GladTekniks grønne linje

GladTekniks grønne linje

GladTekniks grønne linje 1080 1080 GladTeknik A/S

Hos GladTeknik tænker vi meget over miljøet og prøver så vidt muligt at opretholde en grøn linje. Vi bestræber os på at gøre op med ”brug og smid væk-kulturen”, da det er et problem både for vores klima, vores miljø og vores natur. I dagens blogindlæg dykker vi ned i, hvordan vi tænker den grønne linje ind over vores virksomhed i dag.

Reparation frem for ny PC

Hos GladTeknik opfordrer vi alle til at prøve at få repareret computeren i stedet for blot at købe ny. Produktionen af en ny computer er en meget tung belastning i klimaregnskabet. Det kræver ca. 1,5 kg. råstoffer og udleder omkring 250 kg. CO2 pr. computer. Vi hører tit folk stille spørgsmål ved, om det overhovedet kan betale sig at reparere computeren, og til det kan vi kun svare “ja”.

I langt de fleste tilfælde kan du få fordoblet din computers levetid, da det ofte er små ting, som blot skal repareres eller udskiftes, før din computer kan leve videre. Du sparer som regel også en del penge på reparation frem for køb af ny – selvfølgelig med forbehold for reparationens omfang. Hos GladTeknik har vi prøvet på at gøre det så let som muligt at få repareret computeren.

Du skal blot oprette en sag på vores hjemmeside og indlevere den til vores værksted i Hvidovre. Dernæst kommer vi med et konkret tilbud på reparationen og klarer resten.

Opgradér din computer

Mange tror, at når deres computer er begyndt at blive markant langsommere eller vise andre former for skavanker, er den eneste løsning at få anskaffet en ny. Dog skal der ofte ikke mere til end blot en opgradering af nogle dele. Det er nemlig en god måde at få den til at holde endnu flere år, hvilket både er mere økonomisk og miljøvenligt end at købe en helt ny. Med en opgradering af din computer erstatter vi ældre kernekomponenter med nyere og forbedrede versioner. Det kan resultere i forbedring af lagerkapacitet, hastighed, lyd, grafik osv. Du får dermed en computer, som stort set er så god som ny ved blot at udskifte nogle dele. 

Lad os opkøbe din gamle PC

Har du en eller flere gamle computere derhjemme, som du ikke bruger, kan du med fordel overveje at sælge den til os. Vi har hos GladTeknik udviklet en service, hvor vi opkøber gamle og aflagte computere. Vi opkøber alle typer computere og har især interesse i væskeskadede eller tabte computere, som er under fem år. Denne service bidrager til at formindske vores CO2 aftryk og er dermed både en fordel for dig, os og ikke mindst miljøet. Alt du skal gøre er at indlevere din computer på vores værksted i Hvidovre eller sende den med posten. Dernæst vurderer vi, hvad din gamle computer er værd og giver et konkret tilbud. Hvis du vælger at takke “ja” til tilbuddet, overfører vi det aftalte beløb direkte til din konto, som du vil modtage indenfor 24 timer på en hverdag.

Prisen varierer fra sag til sag, fordi der er stor forskel på stand, model, alder og type. Denne service gør det altså muligt at opretholde et grønt perspektiv på din aflagte computer.

Skrot elektronik forsvarligt

Elektronisk skrot er ikke godt for miljøet og det er dermed meget vigtigt at sørge for, at din aflagte computer får nyt liv og genbruges i det omfang, det er muligt. Du må fx aldrig smide elektronik ud sammen med det almindelige affald. En computer indeholder fx metaller, komponenter og materialer som batterier, kviksølv, bly og PVC, der alle er miljøskadelige stoffer og skal sorteres forskelligt. Derfor skal du altså sørge for at lægge din computer i bunken med elektronikaffald, så alle dele kan blive bortskaffet forsvarligt. 

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias