Streger på min skærm, hvad gør jeg?

Streger på min skærm, hvad gør jeg?

Streger på min skærm, hvad gør jeg? 1876 870 GladTeknik A/S

Som daglig bruger af sin computer forventer man, at dens skærm fungerer optimalt og giver et klart og tydeligt billede. Så hvad gør man når der opstår problemer med skærmen?

Vi får ofte indleveret computer til reparation på vores værksted, hvor ejerne melder om forskellige typer skærm-problemer. Det er problemer såsom en eller flere streger på skærmen, misfarvninger, pixelfejl, flimren eller at den kun virker når den ikke er helt åben. Hvordan fejlen udbedres afhænger af hvad det eksakte skærmproblem skyldes, men heldigvis kan man som regel altid løse det. Nogle typer skærmfejl er desuden både lettere og billigere at løse end andre.

Farvede streger på skærmen

Hvis din computerskærm viser en eller flere streger på skærmen, kan det skyldes flere ting. Nogle gange vises disse streger med farve, eksempelvis rød eller lyserød og ofte lodret. Det kan eksempelvis skyldes fejl på skærmen, at den er blevet beskadiget eller at der er en løs forbindelse. Såfremt det er en løs forbindelse der er årsagen, vil løsningen ofte være at udskifte kablingen, hvilket er billigere end at skifte hele skærmen. Nogle gange er det det dog nødvendigt at skifte hele skærmen.

Nogle spørger om det eventuelt kan være en software-fejl. I teorien kan det godt, men det er yderst sjældent. I langt de fleste tilfælde er der tale om en eller flere hardware-fejl relateret til skærmen.

Skærmflimmer

En anden type fejl der på sin vis er ret almindelig er skærmflimmer. Skærmflimmer er hvor billedet “flimrer”. Det kan være ret ubehageligt for øjnene og er selvfølgelig noget der skal udbedres. Løsningen er dog ikke altid den samme. Først bør man tjekke om der er en løs forbindelse, eksempelvis pga. et beskadiget kabel. Dernæst kan man undersøge om skærmen er defekt eller om computeren lider af en software-fejl. Selvom software-fejl ikke er den mest typiske årsag, ser vi nogle gange at dette er årsagen – i disse tilfælde er løsningen at opdatere computeren med en opdatering som løser problemet, eksempelvis en ny driver.

Hvis skærmen kun virker når den er delvist åben

En tredje slags skærmproblem vores kunder går til os med er, hvis deres computerskærm kun virker når den er delvist åben. Det er mere almindeligt end man skulle tro. I praksis betyder dette, at skærmen går i sort, fejler, viser mærkelige farver eller lignende når skærmen er helt åben, men at den ser ud til at virke normalt når den er delvist åben. Dette skyldes ofte fejl i det bagvedliggende skærmkabel som skal udskiftes.

Skal vi fejlsøge din computerskærm?

Har du en af de ovennævnte problemer med din skærm? Eller har du en helt anden type skærmfejl? Så tag kontakt til os for et uforpligtende tilbud. Vi sidder klar til at rådgive dig om hvordan det løses.

25 kommentarer
 • Hele min skærm er fyldt med lyserøde lodrette streger.. min computer virkede fint for en time siden og har ikke rørt den siden. Da jeg så åbnede den igen, så den således ud..

  • Hej Jasmin. Vi tager fat i dig, så vi kan få undersøgt din computer.

  • Avatar of Melissa Juulsgaard
   Melissa Juulsgaard 4. januar 2021 at 10:52

   Jeg har fuldstændig samme problem. Har du fået det løst?

   • Hej Melissa. 🙂 Ja, Jasmin fik det løst. Du vil blive kontaktet af en af vores teknikere på E-mail. 🙂

    • Hej. Hvordan løste I problemet? Viste det sig at være en løs forbindelse og hvad endte sådan en operation med at koste?
     Mvh Mikkel

     • Hej Mikkel,

      Der kan være flere årsager til fejlen. Oftest, er det skærmkablet og kræver enten LVDS-Kabel eller komplet display assembly udskiftes. 🙂

      Hvis du kommer forbi vores Hvidovre afdeling med den, så kan vi se nærmere på det. Der er nemlig stor forskel på pris ift. hvad der er årsagen samt modellen.

      Mvh,
      Mathias fra GladTeknik A/S

   • Samme problem her, hvad gør jeg?

    • Hej Maria. Så er der en tekniker, der skal se på den. Du kan eventuelt ringe på 41 33 34 35 alle hverdage mellem 09:00 og 17:00 og tale med en tekniker. 🙂 Mvh. Mathias fra GladTeknik

 • Hej
  Min skærm har kunnen like sektion (lodret rektangel) placeret lidt til venstre for midten af skærmen, som både flimrer, er blå og skifter farve imellem grøn og blå. Jeg tror det er kommet efter at min computer har ligget klemt i min taske imellem en masse bøger.
  Hvad ville det koster at få fikset tænker du?
  Mvh

 • Min skærm er i dette moment begyndt at flimre, og har en sort kolonne i midten.
  Hvad kan det skyldes? Den har LIGE fungeret.
  Står og skal til eksamen om 1 uge 🙁

 • Min skærm har samme problem
  🙁

 • Hej. Min MacBook skærm er også helt lyserød, selvom den virkede i går aftes. Kan se nogle herinde har haft samme problem.

 • Bunden af min skærm er sort, og viser ikke noget billede. Den har ligget till opladning efter den var gået død, og da jeg skulle bruge den igen, var den sådan her. Jeg ved ikke hvordan det er sket.

  • Hej Sofie. Hver gang skærmen åbnes og lukkes, så stresset kablerne inde i computeren (de kabler som går op til skærmen). Så det kan sagtens være sket idet den med lukket i eller åbnet. Og dermed virke som om det var sket henover natten. Jeg vil anbefale dig, at komme ind forbi med din computer i vores Hvidovre afdeling, hvor vi har åbent alle hverdage kl. 09:00-17:00. 🙂

   Rigtigt god dag. 🙂 Mvh, Mathias fra GladTeknik A/S.

 • Der er lyserøde streger, sorte pletter og hele skærmen “Ryster” Sad og så Netflix og da jeg rykket på musen begyndte det……. Har ikke tabt den eller udsat den for noget skadeligt.

  • Hej Laura. 🙂

   Der kan være flere årsager til denne fejl, så vi vil anbefale at du indleverer den på et værksted således der kan blive set nærmere på den.

   Vi har p.t. åbent i vores Hvidovre afdeling alle hverdage kl. 09:00-17:00, hvor du er meget velkommen forbi med den.

   Mvh,
   Mathias fra GladTeknik

 • Hej, min skærm gik midt i onlineundervisning ud. Den starter ikke. Når jeg tænder den kommer der grå lodrette streger over min skærm. Har ikke tabt den eller spildt noget på den. Har haft kontaktet apple-support, men de kan ikke hjælpe. Hvad gør jeg?
  Hilsen Karoline

  • Hej Karoline. Der kan være flere årsager til denne fejl, så vi vil anbefale at du indleverer den på et værksted således der kan blive set nærmere på den.

   Vi har p.t. åbent i vores Hvidovre afdeling alle hverdage kl. 09:00-17:00, hvor du er meget velkommen forbi med den.

   Mvh,
   Mathias fra GladTeknik

 • Hej Gald Teknik
  Jeg har fået samme problem med min skærm til MacBook Pro..
  Det startede efter at jeg tabte min computer, hvilket har resulteret i at nederste højre hjørne af skærmen er bøjet.
  Kan dette fikses, og hvordan? Hvad er prisen?
  Tak på forhand!
  Vh Mie

 • Hej,
  Min computer har sådan nogle mørke striber i bunden af skærmen den virkede fint for sådan 30 min siden. Jeg lukkede den i og var væk fra den i lidt tid og da jeg så åbnede den igen havde den de der mørke/sorte striber.
  Hvad kan jeg gøre?

  • Hej Mie,

   Det skal vi lige have kigget på, da der kan være en række forskellige årsager. Vi har åbent alle hverdage fra 09-17 i vores Hvidovre-afdeling, hvor vi kan undersøge sagen og vende retur med et tilbud 🙂