Microsoft Office virker ikke på min Mac efter opdatering, hvad gør jeg?

Microsoft Office virker ikke på min Mac efter opdatering, hvad gør jeg?

Microsoft Office virker ikke på min Mac efter opdatering, hvad gør jeg? 800 535 GladTeknik A/S

Microsoft Office er populært hos mange til både arbejde, studie og privatbrug. Office-pakken indeholder programmer som Word, Excel, PowerPoint og OneNote – perfekt til at løse mange slags opgaver. Selv på Mac kan Office-pakken fra Microsoft benyttes, men siden Apple lancerede MacOS Catalina i 2019 har nogle brugere oplevet at deres Office-pakke ikke længere virker. Så hvad kan man gøre i den situation? Det kan du læse her i dagens blogindlæg.

Office-pakken til Mac

Modsat hvad nogle tror, så virker Microsoft Office også til Macs. Og faktisk virker programmerne så godt, at mange foretrækker dem over Apples egne tilsvarende programmer (Pages, Numbers og Keynote). Word var det første program fra Office-pakken der blev tilgængeligt til Macs, hvilket var helt tilbage i 1985. Selve Office-pakken som helhed har også være tilgængelig i rigtig mange år og er blevet udviklet løbende med tiden, mere eller mindre simultant med Windows-versionen. Nu om dage minder de to udgaver rigtig meget om hinanden, hvilket er en stor fordel når der i en organisation eller et hjem arbejdes på begge platforme.

Microsoft Office og MacOS Catalina

Da Apple introducerede MacOS Catalina i 2019 stoppede Microsoft deres support af nogle af de ældre versioner af Office-pakken, eftersigende for at fokusere på de aktuelle versioner. Nogle af dem der ikke længere virkede er f.eks. Office 2011 og Office 2016 som rigtig mange har benyttet i årevis. Efter opgradering til MacOS Catalina eller nyere får brugerne besked på at Office-pakken ikke er understøttet i dét styresystem og får dermed ikke mulighed for at åbne eller benytte applikationerne. Et stort problem for mange.

Microsoft Office på Mac virker ikke efter opdatering Microsoft Office på Catalina

Sådan får du Microsoft Office til at virke på din Mac

Der er heldigvis flere måder at få Office-pakken til at virke på din Mac. Hvilken løsning der er mest hensigtsmæssig for den enkelte vil være individuelt og nogle af løsningerne er lettere end andre. Inden du følger nogle af de nedenstående løsningsmuligheder kan du prøve at opdatere den Office-pakke du har og se om det gør en forskel, men de fleste vil være nødt til at gøre noget andet.

Skift til Office365

Office365 er Office-pakken på abonnement. Dvs. du betaler for at have adgang til Office-pakken løbende i modsætning til et engangskøb som de fleste har været vant til før i tiden. At benytte denne udgave af Office-pakken sikrer at du altid får adgang til opdateringer. Office365 virker altså også til de seneste udgaver af MacOS styresystemet herunder Catalina og Big Sur. Microsoft tilbyder både licenser der kan bruges på flere computere samtidigt og licenser der virker til én computer ad gangen.

Køb Office 2019

Du kan på Microsofts hjemmeside købte enten Office Home & Student 2019 eller Office Home & Business 2019 som begge er tilgængelige som engangskøb. Denne version virker også og har den fordel at du ikke betaler årligt for adgangen, men kun én gang. Til gengæld får du ikke nødvendigvis opdateringer med nye funktionaliteter og med tiden vil den ligesom Office 2011 og Office 2016 blive forældet og skal udskiftes. Men hvis du er meget imod abonnementsløsningen som i Office365 er det et fint alternativ.

Hvis du allerede har Office 2019 og oplever at det ikke virker til din Mac, skal du prøve at opdateret din office-pakke. Hvis den ikke har været opdateret i årevis kan det være årsagen.

Nedgrader styresystemet på din Mac

Eftersom inkompatabliteten indtraf ved opgradering af MacOS til Catalina eller senere, så er en åbenløs løsning at nedgradere til forrige fungerende version af MacOS. Det er ikke den løsning vi anbefaler, da hver opdatering også indeholder en række forbedrede funktioner og forbedret it-sikkerhed, men ikke desto mindre kan det lade sig gøre. Hvis du alligevel ønsker at nedgradere MacOS, skal du vide at der ikke findes en let måde at gøre det på. Du er nemlig nødt til at tage fuld backup af alting, slette alt på harddisken og derefter installere MacOS Mojave fra ny.

Brug for hjælp til din Mac?

Hvis du ikke kan få Office-pakken til at virke på din Mac og har brug for hjælp, kan vores dygtige Mac-teknikere hjælpe dig. Vi prøver naturligvis at få din eksisterende løsning til at virke først og ellers hjælper dig til en anden løsning. Blot opret din sag på her på vores hjemmeside og indlever din computer i vores åbningstid.