Min MacBook har en bule på undersiden, hvad gør jeg?

Min MacBook har en bule på undersiden, hvad gør jeg?

Min MacBook har en bule på undersiden, hvad gør jeg? 1920 1280 GladTeknik A/S

Danmark er et af de lande, hvor mange har en Mac-computer såsom en MacBook. Som ejer af en computer (uanset om det er en Mac eller en Windows-PC) er det vigtigt at vedligeholde den, så den holder så længe som muligt og du får mest muligt ud af den.

En af de ting, der kan ske, er, at undersiden buler ud. Hvad betyder det og hvad gør du ved det? Det fortæller vi om i dagens blogindlæg.

Hvis din Mac har en bule eller er hævet

Et problem, man ikke bør ignorere, når det kommer til elektronik, er, hvis det buler ud eller hæver op. Det skyldes ofte, at batteriet er defekt eller fejler, hvilket kan være brandfarligt. Det er altså en meget alvorlig tilstand, der bør tilses så hurtigt som muligt, også når det gælder en MacBook, hvor undersiden buler eller er hævet.

Der skal kigges på det både for at undgå yderligere skader på computeren, men i høj grad også på grund af sikkerhedsrisikoen. Et hævet eller bulet batteri kan gå i brand, lække eller eksplodere. Det er med andre ord ikke noget, man bør tage chancen med og det er eksempelvis også derfor, flyselskaber kræver, at elektronik med den slags batterier altid er i håndbagagen, så det kan tilses, hvis der opstår problemer.

Hvis batteriet på din Mac er bulet ud på undersiden, er hævet eller er svulmet op, kan det presse på de indvendige dele og ødelægge dem. Det kan medføre flere omkostninger til reparation, hvis flere ting skal udskiftes eller repareres. Derfor er det bedst at reagere hurtigt også ved en lille bule eller ophævning på undersiden. Den gode nyhed er til gengæld, at det i mange tilfælde er en relativt billig reparation af din Mac, der skal til.

En bule i en MacBook kan også skyldes andre ting end batteriet. Hvis du eksempelvis har tabt den eller på anden måde skabt en fysisk skade, kan det også sætte sig i den. Men problemet er oftest batteriet.

MacBook batteri

Sådan får du det løst

Hvis din MacBook har en bule på undersiden, er hævet eller på tilsvarende vis ser ud til at have en skade, bør du straks indlevere den til en grundlæggende håndtering hos os.

I den forbindelse vil vi indledningsvist undersøge den og vurdere, hvad der skal gøres, hvilket kan være selve reparationen, hvis årsagen er åbenlys, eller det kan være, der først skal en udvidet fejlsøgning til for at afdække alle potentielle problemer. Det beror på en individuel vurdering fra sag til sag. Det vigtige er, at du indleverer den og får professionelle til at tilse den, inden det bliver værre, dyrere eller mere brandfarligt.

Hvis problemet kun har påvirket batteriet, vil løsningen som regel være en udskiftning af det, hvilket alligevel altid er nødvendigt efter nogle år, når batteriet ikke længere holder strømmen optimalt. Hvis der er opstået flere skader, skal disse muligvis også tilses og repareres. Ofte anbefaler vi en indvendig rens for støv og skidt, når nu vi alligevel skal åbne computeren.

Hvis din MacBook har en bule eller er hævet op, anbefaler vi, at du snarest muligt opretter en sag her på vores hjemmeside og derefter indleverer den; så tager vi et kig på den. Vi skal nok tage os godt af den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias