Mac går i stå ved opstart, hvad gør jeg?

Mac går i stå ved opstart, hvad gør jeg?

Mac går i stå ved opstart, hvad gør jeg? 1920 1271 GladTeknik A/S

Her på det seneste har vi oplevet en markant stigning i antallet af kunder der kommer forbi vores værksted med en Mac der ikke vil starte helt op. Mere præcist går deres Macs i stå under selve opstarten, uden en fejlkode eller andet. Måske oplever du det samme, hvis du læser dette. I så fald er der en række ting du kan forsøge at gøre selv. Vi guider dig her.

Problemet kan komme til udtryk på flere måder, men oftest at computeren går i stå under opstart eller at skærmen forbliver sort eller grå.

Mac går i stå

Nulstil SMC

Ofte når ens Mac ikke vil tænde kan det hjælpe at lave en nulstilling af SMC. SMC står for System Management Controller og varetager altså en række grundlæggende indstillinger til din Mac. Nogle af disse har indflydelse på din Macs opstart. Se her hvordan du nulstiller SMC.

Geninstaller styresystemet

Den løsning der oftest virker på dette problem er, at geninstallere OSX styresystemet. Når man geninstallerer styresystemet bliver ens filer og programmer som udgangspunkt ikke slettet. Vi anbefaler dog at du altid har mindst én backup af alt og kun begiver dig ud i det såfremt du ved hvad du laver. Er du i tvivl, vil vi anbefale at du får en af vores teknikere til at kigge på det i stedet. En geninstallering tager lidt tid, men løser næsten altid problemet med at ens Mac går i stå under opstart. Hvis det ikke virker kan der være problemer med din Macs hardware – i så fald kan du næppe løse det selv og bør under alle omstændigheder kontakte en kyndig Mac reparatør.

Sådan starter du en reinstallering

  • Tænd din Mac
  • Hold command/cmd og R knapperne nede samtidigt
  • Vælg muligheden til geninstallation af MacOS
  • Følg vejledningen på skærmen

Mac vil ikke tænde

Søg professionel hjælp

Hvis du vil være sikker på at det hele gøres ordentligt, anbefaler vi dig at indlevere din Mac på et af vores værksteder. Det er som regel en opgave vi kan løse hurtigt, så du får hurtigt din computer tilbage igen.