Streger på min skærm, hvad gør jeg?

Streger på min skærm, hvad gør jeg?

1920 1080 GladTeknik A/S

Som daglig bruger af sin computer forventer man, at dens skærm fungerer optimalt og giver et klart og tydeligt billede. Så hvad gør man når der opstår problemer med skærmen?

Vi får ofte indleveret computer til reparation på vores værksted, hvor ejerne melder om forskellige typer skærm-problemer. Det er problemer såsom en eller flere streger på skærmen, misfarvninger, pixelfejl, flimren eller at den kun virker når den ikke er helt åben. Hvordan fejlen udbedres afhænger af hvad det eksakte skærmproblem skyldes, men heldigvis kan man som regel altid løse det. Nogle typer skærmfejl er desuden både lettere og billigere at løse end andre.

Farvede streger på skærmen

Hvis din computerskærm viser en eller flere streger på skærmen, kan det skyldes flere ting. Nogle gange vises disse streger med farve, eksempelvis rød eller lyserød og ofte lodret. Det kan eksempelvis skyldes fejl på skærmen, at den er blevet beskadiget eller at der er en løs forbindelse. Såfremt det er en løs forbindelse der er årsagen, vil løsningen ofte være at udskifte kablingen, hvilket er billigere end at skifte hele skærmen. Nogle gange er det det dog nødvendigt at skifte hele skærmen.

Nogle spørger om det eventuelt kan være en software-fejl. I teorien kan det godt, men det er yderst sjældent. I langt de fleste tilfælde er der tale om en eller flere hardware-fejl relateret til skærmen.

Skærmflimmer

En anden type fejl der på sin vis er ret almindelig er skærmflimmer. Skærmflimmer er hvor billedet “flimrer”. Det kan være ret ubehageligt for øjnene og er selvfølgelig noget der skal udbedres. Løsningen er dog ikke altid den samme. Først bør man tjekke om der er en løs forbindelse, eksempelvis pga. et beskadiget kabel. Dernæst kan man undersøge om skærmen er defekt eller om computeren lider af en software-fejl. Selvom software-fejl ikke er den mest typiske årsag, ser vi nogle gange at dette er årsagen – i disse tilfælde er løsningen at opdatere computeren med en opdatering som løser problemet, eksempelvis en ny driver.

Hvis skærmen kun virker når den er delvist åben

En tredje slags skærmproblem vores kunder går til os med er, hvis deres computerskærm kun virker når den er delvist åben. Det er mere almindeligt end man skulle tro. I praksis betyder dette, at skærmen går i sort, fejler, viser mærkelige farver eller lignende når skærmen er helt åben, men at den ser ud til at virke normalt når den er delvist åben. Dette skyldes ofte fejl i det bagvedliggende skærmkabel som skal udskiftes.

Skal vi fejlsøge din computerskærm?

Har du en af de ovennævnte problemer med din skærm? Eller har du en helt anden type skærmfejl? Så tag kontakt til os for et uforpligtende tilbud. Vi sidder klar til at rådgive dig om hvordan det løses.

2 kommentarer
  • Hele min skærm er fyldt med lyserøde lodrette streger.. min computer virkede fint for en time siden og har ikke rørt den siden. Da jeg så åbnede den igen, så den således ud..

Leave a Reply