Gør din Mac eller PC klar til studiestart

Gør din Mac eller PC klar til studiestart

Gør din Mac eller PC klar til studiestart 800 535 GladTeknik A/S

Er du en af de heldige, der snart skal starte på et nyt studie? Så er du garanteret klar over, at din Mac eller PC er et vigtigt arbejdsredskab. Derfor er det vigtigt, at den fungerer godt og pålideligt, så du får mest ud af undervisningen og opgaverne, og din computer må ikke blive en hindring for dig.

I dagens blogindlæg fortæller vi, hvad du kan gøre, for at få din Mac eller PC gjort klar til enten studiestart eller til et nyt semester.

Hvorfor er computeren vigtig for et studie?

På de fleste uddannelser benyttes computere til alt lige fra at tage noter under lektioner til at skrive opgaver og lave undersøgelser og ved nogle eksamener. Det er et redskab, der følger med en gennem det meste af uddannelsen for mange studerende, og derfor er det særdeles vigtigt, at den fungerer, som den skal.

For hvis den ikke gør det, kan det ske, at den bryder sammen under en eksamen, at alle ens noter forsvinder, at batteriet pludselig ikke vil lade eller er upålideligt eller meget andet. Nogle situationer kan være mere kritiske end andre, men der er ikke grund til at tage chancen. Heldigvis kan man nemt få gjort sin Mac eller PC klar til studiestart eller til starten af et nyt semester. Hos GladTeknik tilbyder vi 20% studierabat på computer reparationer.

Få skiftet batteriet

Hvis din computer har nogle år på bagen, eller hvis du oplever, at batteriet ikke fungerer pålideligt, fx hvis det ikke vil lade helt op, eller hvis batteriindikatoren ikke er retvisende, er det på tide at få udskiftet batteriet. Det er en relativt billig reparation, men det er vigtigt, at der bruges et batteri, der passer til lige netop den model, din computer er og at det er af god kvalitet. Vores teknikere hos GladTeknik kan hjælpe dig med hele processen; også med at finde frem til det rette batteri og at indkøbe det, hvis vi ikke har det på lager.

Giv computeren en indvendig rens

Over tid ophobes der en masse støv, skidt og snavs i din computer. Det kommer ofte ind i computeren via luftkanaler mellem tastaturets taster eller andre åbninger. Problemet er, at computeren ikke kan komme af med det hele igen. Efter et par år kan det derfor anbefales at få lavet en indvendig rensning af computeren. Det skal gøres med specialudstyr for at sikre, at computeren ikke tager skade via statisk elektricitet. Du må for eksempel aldrig bruge en støvsuger, da det kan kortslutte hele computeren. Indlever i stedet din computer til en indvendig rensning og lad vores dygtige og specialiserede teknikere gøre det for dig med specialudstyr i vores antistatiske værksted. Det er virkelig vigtigt.

Hvis du aldrig får renset sin computer indvendigt, vil al den ophobede støv, skidt og snavs medføre, at computeren bliver varmere og dermed skal den bruge ekstra kraft på at forsøge at køle computeren. Det resulterer i en langsommere computer, da denne ekstra computerkraft skulle være brugt til andre processer. En indvendig rensning hjælper altså også på din computers ydeevne.

Få lavet en hastighedsoptimering

Udover den indvendige rensning kan du også få lavet en optimering af hastigheden af selve softwaren. Når du bruger din computer, husker den en masse informationer – både midlertidigt og i længere tid. Dette sløver på sigt din computer, og derfor er det muligt med særlige programmer at optimere hastigheden, der kan gøre din computer lidt hurtigere og mere effektiv. Der findes både programmer, du kan bruge selv, eller også kan en af vores teknikere hjælpe dig.

Skal vi gøre din Mac eller PC klar til studiestart?

Står du overfor at skulle begynde på et nyt studie eller et nyt semester på et igangværende studie?

Så lad os sørge for, at din Mac eller PC bliver klar til det, så du får de bedste forudsætninger for at få mest ud af dit studie og så du undgår bekymringer om tekniske problemer. Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Husk at hos os får du 20% i studierabat på computerreparationer.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias