Min MacBook har en bule på undersiden, hvad gør jeg?

Min MacBook har en bule på undersiden, hvad gør jeg?

Min MacBook har en bule på undersiden, hvad gør jeg? 1920 1280 GladTeknik A/S

Danmark er et af de lande, hvor rigtig mange har en Mac computer såsom en MacBook. Som ejer af en Mac er det vigtigt at vedligeholde den, så den holder i så lang tid som muligt og man får mest ud af den. En af de ting der kan opstå er at undersiden buler ud. Hvad betyder det og hvad gør du ved det? Det fortæller vi i dagens blogindlæg.

Hvis din Mac har en bule eller er hævet

En problematik som man ikke bør ignorere, når det kommer til elektronik, er hvis det buler ud eller hæver op. Det skyldes nemlig ofte at batteriet er defekt eller fejler, hvilket kan være brandfarligt. Det er altså en meget alvorlig tilstand der bør tilses så hurtigt som muligt, også når det gælder en MacBook hvor undersiden buler eller er hævet. Både for at undgå yderligere skader på computeren, men i høj grad også på grund af sikkerhedsrisikoen. Et hævet eller bulet batteri kan gå i brand, lække eller eksplodere. Det er med andre ord ikke noget man bør tage chancen med og er eksempelvis også derfor flyselskaber kræver at elektronik med den slags batterier altid er i håndbaggagen, så det kan tilses hvis der opstår problemer.

Hvis din Macs batteri er buler ud på undersiden, er hævet eller er svulmet op, kan det også presse på de øvrige indendige dele og ødelægge dem. Det kan medføre flere omkostninger til reparation, såfremt flere ting skal udskiftes eller repareres. Derfor er det bedst at reagere hurtigt, også ved en lille bule eller ophævning på undersiden. Den gode nyhed er til gengæld at det i mange tilfælde er en relativ billig Mac reparation der skal til for at løse det.

En bule i en MacBook kan naturligvis også skyldes andre ting end batteriet. Hvis du eksempelvis har tabt den eller på andre måder skabt en fysisk skade, kan det selvfølgelig også sætte sig i din computer sådan. Men problemet skyldes oftest problemer med batteriet.

MacBook batteri

Sådan får du det løst

Hvis din MacBook har en bule på undersiden, er hævet eller på tilsvarende vis ser ud til at have en skade, bør du indlevere den til en grundlæggende håndtering hos os straks. I den forbindelse vil vi undersøge den indledningsvist og vurdere hvad der skal gøres herfra, hvilket kan være selve reparationen hvis årsagen til problemet er åbenlyst, eller det kan være at der først skal en udvides fejlsøgning til for at afdække alle potentielle problemer. Det beror på en individuel vurdering fra sag til sag. Det vigtige er blot at du indleverer den og får professionelle til at tilse den inden det bliver værre, dyrere eller mere brandfarligt.

Hvis problemet kun har påvirket batteriet, vil løsningen som regel være en udskiftning af dette, hvilket alligevel altid er nødvendigt efter nogle år når batteriet ikke længere holder strømmen optimalt. Hvis der er opstået flere skader, skal disse muligvis tilses og repareres også. Ofte anbefaler vi også en indvendig rens for støv og skidt, når nu vi alligevel skal åbne computeren op.

Hvis din MacBook har en bule eller er hævet op, anbefaler vi at du opretter din sag her på vores hjemmeside og indleverer din Mac snarest muligt, så vi kan se på den. Vi skal nok tage os godt af den.