Kampen mod køb og smid væk-kultur

Kampen mod køb og smid væk-kultur

Kampen mod køb og smid væk-kultur 1000 667 GladTeknik A/S

Kampen mod køb og smid væk-kultur

Hos GladTeknik er hovedmålet at reparere kundernes elektronik. Vi ser ofte, at folk køber en ny computer i stedet for at få den gamle repareret. Udover at det skader klimaet, er det i de fleste tilfælde også dyrere at købe nyt frem for at få det repareret. Vi ser også i vores branche, at der er en tendens til, at værksteder blot bestiller nye reservedele, hvis de gamle er defekte.

Det gør GladTeknik

At smide defekte dele ud er ikke altid den bedste løsning. Vi kan i mange tilfælde – ved at reparere på komponentniveau – redde enheden og løse problemet.

Det kan være en chip på et bundkort, der er defekt, som nogle værksteder smider ud. Vi undgår unødvendigt spild, og det kan være en billigere løsning end at udskifte reservedelen.

Vores reparationsrate ligger på ca. 99,7%. Vi bestræber os på at reparere alt, hvad vi får ind ad døren, og vi sigter altid mod at blive bedre.

Udover at reparere computere opkøber GladTeknik også gamle computere. Det gør vi af flere årsager. Selvom du tror, din gamle computer bare skal smides ud, kan vi ofte bruge dens dele til fremtidige reparationer. Det betyder, at hvis vi ikke kan reparere, kan vi bruge dele fra de computere, vi har opkøbt. Det er billigere, og det sparer tid for både os og kunden.

Vi tilbyder også computere, vi har sat i stand. Det er brugte eller defekte enheder, som vi har renoveret og gjort klar til salg.

Kampen mod køb og smid væk-kultur

Kampen mod køb og smid væk-kultur

 

Det kan du gøre

Før du køber ny elektronik, har vi nogle tips til, hvordan du kan undgå at bidrage til køb og smid væk-kulturen.

  • Tjek om din elektronik kan repareres: Du tænker måske, at din elektronik ikke kan repareres, men vi har elektronikingeniører, der kan løse selv de mest vanvittige opgaver.
  • Det kan betale sig: I langt de fleste tilfælde kan det betale sig at reparere i stedet for at købe nyt. Det kan være en både mere klimavenlig og billigere løsning.
  • Brug garanti og reklamationsret: Mange er ikke opmærksomme på, at der er garanti og reklamationsret på den elektronik, de har købt., Derfor køber de nyt, når det holder op med at virke. Hvis din elektronik holder op med at virke, bør du undersøge, om du stadig har garanti og reklamationsret.
  • Brug forsikringen: Hvis du ikke længere har hverken har garanti eller reklamationsret, kan du kontakte din forsikring og høre, om den dækker. Vi opfordrer altid til, at du kontakter din forsikring.
  • Køb og sælg brugt: I stedet for at købe nyt kan du måske finde noget brugt i stedet. Det samme gælder, når du skal af med din gamle pc. Du kan sælge den i stedet for at smide den ud. Vi tilbyder både salg og køb af gamle enheder. Ved at købe brugt kan du i mange tilfælde få mere for pengene. I stedet for bare at smide ud kan du sælge din gamle computer og få lidt penge for den i stedet.

Opgøret med køb og smid væk-kulturen er selvfølgelig ikke kun begrænset til elektronik. Det gælder også fx tøj, møbler og andre produkter. Her er der også mulighed for at købe brugt og sælge dit gamle tøj og dine gamle møbler i stedet for at smide det ud.

Yderligere information

Vil du vide mere om computer– og Mac-reparation?

Vil du vide mere om GladTekniks grønne profil?

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias