Opdaterer dit webhotel til PHP 7.3? Husk disse ting!

Opdaterer dit webhotel til PHP 7.3? Husk disse ting!

Opdaterer dit webhotel til PHP 7.3? Husk disse ting! 1920 1280 GladTeknik A/S

På det seneste har vi fået flere henvendelser fra folk der har fået besked fra deres webhotel om at der opgraderes til PHP 7.3. Dette gør dem nervøse, da der er en masse tekniske termer som ikke alle forstår og ikke mindst nogle praktiske forholdsregler de opfordres til at tage sig, men ikke helt ved hvordan de skal gøre. Vi giver dig i dette indlæg et overblik over hvordan du sikrer at opgraderingen sker sikkert, trygt og uden fejl.

Hvad er PHP og hvorfor skal det opdateres?

PHP er et af mange programmeringssprog som blandt andet bruges til at bygge hjemmesider i. WordPress som er det mest udbredte hjemmeside-system er baseret på PHP. Programmeringssproget PHP udvikler sig løbende, hvilket medfører nye versioner man kan opgradere til. Denne udvikling omhandler både tekniske optimeringer og sikkerhedsforbedringer. Dvs. nogle af de sikkerhedshuller der opdages bliver lukket i takt med der kommer nye versioner. Derfor er det vigtigt at følge med udviklingen og opdatere sin PHP version. Hvordan det gøres afhænger af dit webhotel, og herudover er der en række forholdsregler du skal tage dig for at sikre at det sker uden problemer.

Nogle webhoteller opgraderer automatisk

Nogle webhoteller vælger at automatisk opgradere PHP, så deres kunder ikke manuelt skal ind at gøre det. I forbindelse med opgraderingen udsender de som regel en varsling på mail om det, så man kan nå at gøre klar inden da. For når PHP opgraderes kan det nemlig ske, at funktionaliteter eller endnu værre hele websitet stopper med at virke. Det kan ske hvis man har noget installeret, eksempelvis et plugin, som ikke er ajourført til at fungere med den nyeste PHP version. Det er faktisk ret normalt, selv hvis man har været god til at udføre de tilgængelige opdateringer løbende.

Hvis dit webhotel ikke opgraderer automatisk

Såfremt dit webhotel ikke opgraderer til den seneste PHP-version automatisk, skal du selv ind at gøre det ved lejlighed. Det er som regel blot noget der gøres i en dropdown-menu, så selve udførelsen er nem nok. Men igen, skal du sikre dig at alt på din hjemmeside kan køre under den PHP-version du opgraderer til. For ellers risikerer du at hele hjemmesiden går ned.

Husk backup!

Du har forhåbentligt i forvejen styr på en god backup-proces for din hjemmeside, så du altid har en brugbar backup at falde tilbage på, selv hvis der opstår fejl eller kompromittering. Hvis ikke, så er det den første forholdsregel du skal gøre dig. Nogle webhoteller tager automatisk backup (nogle gange mod betaling), men selv hvis din hostingudbyder gør det, anbefaler vi at du også har en ekstra backup-proces, hvor disse backups lægges et eksternt og sikkert sted.

Tjek om din hjemmeside er kompatibel med PHP 7.3

Inden du opgraderer PHP-versionen, bør du undersøge om din hjemmeside er kompatibel med den PHP-version du ønsker at opgradere til, i dette tilfælde version 7.3. Er din hjemmeside baseret på WordPress kan du installere et plugin kaldet PHP Compatibility Checker af WP Engine. Dette plugin tjekker alle dine temaer og plugins og gør dig opmærksom på hvis der er kompatibilitetsproblemer. Hvis den ikke viser nogle problemer kan du opgradere til PHP 7.3 (eller trygt lade dit webhotel gøre det, hvis de står for det).

Hvis der er et eller flere plugins eller temaer der har problemer ift. PHP 7.3, skal du enten undersøge om der findes en nyere version som virker med PHP 7.3, evt. tage kontakt til programmøren der har udviklet det. Eller også bliver du nødt til at udskifte de nævnte plugins eller temaer med andre som er fulgt med tiden. Det er meget normalt at man må ud i dette, især hvis man benytter mange gratis plugins, hvor programmøren ikke har den store interesse i at vedligeholde det.

Hvis din hjemmeside går ned

Hvis du oplever at din hjemmeside går ned i forbindelse med skiftet til PHP 7.3, bør du først og fremmest se om du kan skifte tilbage til den forrige PHP-version. Dette er som regel kun en mulighed hvis dit webhotel ikke opgraderer automatisk. Hvis du ikke kan løse opgaven på denne måde eller ikke har muligheden, anbefaler vi at du tager fat i os for en vurdering af opgaven og henblik på assistance med at få din hjemmeside online igen.

Har du brug for hjælp til opgradering til PHP 7.3?

Hvis du har brug for hjælp til opgradering til PHP 7.3 eller en anden version, er du velkommen til at tage kontakt til os. Så vurderer vi opgaven og giver et konkret pristilbud. De der bruger vores assistance til dette er glade for den tryghed det giver.