MacBook skærm coating problem, hvad gør jeg?

MacBook skærm coating problem, hvad gør jeg?

MacBook skærm coating problem, hvad gør jeg? 1920 1440 GladTeknik A/S

Gennem tiden har Apple produceret mange forskellige modeller af deres MacBooks. Både MacBook, MacBook Air og MacBook Pro har eksisteret i mange versioner og årgange, som har forskellig design, hardware og funktioner. Fra tid til anden opstår der dog modeller der har et problem der opstår hos nogle brugere. Et af disse kendte problemer er et såkaldt coating problem i skærmen på visse MacBooks. Hvad er det og hvordan fikser man det? Det ser vi på i dagens blogindlæg.

Hvad er MacBook coating problemet?

Mange MacBooks kommer med en anti-reflekterende film på skærmen, der gør at selve skærmen er lettere at se når den er tændt, da meget af det reflekterende lys dæmpes. Det er en god ting og fungerer for de fleste uden problemer. Men alligevel har det flere gange været opstået det som populært er blevet kaldt for “staingate”. Staingate dækker over det nævnte coating problem, hvor noget af denne anti-reflekterende film kommer af selve skærmen og får den til at se grim ud og mindsker computerens værdi ved eventuelt videresalg. I nogle tilfælde ses coating problemet kun når skærmen er slukket.

MacBook coating problem

Hvordan opstår coating problemet?

Den anti-reflekterende film på MacBooks kan komme af på flere måder. Ofte sker det ved ukorrekt rengøring, hvor der bruges ikke-egnede materialer, såsom en for hård klud eller kemikalier der interagerer med filmen på skærmen. Det kan dog også ske ved uhensigtsmæssige tryk der rammer skærmen, f.eks. fra tastaturet eller hvis computeren har været lukket og er blevet mast lidt. I nogle tilfælder spreder problemet sig jo længere tid der går, og dermed gør problemet større.

Sådan løser du coating problemer på din MacBook

Der findes forskellige måder at løse dette generende problem på. Hvilken løsning der er den optimale i det enkelte tilfælde kan variere efter behov og budget. I alle tilfælde anbefaler vi kraftigt at du indleverer din MacBook til reparation, fremfor at prøve at løse problemet selv. Skærmen er en yderst sensitiv del af din Mac, så du ønsker ikke at gøre yderligere skade.

Den billigste løsning er at fjerne resten af den anti-reflekterende film fra skærmen. En specialiseret Mac-tekniker kan gøre dette til en relativ billig pris. Med denne løsning får du igen en homogent udseende MacBook skærm, men vil dog have mere reflektion af lys i skærmen, da filmen jo fjernes helt.

Den bedste løsning er at skifte hele skærmen ud med en ny. På den måde får du både fjernet problemet og bibeholder den anti-reflekterende funktion i din MacBooks skærm. Dette er naturligvis en dyrere løsning, da hele skærmen udskiftes med en ny. Til gengæld er det den bedste løsning.

Skal vi reparere din MacBooks skærm?

Hvis du oplever fejl eller problemer med din MacBooks skærm såsom det nævnte problem i dette blogindlæg, eller andre fejl, så kan vi hjælpe dig. Vores Apple-specialiserede teknikere står klar til at hjælpe dig på vores værksted. Blot opret din sag her på vores hjemmeside og indlever din Mac hos os. Så foretager vi en grundlæggende håndtering og vurderer den rette vej frem, samt giver dig et tilbud herpå.