6 yderligere tastaturgenveje til Windows

6 yderligere tastaturgenveje til Windows

6 yderligere tastaturgenveje til Windows 4272 2848 GladTeknik A/S

6 yderligere tastaturgenveje til Windows

Som bruger af Windows kender du sikkert de mest populære tastaturgenveje såsom Windows-tast + D til at minimere alle vinduer for at komme til skrivebordet eller Alt + Tab til at skifte mellem åbne programmer.

Disse tastaturgenveje er nyttige, men der er flere – mindre kendte – genveje, der kan øge din produktivitet og effektivitet på en Windows-computer.

I dette indlæg udforsker vi seks yderligere tastaturgenveje til Windows, du måske ikke kender.

6 yderligere tastaturgenveje til Windows 2

Windows-tast + L

Windows-tast + L: genvejen hjælper med at sikre dine oplysninger og beskytter din computer, når du forlader skrivebordet. Ved at trykke på Windows-tasten og L samtidigt låser du din computer og tvinger den til at gå til loginskærmen. Det er nyttigt, når du forlader computeren men vil sikre filer og data.

Windows-tast + Shift + S

Windows-tast + Shift + S: Hvis du nogensinde har brug for at tage et billede af en bestemt del af skærmen, er denne genvej nøglen. Ved at trykke på Windows-tasten, Shift og S samtidigt kan du bruge Windows’ klippeværktøj til at vælge og kopiere et hvilket som helst område af skærmen. Du fanger hurtigt det, du har brug for, og som du evt. vil dele.

Windows-tast + E

Windows-tast + E: Hvis du vil åbne Windows Stifinder hurtigt og nemt, er denne genvej perfekt. Ved at trykke på Windows-tasten og E samtidigt åbnes Stifinder. Du har øjeblikkelig adgang til filer og mapper. Du kan uden videre navigere gennem dit filsystem, oprette nye mapper eller finde specifikke filer mv.

Windows-tast + I

Hvis du vil åbne Windows Indstillinger uden at skulle navigere gennem forskellige menuer, sparer denne genvej tid. Ved at trykke på Windows-tasten og I samtidigt åbnes Indstillinger. Her kan du tilpasse forskellige systemindstillinger, herunder netværk, lyd, skærm og meget mere.

Windows-tast + Shift + venstre eller højre piletast

Med denne genvej kan du flytte dine åbne vinduer fra en skærm til en anden; det forudsætter selvfølgelig, at du bruger flere skærme. Du kan hurtigt organisere dem på din primære skærm. Ved at trykke på Windows-tasten + Shift + Venstre piletast flyttes det aktive vindue til den tilstødende skærm til venstre, mens Windows-tasten + Shift + Højre piletast flytter det til den tilstødende skærm til højre. Det gælder også for pil op og pil ned.

Windows-tast + . (punktum)

Windows-tast + . (punktum): genvejen er nyttig, hvis du vil indsætte emojis eller specielle tegn i dokumenter eller e-mails. Ved at trykke på Windows-tasten og punktum samtidigt åbnes Windows indbyggede emoji-panel. Du kan søge efter og indsætte forskellige emojis og specielle tegn direkte i din tekst. Det er en hurtig og nem måde at tilføje kreativitet og udtryk til f.eks. e-mails uden at lede efter emojis på internettet.

Konklusion

Brug og væn dig til genvejene. De er værdifulde værktøjer i dagligdagen. Held og lykke med at opdage og udnytte de mange funktioner og muligheder, Windows tilbyder!

Vil du lære flere genveje at kende, har du her et blogindlæg om 5 genveje i Windows.

Har du problemer med dit tastatur, og vil du have GladTeknik til at afhjælpe dem, skal du bare oprette en sag på hjemmesiden og derefter indlevere det på vores værksted, så kigger vi på det.

Du kan også kontakte os via vores kontaktformular, så vurderer vi opgaven og giver dig et uforpligtende tilbud.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias