Så ofte bør du skifte batteri i din bærbare

Så ofte bør du skifte batteri i din bærbare

Så ofte bør du skifte batteri i din bærbare 640 426 GladTeknik A/S

En ofte overset optimering, som har stor indflydelse på din bærbare computer, er et batteriskifte.

Alt for mange vælger at kassere deres bærbare computer, når den har nogle år på bagen og ikke længere fungerer så hurtigt, som da den var ny og heller ikke holder strømmen lige så godt. Måske har du selv en sådan computer, hvor du oplever, at den meget hurtigt løber tør for strøm, eller at den er blevet langsom med tiden.

Heldigvis kan det løses, og med et batteriskifte kommer du langt. Det helt store spørgsmål, vi ofte bliver stillet, er, hvor ofte man skal skifte batteri i sin bærbare computer.

Hvor ofte skal man skifte batteri i sin bærbare?

Det er svært at give et enkelt svar på, da det vil variere fra computer til computer. Der er flere ting, der varierer fra de forskellige modeller, mærker og forbrugsmønstre. Ting som kvaliteten af computeren, den oprindeligt forventede levetid på batteriet, hvad computeren er blevet brugt til gennem årene osv. har en del at sige.

Så for nogle bærbare computere vil det måske være aktuelt at skifte batteriet hver fjerde år, for andre oftere og for nogle sjældnere.

I stedet for at gå efter et fastlagt interval bør du i stedet se på en række tegn på computeren, der kan indikere, at et batteriskifte er nødvendigt. Det er eksempelvis at:

  • Batteriet ikke holder strømmen
  • Computeren arbejder langsommere
  • Batteriindikatoren viser “Replace soon” eller lignende
  • Computeren eller skærmen slukker automatisk, trods der stadig er strøm på batteriet
  • Batteriet kan ikke lade fuldt op
  • Batteriet er hævet (skal straks skiftes, da det kan gå i brand!)

Kan det betale sig at skifte batteri i en gammel bærbar?

Ja, i allerhøjeste grad. Ofte er en simpel ting som batteriskifte, en af de reparationer, som kan gøre absolut mest for din gamle bærbare. Batteriet er en væsentlig del af din bærbare computer, og hvis det ikke fungerer optimalt, fungerer din computer heller ikke optimalt. Derfor ses det ofte, at et batteriskifte ikke blot løser problemer med strøm, men også gør computeren betydeligt hurtigere.

Er computeren meget gammel, vil det være relevant også at udskifte harddisken med en nyere model. Dette vil også optimere computeren betydeligt. Det ses ofte, at udskiftning af både batteri og harddisk i ældre computere, får dem til at føles som nye igen målt på ydeevnen.

Samtidigt er disse reparationer både billige og hurtige at udføre, hvilket gør, du både sparer tid og penge samt at du har båret dig bæredygtigt ad. Har du brug for det, er vores specialiserede computer-teknikere naturligvis klar til at hjælpe dig.

Du skal bare oprette din sag her på vores hjemmeside og derefter indlevere din computer, så tager vi et kig på den.

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias