Tips før du køber ny computer

Tips før du køber ny computer

Tips før du køber ny computer 1707 2560 GladTeknik A/S

Hvad skal den bruges til?

Overvejer du at købe en ny computer? Du har nok allerede en idé om, hvad du skal bruge den nye computer til. Men inden du tager ud og køber en, skal du tjekke, om den kan alt det, du skal bruge den til, eller om du ender med at køber en computer, som er alt for dyr i forhold til dit behov.

Skal computeren bruges til skole eller arbejde, er det nok IKKE en god ide at købe en stationær computer, da den skal transporteres rundt. Nedenfor kan du se en nogle få forslag, du kan overveje at tjekke, inden du køber en ny computer.

  • Computeren skal holde strøm i lang tid. Dette er vigtigt, da du tit, som enten studerende eller medarbejder, vil komme i situationer, hvor du ikke lige er nær en strømkilde og hvor du skal kunne arbejde en hel dag.
  • Skal du bruge computeren til at multitaske på, så som at læse, arbejde og høre musik samtidig? Så er det en god idé at finde en computer med nok RAM og en god CPU.
  • Afhænger dit studie eller job af, at du kan redigere billeder, eller skal du kigge på din computer i mange timer? Så kan det være værd at investere i en computer med en god farvenøjagtighed og en skærm med høj opløsning.

Det er nogle væsentlige punkter men langt fra de eneste. Det kan også være, du arbejder med store filer, så som videoer, og har brug for meget lagerplads. Måske sidder du med store Excelark og har brug for en stor processor, som kan håndtere dem.

Som du sikkert kan se, kan det være en jungle at vide, hvad du skal bruge, og det kan kræve rigtig meget tid, som du måske ikke har. Hvad gør du så? Inden du går ud og bruger mange penge på en ny computer, eller måske ender med at bruge for få penge på en computer, som slet ikke kan alt det, den skal kunne, kan du tage fat i os. Det kan du gøre ved at klikke på knappen “Kontakt os” herunder:

Hos GladTeknik har vi mange års erfaring med computere og kan give vores ekspertise til dig og hjælpe med at finde den helt rigtige computer til præcis det, du skal bruge den til.

Hvor længe skal den holde?

Som computerreparatører har vi unik indsigt i hvilke computere, der tit går i stykker, men også hvilke, der ikke går i stykker. Er det en computer, du ønsker skal holde længe, så kunne det være en god idé at sørge for, at du investerer i en maskine, du vil kunne bruge mange år ud i fremtiden. Det kan du gøre ved måske at investere i en lidt bedre PC, end du havde planlagt, da du så måske vil kunne bruge den i længere tid.

Ikke alle computere skal skiftes ud.

Er grunden til du skal have en ny computer, at den gamle er gået i stykker? Så kan du måske vælge en mere bæredygtig løsning og få repareret den gamle først? Det kan du læse mere om i det blogindlæg, der åbner i en ny fane, når du klikker på dette link. Det kan langt de fleste gange bedre betale sig at få repareret sin computer end at skifte den ud. Det er ofte billigere at udskifte en enkelt lille defekt del end at købe en helt ny maskine.

Er den gamle gået hen og blevet langsom og larmer den? Jamen så kan det være noget så simpelt, som at den skal renses og have ny kølepasta.

Skal computeren forbi os? Så kan du kontakte os eller oprette en sag med det samme ved at klikke på en af knapperne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

     

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias