Kan en ødelagt computerskærm repareres?

Kan en ødelagt computerskærm repareres?

Kan en ødelagt computerskærm repareres? 1920 1280 GladTeknik A/S

Skærmen er en af de mest iøjefaldende dele på en computer, da det er dén vi kigger ind i når computeren er i brug. Skærme er dog også ret sensitive og kan let få skader eller gå i stykker. Når det sker vælger nogle at smide computeren ud og købe en ny. Men det er faktisk slet ikke nødvendigt. Lad os forklare hvorfor.

Typiske skærmproblemer

Nogle af de mest udbredte skærmproblemer vi oplever og hjælper med er ting som:

  • At skærmen ikke vil tænde, selvom computeren er tændt
  • Farver eller streger på skærmen
  • Pixel fejl
  • Fysiske skader
  • Indvendige luftbobler eller kondens
  • Hængsler der er knækket
  • Støv, skidt eller insekter der sidder fast
  • Forvrænget billede eller skærmbillede der er vendt på hovedet
  • At skærmen kun virker hvis den ikke er åbnet helt (bærbare computere)

Især bærbare computere og deres skærme er ekstra udsatte fordi de kontinuerligt bliver flyttet og rørt.

Hængslet i min bærbars computerskærm er knækket

Hvis hængslet der holder skærmen på din bærbare computer fast er knækket, vil skærmen ofte sidde løst eller slet ikke virker. Hvis det er tilfældet for din bærbare computer, har du måske fået at vide at det ikke kan repareres. Det er dog ikke helt korrekt. Det kan nemlig godt repareres med det rette udstyr i rigtig mange tilfælde. Hos GladTeknik reparerer vi ofte bærbare computerskærme hvor hængslet er knækket. Det gør vi med noget specielt materiale, der gør det muligt at genskabe det ødelagte og på den måde få computeren tilbage i tip-top stand.

Vi vil ikke anbefale at du selv kaster dig ud i en sådan reparation. Indlever den i stedet hos os, så undersøger vi den og giver dig et uforpligtende tilbud.

Reparation af hængsel til computerskærm

Computerskærm med flimmer eller farver

Et udbredt problem med computerskærme er enten flimmer eller farver. Farverne kan både være enkelte striber eller et komplet lag af farve henover skærmen. Det er forstyrrende, men heldigvis noget der ofte kan repareres. Tit er der tale om et slidt eller defekt kabel inde i computeren og andre gange er det selve skærmen der er fejlbehæftet (og i så fald skal skiftes ud).

computerskærm fejl

Bærbare skærme der kun virker hvis de ikke er helt åbnede

Nogle gange får vi indleveret computere til reparation, hvor skærmen kun virker hvis den ikke er helt åbnet. På nogle af dem ser skærmbilledet normalt ud og på andre viser de sig som ovennævnte med flimmer eller farver henover skærmen. Det er i de fleste tilfælde et defekt, beskadiget eller slidt kabel inde i computeren som skal skiftes. Det er både vigtigt at det bliver skiftet med det rette kabel og på den rette måde, for at få den bærbare computer tilbage i funktionel tilstand.

Skærme der ikke vil tænde

Når skærmen til din computer ikke vil tænde kan det skyldes mange forskellige ting. Det er derfor svært at sige på forhånd hvad problemet er, uden at have set den. Men det kan både være et problem med hardwaren eller softwaren. Hardware-problemer kan være en indvendig defekt, et beskadiget kabel eller lignende. Software-problemer derimod kan være en fejl i styresystemet, et driver-problem eller lignende. For at løse dit problem, vil vi have behov for at se på enheden så vi kan foretage en grundig fejlsøgning.

Macbook vil ikke tænde

Ødelagt glas i skærmen

Hvis glasset i din computerskærm er ødelagt, eksempelvis ridser eller at det er flækket, kan det i nogle tilfælde repareres ved at udskifte glasset. Det afhænger helt af hvilken skærm og computer der er tale om og hvor dyb skaden er. I nogle tilfælde skal selve skærmen (ikke kun glasset) skiftet.

ødelagt skærm

Brug for hjælp til din computer?

Har du problemer med din computerskærm som du ønsker hjælp til? Så kontakt os for et uforpligtende tilbud. Husk at ved indlevering på vores værksted i Hvidovre, får du en grundlæggende håndtering.

Opkøb af brugte computere