MacBook eller iPad til studie?

MacBook eller iPad til studie?

MacBook eller iPad til studie? 1920 1272 GladTeknik A/S

Som studerende i Danmark, bruger man ofte en computer til rigtig mange ting. Alt lige fra notetagning, videnssøgning, opgaveskrivning, planlægning og meget mere foregår ofte på en computer. Mange danske studerende vælger at anskaffe sig en Mac fremfor en PC og nogle vælger at benytte en iPad. Hvis man står overfor valget mellem en MacBook eller en iPad til sit studieliv, hvilken skal man så vælge? Det kan du læse om i dagens blogindlæg.

Hvilken slags computer er bedst til studie?

Som studerende vil man oftest gerne have de bedste forudsætninger for at få mest ud af sit studie. Mange ønsker også at følge med de trends der hersker blandt andre studerende, herunder hvilken bærbar computer man benytter. Det er nok en af årsagerne til at MacBook Air og MacBook Pro er meget populære computere blandt de danske studerende. Det gælder både på gymnasielle uddannelser og de videregående uddannelser. Nogle er naturligvis også i forvejen mest tilhængere til Macs eller Apple-produkter generelt og vælger ud fra det. Men kigger man i et forlæsningslokale, er det hvert fald tydeligt at mange har valgt en MacBook eller en iPad.

Man kan dog sige, at der ikke findes en bestemt computer der er bedst egnet til studielivet. De fleste bærbare computere understøtter de ting der er behov for såsom at være mulig at have med sig, gå på internettet, opgaveskrivning og brug af Office-pakken eller tilsvarende programmer osv. Så længe computeren fungerer, er tilstrækkelig hurtig, har nok plads på harddisken og kan holde strømmen på batteriet, vil de fleste være gode til studielivet. Men hvis man alligevel ved at man enten vil have en MacBook eller en iPad til sit studie, så er det værd at kende forskellen på de to, samt fordele og ulemper.

MacBook til brug i studiet

MacBook er den bærbare udgave af en Mac computer (i modsætning til iMacs der er stationære). De aktuelle modeller findes under navnene MacBook Air og MacBook Pro. Det er nogle rigtig gode computere, der både er æstetiske og yderst funktionelle. De nyeste MacBook-modeller har Apples nye M1-chip, som både har forbedret ydeevnen og strømforbruget enormt. Så hvis du ønsker en MacBook til studiebrug og samtidigt går op i meget lang batteritid, så husk at vælge en af de nye med M1-chip.

Fordelen ved en MacBook Air eller MacBook Pro over en tablet som iPad er bl.a. at det er en reel computer med MacOS styresystemet, hvorpå man kan installere programmer og ikke kun apps fra App Store. Herudover er tastaturet og musen (trackpad) integreret direkte i computeren, hvorimod man ved en iPad skal bruge ekstraudstyr som skal forbindes til den. En anden fordel ved en MacBook over iPad er, at skærmen er større. De fås i forskellige størrelser og hvis du er typen der sidder med flere vinduer og programmer åbne samtidigt, er skærmplads muligvis et vigtigt parameter for dig. Hvis dit studie kræver særlige programmer i undervisning, bør du desuden sikre dig at MacOS understøtter disse.

iPad til brug i studiet

iPad er de tablets som Apple designer og producerer. De findes ligesom MacBooks i flere modeller og størrelser, der passer til forskellige behov. En fordel ved en iPad ift. studiebrug er, at den vejer mindre og dermed er endnu mere mobil og transportabel end en MacBook. Den har ligeså lang batteritid og kan mange af de samme ting som en MacBook, blot mere komprimeret. Hvis du ønsker at have en trackpad og et tastatur til din iPad, f.eks. for at gøre notetagning og opgaveskrivning nemmere, så har Apple deres Magic Keyboard der skulle fungere rigtig godt. Til en iPad kan du ligeledes tilkøbe Apple Pen der giver dig mulighed for at tage håndskrevne noter, f.eks. i OneNote eller tilsvarende app – det er der nogle der foretrækker. Der hvor iPad kan komme til kort er ofte hvis der i undervisningen benyttes særlige programmer. Her er det vigtigt at du på forhånd har undersøgt at disse kan benyttes på en iPad.

Køb en brugt MacBook og spar penge

Apple-produkter kan være dyre, og som studerende er økonomi ofte et vigtigt parameter. Du kan dog spare mange penge på en MacBook, ved at købe den brugt eller refurbished. Hos GladTeknik opkøber vi løbende brugte MacBook Air og MacBook Pro som vi gør i stand og sikrer fungerer tip top, hvorefter vi sælger dem til fornuftige priser. Hvis du er interesseret i at høre om hvad vi har på lager og hvad vi vil anbefale dig, så tag endelig kontakt til os.