Streger på min skærm, hvad gør jeg?

Streger på min skærm, hvad gør jeg?

Streger på min skærm, hvad gør jeg? 1876 870 GladTeknik A/S

Som daglig bruger af en computer forventer du, at din skærm fungerer optimalt og giver et klart og tydeligt billede. Hvad gør du, når der opstår problemer med skærmen?

Vi får ofte indleveret computere til reparation, hvor ejerne melder om forskellige typer problemer med skærmen. Det er problemer som fx:

 • en eller flere streger på skærmen
 • misfarvninger
 • pixelfejl
 • flimren
 • den virker kun, når den ikke er helt åben

Hvordan fejlen udbedres afhænger af det eksakte problem, men heldigvis kan vi som regel løse det. Nogle typer skærmfejl er desuden både lettere og billigere at løse end andre.

Farvede streger på skærmen

Hvis din computerskærm viser en eller flere streger, kan det skyldes flere ting. Nogle gange vises disse streger med farve, eksempelvis rød eller lyserød og ofte lodret. Det kan eksempelvis skyldes fejl på skærmen, at den er blevet beskadiget, eller at der er en løs forbindelse.

Hvis det er en løs forbindelse, der er årsagen, vil løsningen ofte være at udskifte kablingen, hvilket er billigere end at skifte hele skærmen. Nogle gange er det det dog nødvendigt at skifte hele skærmen.

Nogle spørger, om det eventuelt kan være en softwarefejl. I teorien kan det godt, men det er yderst sjældent. I langt de fleste tilfælde er der tale om en eller flere hardwarefejl.

Skærmflimmer

En anden type fejl, der er ret almindelig, er skærmflimmer. Skærmflimmer er, hvor billedet “flimrer”. Det kan være ubehageligt for øjnene og skal selvfølgelig udbedres. Løsningen er ikke altid den samme. Først bør man tjekke, om der er en løs forbindelse, eksempelvis på grund af et beskadiget kabel.

Dernæst kan man undersøge, om skærmen er defekt, eller om computeren har en softwarefejl. Selvom softwarefejl ikke er den mest typiske årsag, ser vi det af og til. I disse tilfælde er løsningen at opdatere computeren eksempelvis med en ny driver.

Hvis skærmen kun virker, når den er delvist åben

En tredje slags skærmproblem er, hvis computerskærmen kun virker, når den er delvist åben. Det er mere almindeligt, end man skulle tro. I praksis betyder det, at skærmen går i sort, fejler, viser mærkelige farver eller lignende, når den er helt åben, mens den ser ud til at virke normalt, når den er delvist åben. Dette skyldes ofte fejl i det bagvedliggende skærmkabel, som skal udskiftes.

Skal vi fejlsøge din computerskærm?

Har du et af de nævnte problemer med din skærm? Eller har du en helt anden type skærmfejl? Så tag kontakt til os for et uforpligtende tilbud. Vi er klar til at rådgive dig om, hvordan det kan løses.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias
33 kommentarer
 • Hele min skærm er fyldt med lyserøde lodrette streger.. min computer virkede fint for en time siden og har ikke rørt den siden. Da jeg så åbnede den igen, så den således ud..

  • Hej Jasmin. Vi tager fat i dig, så vi kan få undersøgt din computer.

  • Avatar af Melissa Juulsgaard
   Melissa Juulsgaard 4. januar 2021 at 10:52

   Jeg har fuldstændig samme problem. Har du fået det løst?

   • Hej Melissa

    Ja, Jasmin fik det løst.

    Du vil blive kontaktet af en af vores teknikere på e-mail.

    • Hej. Hvordan løste I problemet? Viste det sig at være en løs forbindelse og hvad endte sådan en operation med at koste?
     Mvh Mikkel

     • Hej Mikkel

      Der kan være flere årsager til fejlen. Oftest er det skærmkablet og kræver enten et LVDS-Kabel eller at komplet display assembly udskiftes.

      Hvis du kommer forbi vores Hvidovre-afdeling med den, kan vi se nærmere på det. Der er nemlig stor forskel på prisen afhængig af årsagen og modellen.

      Mvh.
      Mathias fra GladTeknik A/S

    • Hej jeg har samme problem kan jeg få svar på det og hjælp som ikke er dyrt?

     • Hej Ellen

      Jeg har sendt dig en mail, da jeg tror, det er lettest at vejlede dig over mail.

      Venlig hilsen

      Mathias
      GladTeknik

   • Samme problem her, hvad gør jeg?

    • Hej Maria

     Så er det en tekniker, der skal se på den.

     Du kan eventuelt ringe på 41 33 34 35 alle hverdage mellem 09:00 og 17:00 og tale med en tekniker.

     Mvh. Mathias fra GladTeknik

 • Hej
  Min skærm har kunnen like sektion (lodret rektangel) placeret lidt til venstre for midten af skærmen, som både flimrer, er blå og skifter farve imellem grøn og blå. Jeg tror det er kommet efter at min computer har ligget klemt i min taske imellem en masse bøger.
  Hvad ville det koster at få fikset tænker du?
  Mvh

 • Min skærm er i dette moment begyndt at flimre, og har en sort kolonne i midten.
  Hvad kan det skyldes? Den har LIGE fungeret.
  Står og skal til eksamen om 1 uge 🙁

 • Min skærm har samme problem
  🙁

 • Hej. Min MacBook skærm er også helt lyserød, selvom den virkede i går aftes. Kan se nogle herinde har haft samme problem.

 • Bunden af min skærm er sort, og viser ikke noget billede. Den har ligget till opladning efter den var gået død, og da jeg skulle bruge den igen, var den sådan her. Jeg ved ikke hvordan det er sket.

  • Hej Sofie

   Hver gang skærmen åbnes og lukkes, stresses kablerne inde i computeren (de kabler som går op til skærmen). Så det kan sagtens være sket, idet den blev lukket i eller åbnet. Og dermed virke som om det var sket henover natten.

   Jeg anbefaler dig, at komme ind forbi med din computer i vores Hvidovre-afdeling, hvor vi har åbent alle hverdage kl. 09:00-17:00.

   Rigtigt god dag.

   Mvh.
   Mathias fra GladTeknik A/S.

 • Der er lyserøde streger, sorte pletter og hele skærmen “Ryster” Sad og så Netflix og da jeg rykket på musen begyndte det……. Har ikke tabt den eller udsat den for noget skadeligt.

  • Hej Laura

   Der kan være flere årsager til denne fejl, så vi anbefaler, at du indleverer den på et værksted, så der kan blive set på den.

   Vi har p.t. åbent i vores Hvidovre-afdeling alle hverdage kl. 09:00-17:00, hvor du er meget velkommen forbi med den.

   Mvh.
   Mathias fra GladTeknik

 • Hej, min skærm gik midt i onlineundervisning ud. Den starter ikke. Når jeg tænder den kommer der grå lodrette streger over min skærm. Har ikke tabt den eller spildt noget på den. Har haft kontaktet apple-support, men de kan ikke hjælpe. Hvad gør jeg?
  Hilsen Karoline

  • Hej Karoline

   Der kan være flere årsager til denne fejl, så vi anbefaler, at du indleverer den på et værksted, så der kan blive set nærmere på den.

   Vi har p.t. åbent i vores Hvidovre-afdeling alle hverdage kl. 09:00-17:00, hvor du er meget velkommen til at komme forbi med den.

   Mvh.
   Mathias fra GladTeknik

 • Hej Gald Teknik
  Jeg har fået samme problem med min skærm til MacBook Pro..
  Det startede efter at jeg tabte min computer, hvilket har resulteret i at nederste højre hjørne af skærmen er bøjet.
  Kan dette fikses, og hvordan? Hvad er prisen?
  Tak på forhand!
  Vh Mie

 • Hej,
  Min computer har sådan nogle mørke striber i bunden af skærmen den virkede fint for sådan 30 min siden. Jeg lukkede den i og var væk fra den i lidt tid og da jeg så åbnede den igen havde den de der mørke/sorte striber.
  Hvad kan jeg gøre?

  • Hej Mie

   Det skal vi have kigget på, da der kan være en række forskellige årsager.
   Vi har åbent alle hverdage fra 09-17 i vores Hvidovre-afdeling, hvor vi kan undersøge sagen og vende tilbage med et tilbud.

 • hej, min computer har fået sorte streger i bunden og i siden af skærmen, der er en enkelt lille sort plet nede i højre hjørne. jeg sidder med min computer og ser netflix, jeg ligger den fra mig, og en time senere ser den ud som beskrevet.
  hvad er der galt?

  knus Liva

  • Hej Liva

   Det kan vi bestemt godt se på. Der kan være mange årsager til denne fejl, så det er svært at sige noget med sikkerhed, før vi har set på den.
   Vi anbefaler, at du kommer ind forbi vores Hvidovre-afdeling med den.

 • Avatar af Jonas Trusell-Jensen
  Jonas Trusell-Jensen 22. juni 2023 at 14:45

  Hej, jeg sidder med en ny laptop, har lige fået den i fredags, og jeg har allerede en lodret pixel streg på skærmen, som jeg ikke kan få væk er der noget, jeg kan gøre eller skal jeg havde hjælp?

 • Er lige begyndt at bruge min MSI skærm igen efter flere. Var på en to timers flyvetur, men som “odd bagage”. Skærmen virkede som den skulle da jeg startede det hele op, men efter 20-30min gik den i sort og man ser kun streger, hvor billedet skal være.

  • Hej Uni

   Det lyder som noget, vi godt kan tage et kig på. Dog kan vi ikke sige på forhånd, hvad der skaber problemerne.