Ris til at tørre PC

Ris til at tørre PC

Ris til at tørre PC 2560 1707 GladTeknik A/S

Ris eller myte?

Vi har nok alle hørt, at hvis man taber telefonen i kummen eller spilder et glas vand i den bærbare, så skal den lægges i ris. Dette er en myte og kan gøre mere skade end gavn. Vi vil i dette blogindlæg forklare myten, og hvorfor man ikke skal følge den. Vi vil også forklare, hvad man i stedet kan gøre. Og vi vil forklare, hvorfor man ikke skal bruge ris til at tørre elektronikken.

Hvorfor er det ikke en god ide? 

Ris opsuger vand, men hvorfor er det så ikke en god idé at bruge ris?

Når man putter den i ris, kan der fx snige sig små korn og støv med ind, og det gør mere skade, end det gavner. Derudover vil ris ikke kunne tørre komponenter inde i enten telefonen eller PC’en. Støvet fra risen vil også gøre det umuligt at få luft igennem til elektronikken, som er en bedre måde at få tørret sin elektronik.  

Hvad skal man i stedet gøre? 

Vi anbefaler, at man hurtigt tager strømmen fra den elektronik, der er kommet væske i, og hvis man har muligheden for det, tager den til en reparatør, der kan køre en ultralydsrens, så man kan få fjernet væsken på udsatte komponenter. Dette kan GladTeknik hjælpe med. Du kan læse mere om det her.

Har man ikke mulighed for en ultralydsrens, er der stadig andet, man kan gøre. Det bedste er at få airflow igennem computeren, helt normalt airflow. Dette kan godt tage lang tid, men det er vigtigt at man venter, til computeren eller telefonen er helt tør.

Derudover er der andre ting, man kan gøre så som silikat-pakker; de gør det samme, som ris burde gøre, men uden små korn og andet, der sniger sig ind i elektronikken. Herudover kan man tørre sin PC eller telefon af med en tør mikrofiberklud. 

Hos GladTeknik anbefaler vi dog, at du så hurtigt som muligt får din PC eller telefon til en reparatør, så som os, så du kan få analyseret skaden og få renset computeren. Er der sket skade på elektronikken, kan vi også hjælpe, hvis der skulle være behov for at udskifte hardware.
 

 

Har din PC fået væske? Du kan kontakte os her eller oprette en sag med det samme.  

 

 

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias