Phishing beskyt dig selv og dine data

Phishing beskyt dig selv og dine data

Phishing beskyt dig selv og dine data 2560 1707 GladTeknik A/S

Phishing beskyt dig selv og dine data

Phishing er en form for cyberkriminalitet, hvor angriberen sender en falsk e-mail, SMS eller besked via sociale medier, der ser ud som om, den kommer fra en velrenommeret virksomhed eller organisation.

Formålet med phishing er at franarre dig personlige oplysninger, som kan bruges til identitetstyveri, økonomisk svindel eller andre former for misbrug. Phishing er en alvorlig trussel mod både privatpersoner og virksomheder.

Sådan fungerer phishing

Phishing-forsøg kan antage mange former og kan være rettet mod alt fra enkeltpersoner til store virksomheder og offentlige myndigheder. Typisk vil en phishing-e-mail eller besked bede dig om at klikke på et link eller downloade en fil, der ser ud til at være legitim, men i virkeligheden er skadelig software, der kan installere sig selv på din computer eller mobiltelefon.

En anden form for phishing er at bede dig indtaste personlige oplysninger som f.eks. brugernavn, adgangskode, kreditkortnummer eller personnummer på en falsk hjemmeside, der ser ud som om den tilhører en velrenommeret virksomhed eller organisation.

Phishing-forsøg kan være meget overbevisende og kan være svære at skelne fra ægte kommunikation fra en valid kilde. Derfor er det vigtigt at være opmærksom og følge nogle grundlæggende principper om sikkerhed for at beskytte dig selv og dine data mod phishing.

Sådan beskytter du dig mod phishing

Der er flere måder at beskytte dig selv mod phishing. Her er nogle grundlæggende principper:

  • Vær opmærksom på mistænkelige e-mails og beskeder: Vær opmærksom på e-mails og beskeder, der beder dig om at klikke på et link eller downloade en fil. Hvis du ikke forventer at modtage en e-mail eller besked fra en bestemt kilde så vær forsigtig.
  • Tjek afsenderens e-mailadresse: Tjek afsenderens e-mailadresse for at sikre dig, at den er korrekt. Phishing-e-mails vil ofte komme fra en falsk e-mailadresse, der ser ud som om, den kommer fra en velrenommeret kilde.
  • Tjek webadressen (URL’en): Hvis du bliver bedt om at klikke på et link, så tjek webadressen (URL’en) for at sikre dig, at den er legitim. Det gør du ved at holde musen over linket og se, hvad der står nede i browserens venstre hjørne.

Er din e-mailkonto blevet hacket, eller har du været udsat for phishing? Så kan du i vores blogindlæg læse, hvad du skal gøre

Avatar af Mathias

Mathias

Stifter og IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias