Microsoft Office virker ikke på min Mac efter opdatering, hvad gør jeg?

Microsoft Office virker ikke på min Mac efter opdatering, hvad gør jeg?

Microsoft Office virker ikke på min Mac efter opdatering, hvad gør jeg? 800 535 GladTeknik A/S

Microsoft Office er populært hos mange til både arbejde, studie og privat brug. Officepakken indeholder programmer som Word, Excel, PowerPoint og OneNote – perfekt til at løse mange slags opgaver. Selv på Mac kan Officepakken fra Microsoft bruges, men siden Apple lancerede MacOS Catalina i 2019 har nogle oplevet, at deres Officepakke ikke længere virker. Hvad kan du gøre i den situation? Det kan du læse i dagens blogindlæg.

Officepakken til Mac

Modsat hvad nogle tror, virker Microsoft Office også på Macs. Og faktisk virker programmerne så godt, at mange foretrækker dem frem for Apples egne tilsvarende programmer (Pages, Numbers og Keynote). Word var det første program fra Officepakken, der blev tilgængeligt til Macs helt tilbage i 1985. Selve Officepakken som helhed har også være tilgængelig i mange år og er blevet udviklet løbende mere eller mindre simultant med Windowsversionen. Nu om dage minder de to udgaver meget om hinanden, hvilket er en stor fordel, når der i en organisation eller i et hjem arbejdes på begge platforme.

Microsoft Office og MacOS Catalina eller nyere

Da Apple introducerede MacOS Catalina i 2019 stoppede Microsoft deres support af nogle af de ældre versioner af Officepakken efter sigende for at fokusere på de aktuelle versioner. Nogle af de pakker, der ikke længere virker, er f.eks. Office 2011 og Office 2016, som mange har brugt i årevis.

Efter opgradering til MacOS Catalina eller nyere får brugerne besked på, at Officepakken ikke er understøttet i det styresystem, og de får dermed ikke mulighed for at åbne eller bruge programmerne. Det er et stort problem for mange.

Microsoft Office på Mac virker ikke efter opdatering

Microsoft Office på Catalina

Sådan får du Microsoft Office til at virke på din Mac

Der er heldigvis flere måder at få Officepakken til at virke på din Mac. Hvilken løsning, der er mest hensigtsmæssig, vil være individuelt og nogle af løsningerne er lettere end andre.

Inden du følger nogle af de nedenstående løsningsforslag kan du prøve at opdatere din Officepakke og se, om det løser problemet, men de fleste vil være nødt til at gøre noget andet.

Skift til Office365

Office365 er Officepakken i abonnement. Det vil sige, at du løbende betaler for at have adgang til Officepakken i modsætning til det engangskøb, de fleste tidligere har været vant til. Når du bruger denne udgave af Officepakken, har du altid adgang til opdateringer. Office365 virker altså også til de seneste udgaver af MacOS-styresystemet herunder Catalina og Big Sur. Microsoft tilbyder både licenser, der kan bruges på flere computere samtidigt og licenser, der virker på en enkelt computer ad gangen.

Køb Office 2019

Du kan på Microsofts hjemmeside købte enten Office Home & Student 2019 eller Office Home & Business 2019, som begge er tilgængelige som engangskøb. Denne version virker også og har den fordel, at du kun betaler en gang. Til gengæld får du ikke nødvendigvis opdateringer med nye funktioner og med tiden vil den ligesom Office 2011 og Office 2016 blive forældet. Men hvis du er imod abonnementsløsningen i Office365, er det et fint alternativ.

Hvis du allerede har Office 2019 og det ikke virker på din Mac, skal du prøve at opdatere din Officepakke. Hvis den ikke har været opdateret i årevis, kan det være årsagen.

Nedgrader styresystemet på din Mac

Eftersom inkompatibiliteten (det vil sige, at programmerne ikke virker sammen) indtraf ved opgradering af MacOS til Catalina eller senere, er en åbenlys løsning at nedgradere til tidligere fungerende version af MacOS. Det er ikke den løsning, vi anbefaler, da enhver opdatering indeholder en række forbedrede funktioner og forbedret sikkerhed, men det kan lade sig gøre.

Hvis du ønsker at nedgradere MacOS, skal du vide, at der ikke findes en let måde at gøre det på. Du er nødt til at

  1. Tage fuld backup af alt,
  2. Slette alt på harddisken
  3. Installere MacOS Mojave på ny.

Brug for hjælp til din Mac?

Hvis du ikke kan få Officepakken til at virke på din Mac og har brug for hjælp, kan vores dygtige teknikere hjælpe dig. Vi prøver naturligvis først at få din eksisterende løsning til at virke, og ellers hjælper vi dig til en anden løsning.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias