Alt du skal vide om MacOS Ventura

Alt du skal vide om MacOS Ventura

Alt du skal vide om MacOS Ventura 1920 1080 GladTeknik A/S

Alt du skal vide om MacOS Ventura  

 

MacOS Ventura er Apples nyeste styresystem, som formentlig vil udkomme i oktober 2022. Med Ventura kommer der nogle nye funktioner og apps samt opdateringer til eksisterende apps og funktioner. Her i vores nye blogindlæg, vil vi gå igennem alt det nye.  I Ventura kommer der en masse nye opdateringer til funktioner, som allerede eksisterer, men også en masse helt nye funktioner. Disse nye ændringer tager vi et kig på nedenfor.  

 

Safari  

Apples egen browser “Safari” er blevet opdateret. I Ventura vil Safari, ifølge Apple, blive den hurtigste browser. Apple siger, at selv de mest komplekse hjemmesider kan indlæses utrolig hurtigt. Det vil også blive den mest effektive browser til Macs, så du kan arbejde mere i Safari end i andre browsere. I Safari vil der komme en ny funktion i form af delte fanegrupper; herfra vil du kunne ringe over FaceTime eller sende beskeder. Derudover vil du kunne dele faner i Safari med familien eller vennerne. 

Ny feature: Organisator 

Apples nye funktion, Organisator, vil gøre det lettere at holde fokus ved at vise dine åbne faner på en mere enkel og overskuelig måde. Organisator vil også gøre det lettere at skifte mellem faner. Det gør den, ved at skubbe dem ud til venstre i en listevisning. Mens du har Organisator aktiv, bliver dine undersider stadig opdaterede, så du kan holde øje med indkommende mails og beskeder.  

Beskeder  

Ventura vil give dig helt nye muligheder ift. til beskeder. For fremtiden vil du kunne redigere beskeder eller fortryde afsendelse, selv efter du har sendt dem. Derudover kan beskeder markeres som ulæste, selv efter du har læst dem. Den nye funktion SharePlay gør, at du kan afspille eller dele medier direkte fra dine beskeder. 

 

Fotos  

I den nye MacOS vil der komme nye funktioner til Fotos-appen:  

  • Du vil nu kunne dele billeder i form af fælles iCloud fotobiblioteker. 
  • Der vil for fremtiden automatisk komme forslag til, hvem billeder skal deles med baseret på, hvem der er på billedet. 
  • Når du redigerer billeder fra de delte mapper, synkroniseres de automatisk. 

 

FaceTime og Kamera 

Ventura bringer mange nye funktioner til både FaceTime og kameraet. Disse nye funktioner gennemgår vi nedenfor:  

Mens du bruger FaceTime, vil du fremover kunne skifte mellem dine andre Apple-enheder. Fx kan du skifte fra din iPhone til MacBook med et enkelt klik, uden at det afbryder opkaldet.  

Derudover vil der komme en ny feature, der giver dig mulighed for at anvende din iPhone som webcam. Dette vil gøre, at du får et helt spektakulært billede til dit Zoom- eller Teamsmøde. Dette er nemt, da det kan gøres trådløst og helt uden kabler.  Ved brug af din iPhone som kamera, kan du anvende din iPhones kameraindstillinger. Det betyder også, at du kan bruge ultravidvinkelkameraet på din iPhone eller fokusfunktionen, som følger dig rundt. Derudover vil du kunne bruge den nye studielys-funktion sammen med portrættilstand for at give dit ansigt fokus. Nu vil du kunne dele sit kamera op, så du kan vise to vinkler på samme tid.  

 

Ny feature: Freeform 

Freeform er en ny produktivitetsapp fra Apple. Her kan man samarbejde og idégenerere ved at tegne og skrive. I Freeform kan du indsætte dokumenter, lydfiler, links eller tegninger, som det passer dig. Alt sammen kommer til at foregå i realtid. Du kan begynde Freeform selv eller invitere venner med et link.  

 

Anonymitet og sikkerhed 

Apple får i Ventura en ny sikkerhedsopdatering, og det gør, at for fremtiden vil sikkerhedsopdateringer komme for sig selv og blive installeret automatisk og ikke kun komme i de almindelige opdateringer. Dette vil beskytte mod fremtidige sikkerhedsproblemer.   

I privatlivsindstillinger vil der komme en ny funktion, som vil gøre det muligt at skjule albummer. I Ventura vil du kunne lave skjulte album, som kun kan tilgås med Touch-id eller kode. 

 

Andre opdateringer  

Apple har udover ovenstående funktioner tilføjet andre småændringer til funktioner eller tilføjet nye, som vi ikke vil gå i dybden med her, men de er listet herunder: 

  • Søgefunktion er blevet mere præcis.
  • Fotos og noter kan findes direkte fra Spotlight.
  • Med SharePlay kan du nu spille sammen med venner i spil, som bruger Game Center ved at starte en SharePlay-session, som dine venner kan hoppe på. Udover det har Game Center fået et ansigtsløft.
  • Livetekst: Du vil får fremtiden kunne pause videoer på hvilken som helst frame, hvor der er tekst på skærmen, og så vil du kunne udføre handlinger som at kopiere, oversætte eller dele.
     

Ønsker du at læse mere om Apples nye styresystem, kan du læse mere på Apples egen side: Apple macOS Ventura 
Ønsker du flere nyheder om Apple, kan du læse vores seneste opslag om iOS 16

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias