MacBook eller iPad til studie?

MacBook eller iPad til studie?

MacBook eller iPad til studie? 1920 1272 GladTeknik A/S

Som studerende bruger man ofte en computer til mange ting. Alt lige fra at tage noter, søge efter viden, skrive opgaver, planlægning og meget mere foregår ofte på en computer. Mange studerende vælger at anskaffe en Mac fremfor en PC, og nogle vælger at bruge en iPad.

Hvis du står overfor valget mellem en MacBook og en iPad til dit studieliv, hvilken skal du så vælge? Det kan du læse om i dagens blogindlæg.

Hvilken slags computer er bedst til studie?

Som studerende vil du gerne have de bedste forudsætninger for at få mest ud af studiet. Mange ønsker også at følge med de trends, der hersker blandt andre studerende, herunder hvilken bærbar computer, man bruger. Det er nok en af årsagerne til at MacBook Air og MacBook Pro er meget populære blandt studerende. Det gælder både på gymnasiale uddannelser og de videregående uddannelser. Nogle er naturligvis i forvejen mest tilhængere af Macs eller Appleprodukter generelt og vælger ud fra det. Kigger man i et forlæsningslokale, er det tydeligt, at mange har valgt en MacBook eller en iPad.

Man kan ikke sige, at der er en bestemt computer, der er bedst egnet til studielivet. De fleste bærbare computere understøtter de ting, der er behov for, såsom at have den med sig, gå på internettet, skrive opgaver og bruge Office-pakken eller tilsvarende programmer osv. Så længe computeren fungerer, er tilstrækkelig hurtig, har plads nok på harddisken og kan holde strømmen på batteriet, vil de fleste være gode til studielivet.

Men hvis du alligevel ved, at du vil have enten en MacBook eller en iPad til dit studie, er det værd at kende forskellen på de to samt fordele og ulemper ved dem.

MacBook til brug i studiet

MacBook er den bærbare udgave af en Mac-computer (i modsætning til iMacs, der er stationære). De aktuelle modeller findes under navnene MacBook Air og MacBook Pro. Det er nogle virkelig gode computere, der både er æstetiske og yderst funktionelle. De nyeste MacBook-modeller har Apples nye M1-chip, som både har forbedret ydeevnen og reduceret strømforbruget enormt. Hvis du vil have en MacBook til studiebrug og samtidig går op i meget lang batteritid, så husk at vælge en af de nye med M1-chips.

Fordelen ved en MacBook Air eller en MacBook Pro overfor en tablet som iPad er bl.a., at det er en reel computer med MacOS-styresystemet, hvor du kan installere programmer og ikke kun apps fra App Store. Herudover er tastaturet og musen (trackpad) integreret i computeren, hvorimod du på en iPad skal bruge ekstraudstyr.

En anden fordel ved en MacBook overfor en iPad er, at skærmen er større. De fås i forskellige størrelser og hvis du er typen, der sidder med flere vinduer og programmer åbne samtidigt, er plads på skærmen muligvis et vigtigt parameter for dig. Hvis dit studie kræver særlige programmer til undervisningen, bør du desuden sikre dig, at MacOS understøtter disse.

iPad til brug i studiet

iPad er de tablets, som Apple designer og producerer. De findes ligesom MacBooks i flere modeller og størrelser, der passer til forskellige behov. En fordel ved en iPad til studiebrug er, at den vejer mindre og dermed er lettere at tage med sig end en MacBook.

Den har lige så lang batteritid og kan mange af de samme ting som en MacBook, bare mere komprimeret. Hvis du ønsker at have et trackpad og et tastatur til din iPad, f.eks. for at gøre det nemmere at tage noter og skrive opgaver, har Apple deres Magic Keyboard, der, så vidt vi ved, fungerer virkelig godt.

Til en iPad kan du også købe en Apple Pen, der giver dig mulighed for at skrive noter i hånden f.eks. i OneNote eller tilsvarende apps.

Der, hvor en iPad kan komme til kort, er, hvis der i undervisningen bruges særlige programmer. Her er det vigtigt, at du på forhånd undersøger, om de kan bruges på en iPad.

Køb en brugt MacBook og spar penge

Apple-produkter er dyre, og som studerende er økonomi ofte et vigtigt parameter. Du kan dog spare mange penge på en MacBook, ved at købe den brugt. Det kaldes af og til for “refurbished”. Hos GladTeknik køber vi løbende brugte MacBook Air og MacBook Pro, som vi gør i stand og sikrer os, at de fungerer perfekt. Herefter sælger vi dem til fornuftige priser.

Hvis du er interesseret i at høre om, hvad vi har på lager og hvad vi vil anbefale dig, kan du kontakte os via vores kontaktformular.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias