Kan man selv reparere sin MacBook?

Kan man selv reparere sin MacBook?

Kan man selv reparere sin MacBook? 1920 1280 GladTeknik A/S

Er det muligt at reparere en MacBook selv? Det spørgsmål stilles af flere på nettet, og med god grund. For hvis man selv kan reparere sin MacBook når den går i stykker, så kan man jo muligvis spare nogle penge. Eller hvad? Det ser vi nærmere på i dag.

Derfor ønsker nogle af reparere deres MacBook selv

At selv stå for reparationer uanset om det er reparation af en MacBook, skift af vinterdæk på bilen, male soveværelset eller noget helt andet, kan for nogle være en opgave som man overvejer at gøre selv. Den primære fordel er at der potentielt kan spares nogle penge, også selvom der skal bruges en masse tid og energi på det. Andre ønsker at gøre det selv, fordi de ikke har tillid til den lokale reparatør, og nogle har bare svært ved at overlade den slags til andre. Det er altsammen forståeligt, men det er langt fra alle typer reparationer der giver mening at udføre selv, især når det kommer til ens MacBook. For mange alvorlige skader er svaret klart at man ikke kan reparere sin MacBook selv, da det enten er for kompliceret, kræver specialudstyr eller der er for stor risiko for at lave yderligere skader på computeren. Apple gør det desuden notorisk svært at reparerer deres produkter på egen hånd, så det kræver oftest en ekspert for at gøre det ordentligt.

Hvis man insisterer på at undersøge mulighederne for at reparere selv, findes der vejledninger på internettet i forskellig kvalitet. Her kan man finde de enkelte trin i reparationen og så følge dem, forudsat man har det rette udstyr og arbejdsmiljø naturligvis. Hos GladTeknik arbejder vi blandt andet i et anti-statisk miljø så der ikke opstår kortslutninger under reparationen – noget som de færreste har mulighed for at sikre derhjemme.

Derfor fraråder vi folk at selv reparere deres MacBooks

Vi er som computer reparatør med landets højeste kundetilfreds naturligvis interesserede i at hjælpe endnu flere med at reparere deres computere. Men det er faktisk slet ikke derfor at vi fraråder folk at selv kaste sig ud i en MacBook-reparation. De primære årsager til denne anbefaling er faktisk at risikoen for yderligere skader er høj, såfremt man ikke er ekspert. Kortslutninger, knækkede komponenter, fejlkøb af hardware, forkert montering osv. er alle potentielle farer ved en reparation. Næsten hvert Apple-produkt skal adskilles, repareres og samles på sin egen unikke måde, så det er derfor mere komplekst end man lige skulle tro. Eksempelvis findes der artikler på nettet, hvor folk alligevel har gjort det selv med det resultat at gøre det helt forkert. Vi har f.eks. set en bruge en støvsuger til at foretage en indvendig rensning af sin MacBook, et tiltag som man aldrig nogensinde må gøre og som kan kortslutte hele computeren. Det illustrerer rigtig godt, hvor slemt det kan gå, hvis man som privat forbruger blot følger en tilfældig artikel eller vejledning på nettet uden egentligt at vide om det der står er den korrekte og sikre fremgangsmåde.

Hvis først der opstår ekstra skader under en reparation, bliver den endelige reparation endnu dyrere. Derfor anbefaler vi klart at du blot indleverer din MacBook til en grundlæggende fejlsøgning hos os og derefter får et uforpligtende tilbud. Hvis du opretter en sag på vores hjemmeside, har du desuden mulighed for at indlevere din computer uden forudgående aftale.