser vi på hvad dette kan skyldes og ikke mindst hvad du kan gøre ved det for at udbedre et eventuelt problem.

Hvorfor virker min trackpad ikke?

Trackpad’en i din MacBook Air eller MacBook Pro kan stoppe med at virke, eller fungere upræcist af forskellige årsager, og dermed også have forskellige løsninger. I mange tilfælde kan problemerne skyldes noget banalt såsom støv og skidt der sættes sig fast i siderne, og andre gange er en reparation nødvendig.

Typiske trackpad-problemer:

 • Trackpad reagerer slet ikke
 • Musen bevæger sig af sig selv
 • Klik på trackpad fungerer ikke
 • Upræcis bevægelsesregistrering
 • Knækket eller flækket trackpad
 • Dobbeltklik registreret selvom du klikker én gang

Sådan løser du trackpad problemer i din MacBook

Som nævnt er der en række forskellige ting du selv kan prøve, for at løse et problem med din Macs trackpad. Det er ikke sikkert at det er tilstrækkeligt, da det nogle gange er nødt til at blive repareret eller udskiftet, men det er forsøget værd. Hvis din trackpad er flækket eller har anden fysisk svær skade, skal den naturligvis udskiftes, hvilket du bør få gjort hos en professionel Mac reparatør.

Rens trackpad’en for støv og skidt

Ofte kan støv og skidt sætte sig fast i kanterne. Skidt kan også være ting såsom fedtstop fra mad og drikke, eller sågar dine hænder der jo rør computeren hele tiden. Hvis noget klistrer eller sidder fast, kan det påvirke hvordan trackpad’en registrerer klik og bevægelser og dermed skabe problemer, som ofte resulterer i at den virker upræcist eller slet ikke. Prøv derfor forsigtigt at rense din trackpad. Husk at slukke din computer helt og fjern opladeren, inden du går i gang. Brug aldrig en støvsuger (det kan kortslutte din computer og ødelægge den permanent). Brug en mikrofiberklud eller anden skånsom klud, som er let fugtig (ikke våd). Hvis du med kluden ikke kan få skidt ud der har sat sig fast, kan du prøve at benytte en tandstik af træ eller plastik forsigtigt.

Nulstil NVRAM

Nulstilling af NVRAM kan nogle gange afhjælpe problemer med trackpads, da NVRAM er din Macs hukommelse for hardware indstillingerne. Sådan gør du:

 1. Sluk din computer og fjern opladeren
 2. Vent et par minutter
 3. Tænd for din Mac
 4. Når skærmen tænder, tryk simultant på option, command, P og R knapperne, og hold dem nede i ca. 20 sekunder indtil du hører din Macs opstartslyd igen
 5. Slip knapperne og lad din Mac starte

Nulstil SMC

SMC står for System Management Controller og er ligesom NVRAM noget i din Mac der administrerer hvordan hardware fungerer. Dette kan du også nulstille. Hvordan du gør det afhænger af hvilken model din Mac er:

Hvis din Macs batteri ikke kan afmonteres

 1. Sluk din Mac og indsæt strømforsyningen
 2. Tryk Shift, CTRL, Option/alt knapperne og hold dem nede, tryk derefter på start/strøm-knappen
 3. Hold knapperne nede i 10 sekunder
 4. Slip knapperne
 5. Prøv at tænde din Mac computer igen

Hvis din Macs batteri kan afmonteres

 1. Fjern batteriet
 2. Hold start/strøm-knappen nede i 5 sekunder
 3. Genindsæt batteriet
 4. Prøv at tænde din Mac computer igen

Skal vi fikse din MacBooks trackpad?

Din MacBook er ikke det samme uden en trackpad der fungerer optimalt. Hvis du oplever problemer med den, vil vi anbefale dig at få os til at tage et kig på den. Her fra vores hjemmeside kan du oprette din sag i ro og mag, og efterfølgende indlevere den til reparation. Vi starter med en grundlæggende håndtering, hvor vi indledningsvist ser på problemet og vurderer om vi allerede der ved hvordan problemet løses, eller om der er behov for en udvidet fejlsøgning, hvorefter vi reparerer din MacBook. Her hos GladTeknik er der aldrig lange reparationstider, så du får hurtigt din MacBook tilbage igen.