Dækker min forsikring computer reparationer?

Dækker min forsikring computer reparationer?

Dækker min forsikring computer reparationer? 1920 1280 GladTeknik A/S

Når uheldet er ude og din computer går i stykker, hvad enten du har spildt væske på den, tabt den eller på anden vis fået beskadiget den, vil du sandsynligvis gerne have den repareret hurtigt og til en god pris. Men noget som nogle glemmer at tjekke op på er om deres forsikring dækker computer reparationer. Det dykker vi ned i i dag.

Hvis du har en elektronikforsikring via købestedet

Hvis du har købt en elektronikforsikring det sted hvor du købte din computer, vil det som regel være denne forsikring som går ind og dækker reparationen af den. Ofte er forsikringen bundet til en bestemt reparatør – dette er du nødt til at læse i vilkårene.

Dækker min almindelige forsikring?

Sandsynligvis ja. Mange almindelige forsikringer såsom indboforsikringer og elektronikforsikringer hos dit almindelige forsikringsselskab dækker ofte computer reparationer når der er opstået et uheld. Vilkårene kan variere fra forsikring til forsikring, så det er vigtigt at du undersøger hvilke vilkår du har, herunder hvad der dækkes, om der er en selvrisiko og om du har frit valg af reparatør. Mange forsikringer tilbyder frit valg af reparatør og kræver blot at der udfyldes noget indledende papirarbejde sammen med tilbudsgivningen. Som kunde i GladTeknik er det dog ikke noget du behøver at bekymre dig om, da vi håndterer det hele for dig – inklusiv papirarbejdet såsom skadesanmeldelse eller reparationserklæring. På den måde er du sikret at være fuldt dækket inden arbejdet påbegyndes.

Der er flere fordele ved at benytte din almindelige forsikring versus at købe en særskilt elektronikforsikring hos en computer forhandler. Fordelene er blandt andet at der ofte er frit valg af computer reparatør, så du kan vælge en du har tillid til og som tilbyder kort ventetid (hos GladTeknik reparerer vi 9 ud af 10 sager indenfor ét døgn fra fejlen er fundet). En særlig fordel hos os i GladTeknik er at alle forsikringssager behandles som ekspressager, hvilket vil sige at vi påbegynder reparationen inden for kun 2 timer fra fejlen er fundet / reservedele er modtaget. Du skal altså ikke længere vente ugevis på at få din computer retur.

Dækker min indboforsikring computer reparationer?

Vilkårene i alle forsikringer kan variere fra selskab til selskab, så det er relevant at tjekke op hvad der er dækket. Mange indboforsikringer dækker eksempelvis computere i hjemmet som udgangspunkt, men væskeskader dækkes ikke – her skal der en anden forsikring til. Til gengæld dækkes skader som overspænding og kortslutning, samt skader i forbindelse med indbrud.

Dækker min elektronikforsikring computer reparationer?

Hvis du har udvidet din indboforsikring med en elektronikforsikring er du bedre stillet ved skader og uheld på din computer, da disse ofte er dækket i højere grad end hvis du udelukkende har en indboforsikring. Som nævnt varierer vilkårene, men ofte dækker en elektronikforsikring fra dit forsikringsselskab situationer såsom hvis du taber din computer, væskeskader, en ødelagt skærm og lignende.