Computerskærm blinker – sådan får du det løst

Computerskærm blinker – sådan får du det løst

Computerskærm blinker – sådan får du det løst 1920 1280 GladTeknik A/S

Der kan opstå flere forskellige problemer med en skærm. Nogle er mere generende end andre, men en af de mest irriterende er, når skærmen blinker. I dagens blogindlæg ser vi på denne fejltype og hvordan du får det udbedret.

Når computerskærmen blinker

Hvis din computers skærm blinker enten konstant eller nogle gange, bør du få det udbedret snarest muligt; både for at undgå at din skærm eller computer får yderligere problemer eller skader, men også for at undgå at overanstrenge dine øjne. Når skærmen blinker, kan det skyldes en række forskellige ting, og medmindre fejlen skyldes, at skærmkablet sidder løst (ved eksterne skærme), er årsagen ofte noget, man først finder frem til ved en udvidet fejlsøgning.

Sådan løser du det

Hvis din skærm blinker, kan du eventuelt forsøge nogle ting selv. Ofte er det dog nødvendigt at reparere skærmen, hvilket vil kræve, at du indleverer den til os. Nederst i dette indlæg finder du et link til siden, hvor du kan oprette en sag hos os.

Tjek for løse forbindelser

Hvis der er tale om en ekstern skærm, enten til en stationær computer eller en ekstern skærm til din bærbare, så tjek først om der eventuelt skulle være et løst kabel. Tjek også gerne om der er støv eller skidt i stikket. Det kan også være, at noget i selve dit kabel er blevet bøjet og det derfor ikke fungerer optimalt.

Opdater drivere

Du kan også tjekke, om der er tilgængelige opdateringer til drivere i Windows Update eller eventuelt prøve at hente den seneste driver til dit grafikkort fra producentens hjemmeside.

Test en anden skærm

Hvis du har adgang til en anden skærm, kan du med fordel teste om denne virker med din computer. Du må gerne tjekke både med dit normale skærmkabel og med et alternativt kabel. Denne test fortæller dig, om problemet ligger i selve skærmen, i dit skærmkabel eller i din computer. Denne oplysning kan bruges til bedre at finde frem til problemets kerne. Hvis skift af kabel løser problemet, er det sandsynligvis kablet, der er fejlbehæftet og bør udskiftes.

Hvis du har en bærbar computer, hvor den indbyggede skærm blinker, kan du naturligvis ikke lave ovennævnte tests. Du kan kun prøve at opdatere drivere og ellers indlevere den til reparation hos os.

Ved bærbare computer ser vi jævnligt, at det lille kabel inde i computeren, som er forbundet til den indbyggede skærm, er slidt, knækket eller på anden vis er beskadiget og derfor skal udskiftes. Nogle gange er det også nødvendigt at reparere eller udskifte selve den indbyggede skærm. Det varierer fra sag til sag.

Brug for hjælp til din skærm?

Vores hold af dygtige og specialiserede teknikere er klar til at hjælpe dig. Det gælder både hvis du har et problem med din skærm, eller hvis din computer har andre problemer. Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias