Google Analytics 4

Google Analytics 4

Google Analytics 4 2560 1440 GladTeknik A/S

Hvad er Google Analytics 4?

Google Analytics 4 (GA4) er den nyeste version af Analytics. Denne nye version af Analytics har været længe undervejs og fra juli 2023, vil der ikke længere være samme understøttelse for ældre versioner af Analytics, så som Analytics 3.

Udover dette er der både nye funktioner og opdaterede funktioner fra Analytics 3, som skulle gøre det lettere at lære sin kunde at kende.

Hvorfor skifte til Google Analytics 4?

Du vil lære din kunde bedre at kende, universal-understøttelsen blive reduceret efter juli 2023 på gamle versioner af Analytics, og der kommer en masse nye funktioner til GA4.

“Information om dine brugere” betyder, at du får mere information om den rejse, dine brugere foretager på din side. Herunder kan du se, hvilke andre funktioner GA4 bringer:

    • For fremtiden vil der være mulighed for at hente hændelsesbaserede data i stedet for sessionsbaserede data. Det betyder at du får mulighed for at hive data fra specifikke brugerinteraktioner. Dette kan eksempelvis være klik på links. Ønsker du mere information om hvad “hændelser” er, kan du læse mere her på Googles side om hændelser.
    • Der kommer nye privatlivsindstillinger, som gør det muligt at lave visse målinger uden behov for cookies.
    • Der vil for fremtiden blive indsamlet data fra websites og apps. Formålet er at give et bedre indblik i brugerrejsen.
    • Der vil blive stillet et prognoseværktøj til rådighed, så du kan få vejledning uden behov for komplekse modeller.
    • Du vil få mulighed for at integrere medieplatforme for at få mere relevante data.

Hvordan skifter jeg til Google Analytics 4?

For at skifte til GA4 skal du i forvejen have en Analytics-konto. Du kan oprette en konto på Google Analytics’ side via din allerede eksisterende Googlekonto. Har du heller ikke en Googlekonto, kan du oprette en. Derefter kan du finde Analytics 4 i dit administratorværktøj; det kan findes i bunden af Analytics ovre i venstre side.

Tilgængelighed

Google Analytics 4 er tilgængelig for de fleste platforme. Hvis du har et CMS, fx WordPress eller Squarespace, kan du sikkert skifte til GA4. For at finde ud af om dit CMS understøtter Analytics 4, kan du tjekke den liste, der åbnes, når du klikker på dette link.

Vil du at læse mere om Google Analytics 4, åbner dette link Googles egen side om emnet i et nyt faneblad.

Skal vi hjælpe dig med Google Analytics 4, kan du kontakte os via kontaktformularen..

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias