Spotifys AI DJ

Spotifys AI DJ

Spotifys AI DJ 2560 1440 GladTeknik A/S

Spotifys AI DJ

Spotify debuterer med en teknologi, de kalder en AI DJ. AI er en forkortelse for det engelske/amerikanske ”artificial intelligence”, det vil sige kunstig intelligens. AI DJ kan lære din musiksmag så godt at kende, at den kan vælge musik for dig. Den vil gennemse dine nuværende og tidligere playlister for at indsamle data og derefter komme med forslag til, hvad du kunne tænke dig at lytte til nu.

Sådan fungerer den

Ved at lære dig at kende gennem din musik vil AI DJ lære din musiksmag at kende. Derefter scanner den det nyeste, nostalgiske og det, du har på “repeat”, for at give dig den mest personlige lytteoplevelse.

Spotify

Ved hjælp af Spotifys teknologi, der personaliserer indholdet, vil AI DJ give dig en ”lineup” af musik, som den “ved”, du kan lide. Spotify vil bruge en teknologi kaldet ”generativ AI” gennem OpenAI teknologi. Det vil hjælpe Spotifys musikredaktører og AI DJ til at give dig information om den musik, du lytter til.

Hvornår udkommer AI DJ i Danmark?

I USA og Canada er AI DJ i en betaversion udgivet for Premium-brugere. Den er endnu (10. maj 2023) ikke kommet til det danske marked.

Vil du at læse mere om Spotify og AI Dj, kan du gøre det her:

https://newsroom.spotify.com/2023-02-22/spotify-debuts-a-new-ai-dj-right-in-your-pocket/

Vil du lære mere om AI, anbefaler vi vores blogindlæg om Mulighederne ved ChatGPT
______________________________________________________________________________

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias