Forskellen på IMAP og POP3

Forskellen på IMAP og POP3

Forskellen på IMAP og POP3 640 358 GladTeknik A/S

Når du sætter din e-mail op, hvad enten det er Outlook, Apple Mail, Thunderbird eller noget helt andet, skal du undervejs vælge mellem IMAP og POP3. For mange brugere er dette volapyk.

I dette blogindlæg forklarer vi, hvad IMAP og POP3 er, hvad forskellen på dem er, og hvad du bør vælge.

Overordnet set er IMAP og POP3 to forskellige protokoller (protokoller er et andet ord for metoder) til at få adgang til e-mails. De har forskellige muligheder og funktioner.

IMAP – synkronisering mellem enheder

IMAP er den ideelle e-mailprotokol til dig, der vil tjekke e-mails fra flere enheder eksempelvis computere, telefoner, tablets osv. IMAP sørger for at holde enhederne synkroniserede og for at dine e-mails vises på dem alle.

POP3 – download af e-mails til en enkelt enhed

POP3 downloader dine mails til en enkelt enhed. Det betyder, at din indbakke ikke synkroniseres med andre enheder. Det kan også medføre, at en læst eller besvaret e-mail på den ene enhed ikke dukker op på andre enheder. Eksempelvis hvis du har læst e-mailen på din computer, vises den ikke på din telefon.

Skal jeg vælge IMAP eller POP3?

Det er som regel IMAP, der er den bedste mulighed, og den vi anbefaler. Det skyldes, at IMAP fungerer bedst, når du tjekker e-mails fra flere forskellige enheder. Hvis du ikke har behovet lige her og nu, kan det være rart at have muligheden senere.

Den primære fordel ved POP3 er at spare plads, da e-mails ikke ligger lagret på alle enheder. Dog kan du med IMAP indstille, hvor meget du ønsker at hente ned på enhederne og dermed kan du spare plads. Nogle argumenterer for, at POP3 er mere sikkert, fordi e-mails ikke er lagret på en central server eller er fordelt på flere enheder, men der findes bedre måder at beskytte din indbakke på.

IMAP er den foretrukne protokol i de fleste tilfælde.

Har du brug for hjælp til mail?

Vi hjælper dagligt kunder med at sætte e-mail op, vi retter fejl i forbindelse med e-mails, vi hjælper med Outlook mv. Hvis din e-mail ikke fungerer, kan vi hjælpe dig.

Du skal bare kontakte os via vores kontaktformular, så vurderer vi opgaven og giver dig et uforpligtende tilbud.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias