Kan man selv reparere sin MacBook?

Kan man selv reparere sin MacBook?

Kan man selv reparere sin MacBook? 1920 1280 GladTeknik A/S

Er det muligt selv at reparere sin MacBook? Det spørgsmål stilles af flere på nettet og med god grund. For hvis du selv kan reparere din MacBook, når den går i stykker, så kan du muligvis spare nogle penge. Eller hvad? Det ser vi nærmere på i dag.

Derfor ønsker nogle selv at reparere deres MacBook

Selv at stå for reparationer, uanset om det er reparation af en MacBook, skift af vinterdæk på bilen, male soveværelset eller noget helt andet, overvejer nogle at gøre.

Den primære fordel er, at der kan spares penge, også selvom der skal bruges en masse tid og energi. Andre gør det selv, fordi de ikke har tillid til den lokale reparatør, og nogle har bare svært ved at overlade den slags til andre.

Det er alt sammen forståeligt, men det er langt fra alle reparationer, det giver mening, selv at stå for, især når det kommer til din MacBook. For mange alvorlige skader er svaret klart, at du ikke selv kan reparere din MacBook, da det enten er for kompliceret, kræver specialudstyr eller der er stor risiko for at lave yderligere skader.

Apple gør det desuden svært selv at reparere deres produkter, for det kræver oftest en ekspert at gøre det ordentligt.

Hvis du insisterer på at undersøge mulighederne for selv at reparere, findes der vejledninger på internettet i forskellig kvalitet. Her kan du finde de enkelte trin i reparationen og så følge dem, naturligvis forudsat du har det rette udstyr og arbejdsmiljø.

Hos GladTeknik arbejder vi blandt andet i et antistatisk miljø så der ikke opstår kortslutninger; det har de færreste mulighed for derhjemme.

Derfor fraråder vi folk at selv reparere deres MacBooks

Vi er som reparatør med landets højeste kundetilfreds naturligvis interesserede i at hjælpe endnu flere med at reparere deres computere. Men det er faktisk slet ikke derfor, vi fraråder folk selv at kaste sig ud i at reparere en MacBook.

De primære årsager er, at risikoen for yderligere skader er høj, hvis man ikke er ekspert.

Kortslutninger, knækkede komponenter, fejlkøb af hardware, forkert montering osv. er potentielle farer ved en reparation. Næsten hvert Apple-produkt skal adskilles, repareres og samles på sin egen måde. Det er derfor mere komplekst, end man lige skulle tro. Eksempelvis findes der artikler på nettet, hvor folk alligevel har gjort det selv med det resultat, at de har gjort det helt forkert.

Vi har f.eks. set en bruge en støvsuger til at lave en indvendig rensning af en MacBook. Det må du aldrig nogensinde gøre, da det kan kortslutte hele computeren. Det illustrerer godt, hvor slemt det kan gå, hvis man som privat forbruger blot følger en tilfældig vejledning på nettet uden egentligt at vide, om det er den korrekte og sikre fremgangsmåde.

Hvis der opstår ekstra skader under en reparation, bliver den endelige reparation dyrere. Derfor anbefaler vi, at du indleverer din MacBook til en grundlæggende fejlsøgning hos os og får et uforpligtende tilbud.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias