Hvorfor du skal have en PC rens

Hvorfor du skal have en PC rens

Hvorfor du skal have en PC rens 1444 764 GladTeknik A/S

Hvorfor du skal have renset din PC

Med stigende el- og energipriser leder vi allesammen efter måder at spare penge på. Noget af det du bruger meget energi på, er din PC. En måde at sørge for, at din PC ikke kræver unødvendig strøm, er at sørge for, den ikke er fyldt med støv.   

Hvorfor skulle en PC-rens hjælpe? 

En PC regulerer selv, hvor meget strøm den skal bruge. Den indstiller sig selv efter behov. Strømreguleringen vil umiddelbart være til din fordel, men i disse – hidtil usete – tider er energipriserne tårnhøje. Dette betyder, at hvis din computers køler er fyldt med støv, skal den bruge flere kræfter på at køle den ned, når du bruger den. Dette er gældende for de fleste i vores digitale tidsalder. Det er en god ide at spare, hvor du kan; det kan du blandt andet gøre ved at sørge for, at din PC har rene luftveje, da den så vil bruge mindre strøm. Dette er et af de skridt, vi klart anbefaler, du tager for at spare penge i det lange løb.

Der er stadig mere, du kan gøre.   

Skiftning af kølepasta 

Vil du sikre dig, at din PC kører optimalt og at den ikke skal bruge ekstra kræfter på at køle computeren, skal vi sikre os, at alting spiller. Men hvad er kølepasta og hvorfor skal det skiftes?

Kølepasta er en termisk forbindelse. Det er en form for klister, som sidder mellem dine køleelementer og dine komponenter i PC’en. Kølepastaens job er at sikre, at der ikke er luft mellem køle-elementet og radiatoren, da luften tager varmen. Derudover spreder kølepastaen varmen jævnt på radiatoren.  

Ligesom alt andet kan kølepasta blive for gammelt og blive mindre effektivt. Efter få år bliver kølepasta for gammelt og krakelerer, og så falder effektiviteten drastisk. Dette kan medføre, at din computer – ligesom ved en beskidt computer – bruger mere strøm end nødvendigt på at køle computeren.  

Spare penge?

Disse ting vil være med til at spare penge i det lange løb. Rensning og udskiftning af kølepasta på PC’en er begge ting, vi kan hjælpe dig med. Vi vil klart anbefale, at du får kigget på disse to ting for at spare penge i disse pressede tider. En af de måder, du kan tjekke om din PC har behov for rensning og/eller udskiftning af kølepasta, er om PC’en larmer, bliver varm eller er blevet langsom – evt. alle tre ting på samme tid.  

Skal du have vores hjælp til at sikre dig, at din PC ikke opkræver unødvendige penge til energi, kan du kontakte os om en PC-rens eller oprette en sag med det samme.  

 

Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan du renser din PC, har vi et blogindlæg om det, som du finder nedenfor. Her kan du med fordel også se videoen:

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias