Min Mac vil ikke indlæse visse hjemmesider, hvad gør jeg?

Min Mac vil ikke indlæse visse hjemmesider, hvad gør jeg?

Min Mac vil ikke indlæse visse hjemmesider, hvad gør jeg? 1920 1362 GladTeknik A/S

At tilgå internettet og besøge hjemmesider virker som en selvfølge. Men på det seneste har vi haft en del sager med ældre Macs, som ikke vil indlæse visse hjemmesider. I dagens blogindlæg fortæller vi, hvad du kan gøre for at løse problemet.

Problemer med at indlæse visse hjemmesider

Når man tilgår internettet og vil besøge en eller flere hjemmesider, plejer det at ske uden problemer. Men nogle ældre Macs oplever et atypisk problem, hvor visse hjemmesider slet ikke bliver indlæst, til trods for at internetforbindelsen virker, som den skal og andre hjemmesider godt vil loade som forventet. Det kan være et yderst frustrerende og ikke mindst forvirrende problem, da det ikke er let at gennemskue, hvorfor problemet opstår og dermed, hvad man kan gøre for at løse det.

Vi har på det seneste haft en række reparationssager, hvor netop ældre Macs har dette problem. Det gælder både iMacs og MacBooks, og fælles for dem er, at visse hjemmesider bare ikke vil loade, uanset hvilken browser, der bliver brugt. Den typiske førstehjælp, såsom genstart af computeren, nulstilling af routeren, tømme browsercache osv., har ingen effekt, hvilket man ellers ville forvente.

En fællesnævner for disse ældre Macs, der har problemer, er, at de typisk har MacOS Sierra eller ældre. Det vil sige, at styresystemet MacOS ikke er blevet opdateret længe. I vores undersøgelser og Mac reparationer ser vi ofte, at en opdatering af styresystemet løser problemet, så hvis din Mac har problemer med at indlæse visse hjemmesider, vil vi klart anbefale dig at sørge for at opdatere styresystemet. Husk blot at tage en fuld backup af din Mac, inden du gør det – bare for en sikkerheds skyld.

Er du i tvivl om, hvordan du på egen hånd tager en fuld backup, eller hvordan du opdaterer MacOS, anbefaler vi dig at lade os gøre det for dig. Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og indlevere din Mac hos os, så tager vi os af den og sikrer både at opgraderingen er i orden og vi tester selvfølgelig, at problemet er løst. Lettere bliver det ikke.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias
10 kommentarer
 • Avatar af Lasse schmidt
  Lasse schmidt 30. maj 2023 at 11:29

  Hej jeg har en MacBook fra 2015 jeg kan godt gå på nettet, men nogle hjemmesider vil den ikke læse fx eboks der kan jeg ikke logge på da den ikke læser siden det bare en hvid skærm. Hvad kan jeg gøre?

  • Hej Lasse

   Denne fejl kan tyde på at din Mac mangler en opdatering, ofte ser vi ældre modeller møder dette problem. Problemet kan fixes.
   Der kan dog også være andre årsager til at problemet skulle opstå. Vi anbefaler at du kommer forbi vores værksted i Hvidovre så kan vi hjælpe med at udbedre problemet.

 • Hej

  Jeg oplever det samme. Min macbook air fra 2015 kan ikke indlæse alle hjemmesider. Er det noget i kan hjælpe med? OG hvad vil det koste?

  Vh Sara

  • Hej Sara

   Det er sagtens noget vi kan hjælpe med, vi anbefaler du kommer forbi vores Hvidovre afdeling med den. Vi skal lige have et kig på den, for at kunne vudere hvor fejlen ligger, før vi kan komme med et tilbud 🙂

 • Hej,

  Oplever det samme med min MacBook Air fra 2014.
  Er hele indholdet ikke gemt i iCloud ? Vil forsøge at opdatere, men vil da nødig miste det hele.

  • Hej Frederikke

   Inden du laver opdateringen, kan du altid tjekke, om du har en backup. Det kan du gøre ved at åbne “Time Machine” på din MacBook og tjekke derinde.

   • Hej Mathias

    Mange tak 🙏🏼 når den så siger, at der ikke findes nogen software opdateringer, er det så noget i kan trylle frem ? Kan se at den faktisk er fra 2013, men fejler intet udover det trælse problem.

    • Hej Frederikke

     Hvis din MacBook Air er fra 2013 burde den nyeste softwareopdatering være Big Sur. Hvis det er denne du har kan den ikke opdateres ydeligere desværre 🙂

     Dog kan der være flere årsager til at hjemmesider ikke virker, hvis du ønsker det er du velkommen forbi vores værksted, hvor vi kan fejlfinde på den for at se om der er noget vi kan gøre for at afhjælpe problemet 🙂

 • Hej.
  Jeg ved at min pro fra 2013 mangler en opdatering, men kan ikke opdatere… Har i en magisk side i kan anbefale:)
  Mvh. Allan

  • Hej Allan

   Det nyeste en MacBook Pro fra 2013 burde kunne køre Big Sur, men det kommer an på specifikt din model hvis du har model navn kan jeg dobbelt tjekke 🙂