Computerskærm blinker – sådan får du det løst

Computerskærm blinker – sådan får du det løst

Computerskærm blinker – sådan får du det løst 1920 1280 GladTeknik A/S

Der findes mange forskellige skærmproblemer. Nogle er mere generende end andre, men en af de mest irriterende er når ens computerskærm blinker. I dagens blogindlæg ser vi på denne fejltype og hvordan du får det udbedret.

Når computerskærmen blinker

Hvis du oplever at din computers skærm blinker enten konstant eller nogle gange, er det noget du bør få udbedret snarest muligt. Både for at undgå at din skærm eller computer får yderligere problemer eller skader, men også for at undgå overanstrengelse af dine øjne. Når skærmen blinker kan det skyldes en række forskellige ting, og medmindre fejlen skyldes at skærmkablet sidder løst (ved eksterne skærme), så er årsagen ofte noget man først finder frem til ved en udvidet fejlsøgning.

Sådan løser du det

Hvis din skærm blinker kan du eventuelt forsøge nogle ting selv. Ofte er det dog nødvendigt at reparere skærmen, hvilket i så fald vil kræve at du indleverer den til os.

Tjek for løse forbindelser

Hvis der er tale om en ekstern skærm, enten til en stationær computer eller hvis du bruger en ekstern skærm til din bærbar, så tjek først om der eventuelt skulle sidde et løst kabel. Tjek også gerne om der kan være støv eller skidt i stikket. Det kan også ske, at noget i selve dit kabel er blevet bøjet og derfor ikke fungerer optimalt.

Opdater drivere

Du kan også tjekke om der er tilgængelige driver-opdateringer i Windows Update eller eventuelt prøve at hente den seneste driver til dit grafikkort fra producentens hjemmeside.

Test en anden skærm

Hvis du har adgang til en anden skærm, kan du med fordel teste om denne virker med din computer, gerne også hvor du tjekker både dit normale skærmkabel og et alternativt kabel. Denne test fortæller dig om problemet ligger i selve skærmen, dit skærmkabel eller din computer. Denne oplysning kan bruges til bedre at finde frem til problemets kerne. Hvis skift af kabel løser problemet, er det sandsynligvis kablet der er fejlbehæftet og bør udskiftes.

Hvis du har en bærbar computer hvor den indbyggede skærm blinker, så kan du naturligvis ikke foretage ovennævnte tests. I så fald kan du kun prøve at opdatere drivere og ellers indlevere den til reparation hos os. Ved bærbare computer ser vi jævnligt at det lille kabel inde i computeren som er forbundet til den indbyggede skærm er slidt, knækket eller på anden vis er beskadiget og derfor skal udskiftes. Nogle gange er det også nødvendigt at reparere eller udskifte selve den indbyggede skærm – det varierer fra sag til sag.

Brug for hjælp til din skærm?

Vores hold af dygtige og specialiserede computerteknikere står klar til at hjælpe dig. Det gælder både hvis du har et problem med din skærm eller hvis din computer har andre problemer. Blot opret din sag her på vores hjemmeside og indlever din computer, så kigger vi på den for dig.