MacBook tastatur virker ikke, hvad gør jeg?

MacBook tastatur virker ikke, hvad gør jeg?

MacBook tastatur virker ikke, hvad gør jeg? 640 426 GladTeknik A/S

Mange vælger at købe en MacBook eller anden Mac fordi de ønsker en computer af høj kvalitet, med flot design og som bare virker uden problemer. Dog er det ikke altid tilfældet at ens Mac virker problemfrit. Det kan der være forskellige årsager til, de fleste som kan udbedres ved hjælp af en Mac reparation. En af de typer problemer vi gerne vil sætte fokus på er visse MacBook-modellers problemer med tastaturet.

For nogle år siden ændrede Apple designet på tastaturerne i deres MacBooks. De indførte det såkaldte butterfly tastatur som rent mekanisk fungerer lidt anerledes end klassiske tastaturer – hvilket skulle være til det bedre i form af brugeroplevelsen. Dog har der været mange eksempler på MacBooks der netop oplever problemer med tastaturet pga. denne nye type tastatur. Ifølge Apple er der kun tale om en lille procentdel, så det er ikke sikkert at alle MacBooks med butterfly tastatur har problemer. I vores værksteder får vi dog jævnligt sager ind med disse typer problemer.

Hvordan opleves tastatur-problemet?

På bærbare Mac computere såsom MacBook, MacBook Air og MacBook Pro kan modeller med et problemfyldt tastatur komme til udtryk således:
– At tasterne gentages uventet som hvis de holdes inde eller trykkes flere gange
– At tasterne ikke reagerer
– At tasterne ikke reagerer konsistent eller som forventet

Apple dropper sansynligvis butterfly-tastaturet fremover

Det er kommet frem i medierne at Apple sansynligvis dropper denne type tastatur i fremtiden og erstatter det med en ekstra stærk udgave af den klassiske tastatur-mekanik (såkaldt scissor-design). I de nyeste modeller har de ændret materialet som man kan formode skulle udbedre problemet – der er dog ikke nok data fra tredjepart tests om dette endnu, til at kunne bekræfte om det har hjulpet.

Lad os se på din Macs tastatur

Hvis din Mac har problemer med tastaturet, vil vi opfordre dig til at indlevere den til et tjek. Her vil vi foretage en grundlæggende håndtering (ved indlevering på vores værksted i Hvidovre) og herefter oplyse dig hvad det vil kræve at udbedre. Hvad der konkret skal gøres varierer fra sag til sag. Nogle gange er det blot en indvendig rensning med specialudstyr der kræves, andre gange udskiftning af enkelte taster og underliggende mekanismer, eller noget helt andet.

1 kommentar
  • har et problem med at numrene på mit tastatur kun virker til tider hvad kunne problemet være siden at alt andet på tastaturet virker som det skal