MacBook skærmcoatingproblem, hvad gør jeg?

MacBook skærmcoatingproblem, hvad gør jeg?

MacBook skærmcoatingproblem, hvad gør jeg? 1920 1440 GladTeknik A/S

Gennem tiden har Apple produceret mange forskellige modeller af deres MacBooks. Både MacBook, MacBook Air og MacBook Pro har eksisteret i mange versioner og årgange, som har forskellige design, hardware og funktioner. Fra tid til anden opstår der modeller, som har et problem, der opstår hos nogle brugere – men ikke alle.

Et af disse kendte problemer er et såkaldt coatingproblem i skærmen på visse MacBooks. Hvad er det og hvordan fikser man det? Det ser vi på i dagens blogindlæg.

Hvad er MacBook coating problemet?

Mange MacBooks kommer med en anti-reflekterende film på skærmen, der gør, at selve skærmen er lettere at se, når den er tændt, da meget af det reflekterende lys dæmpes. Det er godt og fungerer for de fleste uden problemer.

Alligevel er der flere gange opstået det, der populært er blevet kaldt for “staingate”. Staingate dækker over det nævnte coatingproblem, hvor noget af denne anti-reflekterende film forsvinder fra selve skærmen og får den til at se grim ud og mindsker computerens værdi ved eventuelt videresalg. I nogle tilfælde ses coatingproblemet kun, når skærmen er slukket.

MacBook coating problem

Hvordan opstår coatingproblemet?

Den anti-reflekterende film på MacBooks kan opstå på flere måder. Ofte sker det ved forkert rengøring, hvor der bruges uegnede materialer såsom en for hård klud eller kemikalier, der interagerer med filmen på skærmen. Det kan også ske ved uhensigtsmæssige tryk på skærmen f.eks. fra tastaturet, eller hvis computeren har været lukket og er blevet mast lidt. I nogle tilfælde bliver problemet større og værre med tiden.

Sådan løser du coatingproblemer på din MacBook

Der er forskellige måder at løse problemet på. Hvilken løsning, der er den optimale i det enkelte tilfælde, kan variere efter behov og budget. I alle tilfælde anbefaler vi, at du indleverer din MacBook til reparation fremfor at prøve at løse problemet selv. Skærmen er en yderst sensitiv del af din Mac, så du ønsker ikke at den får flere skader.

Den billigste løsning er at fjerne resten af den anti-reflekterende film fra skærmen. En specialiseret Mac-tekniker kan gøre det relativt billigt. Med denne løsning får du igen en homogent udseende skærm på din MacBook, men du vil få mere refleksion fra lys på skærmen, da filmen jo fjernes helt.

Den bedste løsning er at skifte hele skærmen ud med en ny. På den måde får du både fjernet problemet og bevarer den anti-reflekterende funktion. Det er naturligvis en dyrere løsning, da hele skærmen udskiftes. Til gengæld er det den bedste løsning.

Skal vi reparere din MacBooks skærm?

Hvis du oplever fejl eller problemer med din MacBooks skærm – problemet vi har beskrevet i dette eller andre fejl – kan vi hjælpe dig. Vores Apple-specialiserede teknikere er klar.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din Mac hos os. Så foretager vi en grundlæggende håndtering, vurderer den rette vej frem og giver dig et tilbud på en reparation.

 

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias