Ny computer. Skal jeg vælge PC eller Mac?

Ny computer. Skal jeg vælge PC eller Mac?

Ny computer. Skal jeg vælge PC eller Mac? 1920 1280 GladTeknik A/S

Når man står overfor at skulle købe en ny computer, er der et hav af muligheder. Både i forhold til forskellige prisklasser, størrelser og designs, men også ydeevne og funktionalitet. Et tilhørende spørgsmål som mange også stiller sig selv er om de skal vælge at købe en PC eller en Mac. I dagens blogindlæg gennemgår vi nogle af forskellene, så du forhåbentligt bliver klædt bedre på til at træffe beslutningen.

Når du skal købe en ny computer

Ens computer holder ikke for evigt og skal dermed efter en årrække skiftes ud med en ny. Enten fordi den gamle er slidt op, mistet, eller blot ikke kan leve op til det man skal bruge den til. Når man vil købe en ny computer er der mange ting man skal overveje. Alt lige fra hvor hurtig og effektiv den er, til hvor meget plads der er på harddisken, hvilket funktionaliteter den har, hvilken størrelse den har og meget mere er ting man bør tænke over. Hvis man eksempelvis køber en bærbar computer med for lidt plads på harddisken, vil man senere skulle opgradere dette – hvis man altså kan.

Hvad er vigtigst for dig i en computer? Først og fremmest, bør du vurdere hvad en ny computer skal kunne rent funktionelt, så du køber en som lever op til disse krav. Det kan være særlige krav til studiebrug, til dit arbejde, hvis den skal bruges som fælles familiecomputer, hvis den skal kunne bruges til gaming eller noget helt andet. De forskellige brugsscenarier har forskellige krav. Nogle spil og programmer kræver eksempelvis meget kraftig hardware, hvorimod en computer der blot skal bruges til at besøge hjemmesider, online handel og til at skrive skoleopgaver på ikke kræver ligeså meget. Du bør også sikre dig, at de programmer du skal bruge understøttes af den computer du overvejer. Mange programmer er eksempelvis kun lavet til Windows og ikke til MacOS, hvilket betyder at de ikke virker på en Mac. Udover programmer gælder det ofte også, at mange spil kun fungerer til Windows – så hvis ens computer skal bruges til gaming, er en PC med Windows oftest at foretrække.
Visse computere har særlige funktionelle fordele over andre. På Mac computere er der eksempelvis enkelte funktioner der fungerer i samspil med øvrige Apple-produkter, såsom iPhones og iPads. Et eksempel her på er AirDrop der gør det muligt at sende filer trådløst mellem disse enheder meget hurtigt og nemt.

Et ofte overset element i valget af en ny computer, herunder om det skal være en Mac eller en PC, er om computeren er nem og billig at reparere. Ikke alle computere er designet ens, og mange er faktisk både sværere og dyrere at reparere. Det gælder især for mange Macs, hvor visse reparationer er markant dyrere end på en tilsvarende PC-model. Så man bør ligeledes overveje, om dette element er vigtigt for en, så man ikke står uden en computer i fremtiden efter en skade man ikke har råd til at få udbedret via en computer reparation.

Skal vi reparere din computer?

Uanset om du har en PC eller en Mac, kan vores dygtige og specialiserede teknikere reparere din computer. God vedligehold og udbedrende reparationer ved fejl og skader, får ofte en computer til at holde nogle år mere, selv hvis den i forvejen er gammel. Det kan være et godt alternativ til at købe nyt, både økonomisk og af hensyn til miljøet. Hvis du har en computer der bør repareres eller optimeres, kan du her fra vores hjemmeside oprette din sag og efterfølgende indlevere den på vores værksted.